18 Kasım 2011 Cuma

Sabret ''güçlü'' kardeşim!

Ankaragüçlü kardeşlerimizin içinde bulunduğu sıkıntılı durum şu günlerde tavan yapmış durumda. Şu saatlerde hararetli bir kongre sürecinin içindeler öncelikle Allah yardımcıları olsun diyorum.

102 yıllık efsane kulübün uzun yıllardır iyi yönetilmediği gün gibi ortada. Takımda şu anda  2 puanla ligin dibine demir atmış durumda. Yönetici isimlerine takılmadan sözü taraftara getirmek istiyorum, çünkü kulüplerin gerçek sahipleri benim gözümde armanın peşinden giden insanlardır. Ve Ankaragüçlü kardeşlerimizin tribünsel sağlamlığı herkesçe bilinen bir gerçek zaten. Umarım Ankaragücü bu fırtınadan da sağ çıkar ve artık taraftarın hakettiği başarıları camiaya hediye etmeye bir an önce başlar.

Tabi ki bu başarıların gelmesi için birçok etmenin bir arada olması gerekir. Bugünkü kongrede Cengiz Topel Yıldırım : ''Bizi rahat bıraksalardı belkide Bursaspor'un yerinde biz olacaktık'' demiş. Şahsen bu görüşü sonuna kadar destekliyorum. Başkentinden şampiyon çıkartamayan tek ülke olan bizlere bu duyguyu Ankaragücü yaşatabilir, ancak öncesinde camiadaki bu bu potansiyeli ortaya çıkartmak gerek.

Allah'a şükür ki bizlere görmenin nasip olduğu 16 Mayıs 2010 devriminin altında yatan etmenlerden birininde 15 Mayıs 2004'te en dibi görüp küme düşmemiz olduğuna inananlardanım. 2  sene Lig A'da çekilen cefaların bir gün bu denli büyük bir başarıyla sefaya dönüşüceğine inancım hep vardı, nitekim Ertuğrul Sağlam önderliğinde bu gerçeğe dönüştü.

Konuyu şuraya getirmek istiyorum, gözlemlediğim kadarıyla  kardeşlerimizin üzerinde o kadar ''kan emici'' var ki camia olarak bir türlü silkinip ayağa kalkamıyorlar. Yazmaya elim gitmesede umarım bu silkinip ayağa kalkma süreçleri Bank Asya'ya düşmeden olur ve Ankaragücü taraftarı hakettiği başarıları tatmaya başlar.

Şu soldaki resim aslında çok şey anlatıyor... Bir Kayseri deplasmanı ve minik bir güçlü kardeşimiz kar kış demeden muhtemelen babasıyla beraber takımını yanlız bırakmamış. Böylesine güçlü minik yürekleri gördükçe bu çocukların genç yaşlarında şampiyonluk göreceklerine inancım nedense bir kat daha artıyor.

Sabret ve armanın peşinde kişilerden, siyasetçilerden, kan emicilerden bağımsız bir şekilde gitmeye devam et, elbet o kupa bir gün şanlı Ankaragücü müzesine gelecek kardeşim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder