8 Kasım 2011 Salı

Tek bir şeye ihtiyacımız var

İlk 6 hafta sonunda aldığı 3 galibiyet ve (2'si son dakika golleriyle gelen) 3 mağlubiyet  sonrası Bursaspor için ''berabere bitecek maçlarda adeta rus ruleti oynuyor'' yakıştırmaları yapılmıştı. Takım buna içerlemiş olacak ki son 4 haftayı beraberliğe abone şekilde geçirir olduk. Önce Serdar'ın hatasını muhteşem oyunculuğuyla birleştiren Burak'ın çaldığı 2 puan, daha sonra Ordu'da Yalçın'ın son dakikada arka direkte unutulmasıyla uçup giden 2 puan ve son 2 hafta oynanan kısır futbol ve rakip ağları sarsamamamız nedeniyle kaybedilen 4 puan derken bir beraberlik serisine abone olduk ister istemez.

Yenilmemek elbette güzel ancak 5 haftalık galibiyet özleminin ardından kendimizi bir anda 12.sırada buluverdik, sıralama aldatmasın Play-Off'un 5, zirvenin ise 8 puan gerisindeyiz. 34 haftalık lig, 6 haftalık Play Off'u düşündüğümüzde toplam 40 haftalık bir maratonun henüz 4'te 1'ini bayramın ilk günü tamamladık. Topladığımız 13 puanın bize yakışmadığı bir gerçek ancak ümitleri diri tutmakta fayda var. Bu bunalımdan çıkmak için tek bir şeye ihtiyacımız var o da galibiyet serisi.

Geçtiğimiz iki sezonun 10.hafta sonlarına baktığımızda Bursaspor'un geçen sene 24 puanla zirvede, 2009-2010 sezonunda ise 22 puanla ikinci sırada olduğunu hatırlıyoruz. Şu anda elde ettiğimiz 13 puan son iki sezona bakılınca bardağın boş kısmı olarak göze çarpıyor. Ancak geçtiğimiz sezon 10.haftasının sonunda 1. takım ile 12.takım arasındaki farkın 13 puan, 2009-2010 sezonunun 10.haftasnın sonunda ise bu farkın tam 15 puan olduğunu görüyoruz ki bu da bakmayı tercih ettiğim bardağın dolu kısmı.

Zirveyle sekiz, dördüncü sıra ile olan beş puanlık farkı kapatacak kadro ve teknik heyet kalitemizin fazlasıyla mevcut olduğunu düşünüyorum. 5 haftadır kazanamamanın takım üzerinde yarattığı sıkıntı, stres ve özgüven kaybını ortadan kaldırmanın yoluda tabiki alınacak seri galibiyetlerden geçiyor.

Milli maçların ardından içerde oynayacağımız Samsunspor maçı bizi havaya sokacak galibiyet serisinin başlangıcı olacaktır. Lige bu sene yükselen Karadeniz temsilcisinin zayıf istatistiklerinden biraz bahsedeyim.  Vladimir Petkoviç'in öğrencileri oynadığı 10 maçın 5'inde gol bulamadı, ligde son 7 haftada ise sadece 3 kez fileleri sarsabildi. Kırmızı beyazlılar ayrıca deplasmanda oynadığı 5 mücadelede sadece Galatasaray'a karşı Mustafa Sarp ile tek gol kaydedebildiler. 

Milli maç arasında silkelenip kendine gelmiş bir Bursaspor sırasıyla oynayacağı Samsunspor, Karabükspor (D), Eskişehirspor ve Ankaragücü (D) maçlarından minimum 10 puan çıkartarak tekrar havaya girer ve 15.hafta Fenerbahçe'yi Bursa'da dize getirerek bu yarışta ''Ben de varım'' der. Haydi rastgele...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder