17 Kasım 2011 Perşembe

Vakit Tamam!

Bir turnuva daha teğet geçti bizi. Bu ne ilkti nede son olacak mantalite değişmedikten sonra. Teknik direktörlüğünden sual olunmayacak bir isim gelip geçiyor ülkemizden Guus Hiddink. Oyuncuları değiştirirsiniz, teknik adamları değiştirirsiniz, stadyumları değiştirirsiniz, ekipmanları değiştirirsiniz akla gelmeyecek her şeyi değiştirirsiniz fakat ‘kafa yapısını’ değiştirmedikten sonra hepsi vakit kaybıdır hepsi nakit kaybıdır. Aslında şunu sormak lazım eskiden bireysel olarak Türk futbolcular bu denli ön planda değilken milli takım katıldığı turnuvalardan ses getirmiştir ve başarılar elde etmiştir. Şimdilerde Türk futbolcular dünyada daha çok ses getirmeye başlamışken ülke futbolu neden geriye gidiyor? Bu sorunun cevabını bulduk mu güzel günler görebiliriz.
Bu haftaki rakibimiz ligde 10 haftalık periyotta en fazla berabere kalan iki takımdan bir tanesi Samsunspor (5 beraberlik ile Samsun ve Ordu en fazla berabere kalan takımlar). Biz ise 4 haftalık beraberlik serisi eşliğinde çıkacağız maça. En son galibiyetimizi 48 gün önce, 30 Eylül akşamında Gençlerbirliği karşısında almıştık. O maçtan sonra bir mağlubiyet ve dört beraberlik alıp hedefimiz olan üst sıralardan sıralama olarak uzaklaştık. Kapanmayacak bir farkta yok aslında. Bu farkı kapatmak içinde Samsunspor maçından mutlak galibiyet ile ayrılmak zorundayız. Güzel bir serinin başlangıcı için bu maçın kazanılması gerekiyor. Samsun’dan sonra sırasıyla deplasmanda Karabük, içeride Eskişehir, deplasmanda Ankaragücü, içeride Fenerbahçe ve Antalya, son haftada deplasmanda Antep maçlarıyla sezonun ilk yarısını bitireceğiz. Bu maçlardan alınacak maksimum puanı almak her şeyi rayına sokmak için güzel bir fırsat olur.
 
Bu maç Manisaspor maçının bir kopyası gibi olacak kanaatindeyim. Samsunspor’ da bize karşı kapanıp, yakalarsam kontra atağa çıkarım çabasında olacaktır. Burada da erken gelecek bir golün bize ne kadar avantaj sağlayacağını göreceğiz. Futbolcularımız ve teknik ekibimiz bu maçın öneminin farkındalardır ve ona göre bir plan kurgulamışlardır. Benim isteğim ise tam anlamıyla 4-4-2 dizilişi ile sahaya çıkmak. Forvet hattında Bangura-Turgay ( Sestak), kanatlarda Ozan-İsmail’i görmek.
Kazanma vakti geldi de geçiyor bile. Haydi Bursa’m vakit tamam!
Bu maç öncesi Bursaspor TV’ nin hazırladığı video tabiri caizse piyasada bomba etkisi yarattı. Tribüne etkisini ise pazartesi akşamı göreceğiz.


1 yorum: