14 Kasım 2011 Pazartesi

Almanlar ne anlar futboldan, primden ?

Son yazımda Hırvatistan maçında gördüğü sarı kart nedeniyle eleştirdiğim Arda'ya çok haksızlık ettiğimi bugün Milliyet gazetesine bakınca anladım. Meğer Arda tüm dünya yıldızlarını katlamışta haberimiz yokmuş.

Sıkıntılı vize haftasının ilk gecesi biraz kafa dağıtmak için foruma göz gezdireyim dedim, ''Bursaspor ve Milli Takımlar'' topicinde adeta şok oldum. Milliyet gazetesinin haberine göre EURO 2012'ye gidemeyen Milli Takıma tam 7 milyon TL prim dağıtımı yapılmış. Haberde ayrıca Alman Milli oyuncuların aldıkları primdende bahsedilmiş. Grubumuzu 10'da 10 yaparak tamamlayan Almanlar tüm grup maçlarında oynayan Neuer, Lahm, Müller, Badstuber, Mesut ve Podolski'ye 180'er bin Euro prim vermişler. Bizde ise tüm maçlarda oynayan Arda'nın tek başına aldığı prim miktarı 900 bin Euro.

Almanya'yı sıfır kayıpla Euro 2012'ye uçuran kadronun 6 temel taşının aldığı toplam prim ile Türk Milli Takım forması altında Zagreb'de ki rövanşta oynamamak için kasıtlı sarı kart gören Arda Turan'ın tek başına aldığı prim miktarı neredeyse aynı. Hangi ülke federasyonu doğru yapıyor diye sormaya gerek var mı ?

Bizlerde futbolsever olarak Milli Takım'da ruh yok diye üzülüyorduk. Meğer ruhun yerini para satın almışta haberimiz yokmuş. TFF'nin gruptaki 10 maçta 17 puan toplayabilen takıma verdiği 7 milyon Euro'luk primi Alman Futbol Federasyonu Euro 2012 şampiyonluğu kazanıldığı takdirde takıma dağıtılıcağını söylüyor.

Neyse ya bu Almanlar'da futbola ve futbolcuya hiç değer vermiyor canım. Ne anlar onlar futboldan ! Futbolcu dediğin primle çalışır, taraftara küfürü bastıkça sende ona primi basarsın. Basın Tribünü'ne kol hareketi çekerse ''kolun boş kalmasın al bu pazubandı'' diyip kaptanlık verirsin. Milli formadan kaçmak için görülen sarı kartlara da ne gibi bir ödül konulucak hep birlikte görücez.

Not : Oldum olası her branşta şu Milli sporculara saçılan primleri abartı bulmuşumdur. Vatan haini miyim neyim (!)

4 yorum:

  1. elinize sağlık burası türkiye

    YanıtlaSil
  2. Avrupa'da Yunanistan'ın Euro bölgesinde ki durumu tartışılırken, Arda'nın Euro bölgesinde başkentlik hakkı varmışta biz atlamışız :)

    YanıtlaSil
  3. 10 numara bir yazı eline koluna ve yüreğine sağlık

    YanıtlaSil