12 Kasım 2011 Cumartesi

Soda isteyen ?

Ülkemizdeki futbolseverlerin günlerdir beklediği maç gelip çattı ve bana göre henüz Portekiz-Hırvatistan-İrlanda-Çek Cumhuriyeti 4'lüsünden birini çekmeden öncede  %0 olan EURO 2012 şansımız bu gece tamamen bitti.

Hırvatlar beklendiği gibi ellerini kollarını sallaya sallaya gelip TT Arena'dan EURO 2012 biletini alıp gittiler. Kadro seçimine değinirsem çıkamam diye korkuyorum aslında Ozan İpek'in ilk 18'de olmadığını öğrenince maçın seyir zevki benim için başlamadan bitmişti.

Henüz 2.dakikada Hırvatların tecrübeli golcüsü Olic, Giray'ı adeta bir fırıldak gibi döndürerek kendini çok iyi boşa çıkardı ve Volkan'dan seken topu tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Tabi ki golde Gökhan Gönül'ü madara eden Corluka'nın hakkınıda unutmamak gerekir.

Kalite farkını ilk dakikadan skora yansıan Hırvatlar daha sonra Mandzukic ve Corluka ile farkı iyice arttırıp turu garantilediler. İşte bu üçüncü golden sonra işler her açıdan arap saçına dönmeye başladı. Çoğunluğunun sponsor biletleri ile içeriye giren seyircilerin  doldurduğu tribünlerin sahadaki oyuna ve oyunculara tepkisi başladı ve artarak devam etti.

Özellikle bu tepkilerden en çok kaleci Volkan nasibini aldı. Yediği 3 golden sonra zayıf bir şutu kontrol edip daha sonra kendisini protesto eden taraftarı alkışlayan ve ardından protestoların artmasına neden olan Volkan kameraların yakın çekimde olduğunu tahmin etmeyip  '' ....... kodumu evlatları'' diyerek Milli futbolcuya yakışır birinci örnek davranışı sergiledi.

Tabiki Millilerimiz bununla kalmadı ardından Hırvatların kullanacağı bir kornerde ön direği savunmaya gelen Emre önce Fenerbahçe'den takım arkadaşı Volkan'ı sakinleştirdi ve kolundaki kaptanlık bandını yakışacak şekilde seyirciye eliyle ''sakin olun'' işareti yaptı. Ancak onunda atladığı birşey vardı o anda kameralar Emre'yi yakın çekim almıştı ve Milli Takım Kaptanının ağzından taraftara yönelik '' o...... evlatları'' cümlesi dökülmüştü. Ne güzel değil mi ? Milli Takım kaptanının ağzından çıkanla el hareketleri tam birbirine  zıttı.

Onuda geçtik hazmetmemiz gereken rezillikler bununla da sınırlı kalmadı.  Her Milli mücadelede basının öve öve bitiremediği ve ilk 11'e ilk yazılması gereken isim dedikleri Arda mücadelenin 86.dakikasında bir faul düdüğünün ardından topa vurarak sarı kart cezalısı durumuna düşürdü kendisini ve salı günü Zagreb'te ki rövanşta forma giymekten kurtuldu.

Merak ettiğim konu bunu da bir anlık sinir olarak görüp sineye mi çekicek Milli Takım yetkilileri ? Bu mudur profosyonellik ? Milli Takım'ı buralara bir başkası mı düşürdü de rövanşta oynamaktan kaçıyorsun Arda ? Ama hata sende değil, seni bundan sonra o formaya layık görecek olanlarda.

Bundan sonrası için olacaklar az çok belli. Milli Takım Abdullah Avcı'ya emanet edilir, Oğuz Çetin görevine devam eder, Milli Takım sıkışınca ''maçları Anadolu'ya versek mi ?'' görüşü hortlar sonra sponsorlar olaya el koyar maçı İstanbul'a aldırır gene taraftar-milli futbolcu küfürleşmesi yaşanır ve biz bütün büyük turnuvaları televizyondan izleriz.

Hazmetmemiz gereken onca şeye rağmen hala soda istemeyen var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder