29 Haziran 2012 Cuma

Efsane Bursasporlular #13 Selim Özer, #14 Ercüment Şahin, #15 Elvir Baliç



Selim Özer
Türk futboluna Bursaspor forması giydiği dönemden dolayı hafizalarda kalmıştır. Bursaspor'da oynadığı dönemde 7 kere Türkiye Milli Takımı'na çağrılmıştır.
Gençliğimin efsane isimlerdendi kendisi. Sezon başı kamplarında yerel gazetelerde kaftan giydirilmiş fotoğrafları eksik olmazdı. Saç ve sakalıyla o dönemlerde farklılığını konuşturan bir isimdi. İntertoto zamanına takımla beraber kendiside damga vurmuştur.
Şimdilerde ise Bursa’da ticaret ile uğraşmaktadır.

Ercüment Şahin
Bursaspor tarihinin nadir değerlendirdiği gurbetçi futbolcu kaynağının önemli örneklerinden. 95-96 sezonu öncesi İsviçre'nin FC Zürih takımından transfer edildi. Yaklaşık 1.5 sezon Bursaspor giymesine rağmen taraftarların hafızalarda Baliç ve Musisi ile birlikte "bermuda şeytan üçgeni"nin üçüncü ayağı olarak yer etti. Bursaspor'un unutulmaz İntertoto serüveninde 6 maçta 7 gol attı Bursaspor'daki ilk sezonunu 12 golle kapasada Gordon Milne'nin gelişinden sonra Bursaspor ile yolları ayrıldı. Futbol tarzı olarak mücadeleci, hırslı, agresif, sert ve isabetli şutlarıyla öne çıkan bir forvetti kendisi.

Elvir Baliç
Şüphesiz ki tarihimizin en önemli yabancı futbolcularından bir tanesidir. Bursaspor'un, Atatürk Stadında Bosna'ya yardım amacıyla 11 Aralık 1994'te Bosna Hersek Milli Takımı ile oynadığı özel maçta keşfedildi. 1995 yılının Şubat ayında Bosna Hersek Milli Takımı'nın Suudi Arabistan Milli Takımı ile oynayacağı hazırlık maçına giderken kafileden kaçıp, Bursa'ya geldi. Bursaspor'un başında İmparator Nejat Biyediç'in olması bu tercihinde etkili olmuştur. Bursaspor'da yabancı kontenjanının dolu olması nedeniyle takımla birlikte antrenmanlara çıkmasına rağmen, uzun süre Bursaspor formasını giyemedi. İntertoto Kupası maçlarında sergilediği etkili performansla Türkiye'nin gündemine oturdu. Sürati, yüksek top tekniği, driplingleri, etkili sol ayağı ve golleri ile Türk futbolunda dikkat çekti. Bursaspor'da oynadığı 3 sezonda takımın en önemli yıldızı oldu ve 42 gol attı. Sadece golleri ile değil, yaptığı asistlerle de taraftarın gönlünde taht kurdu.

Bahsettiğimiz üç ismin ortak özelliği aynı dönemlerde Bursaspor forması giymiş olmaları. Forma giydikleri dönemde Bursaspor İnter-Toto kupasında önemli başarılara imza atmıştır. Oynanan futbolla hem ülkenin sempatisini kazanan Bursaspor hem de Avrupa'da da kendisini tanıtmıştır.

Diğer yazılara ulaşmak için;

1 yorum:

  1. çocukluk yıllarımın kahramanıydı Balic.. hey gidi günler.. ilk giydiğim forma 11 numaralı Balic formasıydı... o yıllarda Bergkamplar Şukerler efsaneydi ama bizim ilelebet efsanemiz Elvir Balic'tir..

    YanıtlaSil