1 Kasım 2011 Salı

16 günlük Bayram

Son haftalarda üzerimizde bir talihsizlik, basiretsizlik ya da beceriksizlik söz konusu... Siz hangisini seçerseniz seçin, ortada bir gerçek var ki o da son dakikalardaki yenen ya da kaçırılan goller.

Herkesin dilindeki ortak cümle ' şampiyon olduğumuz sene öylemiydi ? ' Evet öyle değildi. O güzelim 2010 senesinde biz çevirirdik maçları son 10 dakikada. Demek ki futbolu son dakikalarla değerlendirmek yerine bir bütün olarak ele almak zorundayız.

Son haftalarda , son dakikalarda kaybedilen puanlara baktığımda aklıma gelen ilk şey; Yılmaz Vural' ın Kasımpaşa' yı çalıştırdığı dönemde yaptığı bir açıklamayı getiriyor. Yılmaz Hoca " Maçlar 90 dakika yerine 75-80 dakika oynansaydı şampiyonluğun en güçlü adayı olurduk, nedense son dakkalarda kaybediyoruz. " şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Keza bizde de aynı sendrom söz konusu.

Genellikle yediğimiz goller bireysel hatalardan kaynaklanıyor. Trabzon maçında Serdar'ın kısa düşen geri pası, Ordu maçında İbrahim'in taç yerine kornere attığı top akla ilk gelenlerden.

Bunları atlatmanın yolu ise bir kişinin çıkıp ' Ne oluyor bize ' demesinden geçiyor sanırım. Bunu yapması gerekende Başkan İbrahim Yazıcı....

Maça bakacak olursak ilk haftalardaki formundan uzak İ.B.B. ve son haftalarda beklenen oyunu sahaya yansıtamayan BURSASPOR. son maçında 10 kişi kalan Ankaragücü'ne karşı üstün oynamış gözüksede ileri uçtaki oyuncularının formsuzluğu gözden kaçmadı. Bizde ise işlerin güzel gittiğini söylemek güç. Dönüm noktası diye tabir edilen haftaya erken geldik kanımca. Ne olursa olsun mutlak 3 puanı almamız gereken bir maç.

İ.B.B.' ye karşı en son galibiyetimiz 24.10.2009 tarihinde tarihi skor olan 6-0 lık maç.



















Diğer oynadığımız Lig, Kupa ve Hazırlık maçında yüzümüz bir türlü gülmedi. En iyi oynadığımız zamanda bile 30.260 kişi çıkartma yaptığımız deplasman maçında İ.B.B. bir şekilde bize çelme takmayı başardı.














Şu dönem bizim için kötü bir dönemse, bu dönemi Belediye'yi yenerek atlatırız.

Belediye'yi yeneriz bayram yaparız, hemde 16 gün (İ.B.B. maçı ile evimizde oynayacağımız Samsunspor maçının arası 16 gündür.) ...

1 yorum:

  1. İçinde oldugumuz durum daha net anlatılamazdı heralde, tebrik ediyorum duygularıma tercüman oldugun için

    YanıtlaSil