25 Kasım 2011 Cuma

II. Bölüm

Geçtiğimiz günlerde çıkan bir haberi görünce hayrete düştüm açıkçası, Karabük Emniyet Müdürlüğü imzasını taşıyan haberde şu ifadeler yer alıyor, “Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nun inşaat halinde olduğundan toplam seyirci kapasitesi 5000 civarındadır. Misafir seyirciye Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 8.Maddesinin "Tribün Düzenlemesi ve Organizasyon" 10.Fıkrası "Ev sahibi kulüp, misafir kulüp seyircileri için güvenliği tam olarak sağlanmış bir tribünde stadyum oturma kapasitesinin en az %5'i oranında yer ayırmak zorundadır" hükmü gereği 200 kişilik yer ayrılmıştır.” Şu kurulan cümlelere ne demeli? Türkiye’de birinci ligde mücadele eden bir takıma yakışıyor mu bu rakam? Sormazlar mı hangi dünyadansınız diye? Allah’tan konumuz bu değil…

Kimi isimler vardır akıllara yer eden, duyduğunuz anda onu pekiştiren diğer yarısıymışçasına öteki isim gelen, buna güzel bir örnekti Karabük ve Yücel İldiz. İki hafta önceki Eskişehir maçından hemen sonra istifasını verdi İldiz. Bank Asya’dan çıkardığı, ilk senesinde herkesi şaşırtan skorlar alan, tabiri caizse kendi var ettiği takımı bıraktığını açıkladı Yücel hoca ve yerine Bülent Korkmaz getirildi. Korkmazla bir maça çıkan Karabük, Ankaragücü deplasmanından mağlup döndü, bu sonuçla kardeşte ligdeki ilk galibiyetini almış oldu.

Hayatta bazı olaylar vardır, devamı gelmedikten sonra kendi başlarına pek bir şey ifade etmezler. Bizim içinde pazartesi günü oynanacak Karabük maçı benzeri olay, yani sözün özü 3 puandan gerisi yalan. Ertuğrul hoca Bursaspor’ un başına geçtiği günden beri (2 Ocak 2009) iki takıma diş geçiremedik, bunlardan biri trabzonspor diğeri ise Karabükspor. Pazartesi günü bu maçtan sonra Karabükspor’u bu olumsuz istatistikten sileceğimize inanıyorum. Dört haftalık beraberlik ve beş haftalık kazanamama serüvenine son veren takımımızda keyifler yerinde, sadece hüzünlendiren tek bir olumsuz gelişme var o da Samsunspor maçında taraflı tarafsız bir çok kişinin saygısını ve sevgisini kazanan Turgay Bahadır’ın annesinin rahatsızlığı. Maç sonrası annesinin kalp krizi geçirdiğini öğrenen Turgay apar topar Avusturya’ya gitmiş. Bugün yarın Bursa’da olması beklenen Turgay’ın annesine acil şifalar diliyorum. Tekrar maça dönecek olursak beni sevindiren ilk maçından mağlup dönen Korkmaz’ ın kendi evinde ilk sınavını verecek olması, bu yüzdendir ki Korkmaz bize karşı kapanmayı değil hücumu düşünecektir. Bizimde tek eksiğimiz kapanan bir takımı açmak. Hafta içi basın toplantısında Batalla’nın kurduğu bir cümle çok önemli; ‘Tüm yükü omuzlarımda hissediyorum’ ofansif anlamda tüm yükü üstlenen süper bir bücürümüz var fakat o da performans olarak süreklilik arz etmiyor. Gününde olan bir Batalla ve Ozan ile çok rahat kazanacağımız bir maç olacaktır Karabük. Defans hattında İbrahim’in bu hafta Ömer’in yerine, Bangura’nın Turgay’ın yerine, Batalla’nın ise Sestak’ ın yerine forma giymesini bekliyorum yani Carson, Vederson-İbrahim-Serdar-Basser, Ndiaye-Adem, Ozan-Batalla-İsmail, Bangura şeklinde bir ilk 11 bekliyorum sahada.

Karabük’ten alacağımız galibiyetten sonra beklide haftayı 3. sırada tamamlayabiliriz. Serinin ikinci bölümü için saldır Bursasporum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder