20 Kasım 2011 Pazar

3.Lig'de hüzünlü pazar ve kaçan balık (!) Üstün

Üçüncü ligdeki temsilcilerimiz maalesef kötü bir pazar günü geçirdi, günün tek tesellisi Nilüferspor'un kazanması oldu. Diğer 3 ekibimiz ise haftayı puansız kapattı.

Üçüncü Lig 1.Grup'un lideri İnegölspor en yakın takipçisi Sandıklı Belediyespor'a konuk oldu. Rakibinden 1 maçı eksik olan ve 4 puan farkla haftaya zirvede giren İnegölspor ilk yarısı 0-0 biten mücadelede ikinci yarı geriye düşmesine rağmen beraberliği yakaladı ancak 79.dakikada kalesinde gördüğü gol ile ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.Bir maçı eksik bordo beyazlılar bir puan farkla zirvedeki yerini koruyor.

İnegölspor dışında Üçüncü Lig 2.Grup'ta yer alan iki temsilcimizde haftayı puansız kapattı. Oyak Renault deplasmanda Kilimli Belediyespor'a 2-0, Orhangazispor ise evinde Sivas 4 Eylül Belediyespor'a 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu grupta Renault 11 puanla 12., Orhangazispor ise 8 puanla 18. (Sondan ikinci) sırada bulunuyor. Form grafiklerine bakılırsa iki temsilcimizde Play-Off'la kalabilme mücadelesinde değil düşmeme mücadelesinde yer alacaklar.

Üçüncü ligdeki temsilcilerimizden yüzümüzü tek güldüren Nilüferspor oldu. 3.Grup'ta yer alan ekip evinde ağırladığı Darıca Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek 6.sıraya yükseldi. Bursaspor'dan kiralık olarak giden Anıl Sarak'ın 90 dakika forma giydiği mücadele sonucunda puanını 18'e çıkartan temsilcimiz Play-Off barajı ile farkı 1 puana indirdi. (Grup birincilerinin direkt olarak terfi ettiği 3.Lig'de ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sırayı alan takımlar Play Off oynamaya hak kazanacaklar.) Nilüferspor'un grubunda Hatayspor 30 puanla lider durumda bulunuyor.

Alt liglere dalmışken kiralık verdiğimiz oyuncularımızdanda bahsedelim. Düzenli olarak forma bulan iki oyuncumuz var. Biri Nilüferspor'a giden Anıl Sarak diğeri Adana Demirspor'a giden Tunay Acar. Tunay ve Anıl takımlarının 3 puanla kapattığı haftada 90 dakika görev aldılar. Diğer kiralık oyuncularımız ise haftayı yedek kulübesinde veya tribünde geçirdi. Adana Demirspor'a kiraladığımız Bedri Can Özdoğan sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1.5 aydır sahalardan uzak, Bandırmaspor'a giden Abdül Altın ise forma yüzünü görmeyi bırakın yedek kulübesini görmüşlüğü yok. Şanlıurfaspor'a kiralık yollanan İlhan Depe ise haftayı yedek kulübesinde tamamladı. Geride kalan 10 haftada 1 kez ilk 11'de sahaya çıkan İlhan 4 mücadelede ise sonradan oyuna girdi.

Alt ligler demişken yazının son kısmını Bursaspor altyapısından yetişen ve şu sıralar forum sayfalarımızda adı geçen Üstün Bilgi'ye ayırayım. Üstün, bugün takımını Bandırmaspor karşısında öne geçiren golü kaydetsede maçın 3-1 kaybedilmesine engel olamadı. Kızılcahamamspor'da forma giyen 1988 doğumlu Bursaspor patentli oyuncunun adı şu sıralar Gençlerbirliği ile anılıyor ve bizim tarafımızdan yeni ''kaçan balık'' olarak görülüyor.


Kısaca bi geçmişine göz atacak olursak 2006-2007 sezonunda Bursaspor PAF takımı ile 26 maç 5 gol istatistiği yakalamış Üstün, ertesi sezon ise kiralık olarak ilk durağı olan Merinos'ta 21 maç 4 gol ile sezonu tamamlamış. 2008-2009 sezonunu bir başka üçüncü lig takımı olan Mustafa Kemalpaşaspor'da geçiren Üstün sezonu 27 maç 12 gol ile bitirdi. 2009-2010 sezonunda ise Oyak Renault forması altında 30 maçta 14 gol kaydetti.Geçen sezonun ilk yarısını İskenderun DÇ'de geçiren Üstün burada 7 maça, daha sonra geldiği Oyak Renault'ta ise 16 maça çıktı ve toplamda 7 gol ile tamamladı sezonu.

Bu sezon ise Kızılcahamamspor'da 10.maçında 10.golünü attı 23 yaşındaki oyuncu, 4 sezon dolaştığı Üçüncü Lig'de 101 maçta 37 gol kaydetti. Bu sezon İkinci Lig'de mücadele ediyor ve bu haftayla birlikte istatistiği 111 maç 47 gol. Bu sezonki istatistiği takdire şayan bunu inkar etmek olmaz ancak kaçan balık olarak görmekte bana pek doğru gelmiyor. 23 yaşına gelmiş bir oyuncunun kaçan balık sıfatını haketmesi için en azından Süper Lig'e gelip kalitesini ispatlaması lazım diye düşünüyorum. Devre arasında veya sezon sonunda Üstün Süper Lig'e adım atıp gollerine devam edebilir mi bunu hep birlikte görücez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder