17 Kasım 2011 Perşembe

Hat Trick


Barcelona taraftarına "Gol" desen "Messi" der, Real Madridli "Ronaldo" ligimize dönelim Fenerbahçeli "Alex", Galatasaraylı "Baros" der dönüp bir Bursaspor taraftarına sorsan bu soruyu boynunu büker ve "Çölde vaha gibidir Bursaspor'da golcü bulmak" cevabını verir Ertem Şener tabiriyle.

Gerçekten de budur Bursaspor için golcünün tanımı özellikle Okan Yılmaz sonrasında yerli, yabancı dikiş tutturabilen bir golcüsü olmadı Bursaspor'un. Hep aklıma takılıyordu takımda en son kimin bir lig maçında hat trick yaptığına cevap çok uzaklardan geldi taa 25 Ağustos 2007'den altında da Sinan Kaloğlu çıktı namı diğer "Bursalı Sinan". Peki ligin 3. maçında hat trick yapan Sinan sezonu kaç golle bitirmiş? "5" diğer 2 gol de Fenerbahçe deplasmanından yani adı anılınca "Gol" denecek bir oyuncu gelmemiş Bursa'ya çok uzun süredir.

2007 Ağustos'un bu yana geçen 4 sene 3 aylık süreçte lig maçında bir maçta 3 gol atabilen hiç oyuncusu olmamış Bursaspor'un ama kupa maçlarında bunu 2 kez tekrarlayan bir oyuncusu var Sercan Yıldırım.Türk Futboluna "Geliyorum" mesajını verdiği sene 2008 senesinde Tokatspor ile oynanan maçta 40 dakika da yaptığı bir hat trick var. 1 sene sonra yine kupa maçında bu sefer Sivasspor'a hattrick yapmış Sercan. Yeri geldi eleştirdik ama burada Sercan'ın hakkını teslim etmek lazım gerçi bizim eleştirilerimizin temelinde bu durum yatıyordu. "2008 yılında bu patlayacılığa sahip bir oyuncu 2009 dan sonrasını nasıl kendini geliştiremez?"

Şimdi kadroya bakıldığında hat tricke en yakın oyuncu Bangura ve Sestak olarak gözüküyor. Sestak'ın yaptığı hat trick bir çoğumuz hatırlar geçen sene Galatasaray karşısında yapmıştı. Bangura'da 11 Temmuz'da AIK Stokholm'un Halmstad'ı 4-0 yendiği maçta takımının bütün gollerini atmış. Cümleyi böyle kurunca çok karizma duruyor gerçi 4 gol atan adam her türlü karizmadır, cümleyi nasıl kurarsan kur.

Artık bende hat trick yapan oyuncu karizması izlemek istiyorum sahada kendi adıma da buna en yakın oyuncuyu Bangura olarak görüyorum, Samsunspor maçıyla ilk 11 e döndüğü takdirde Fenerbahçe maçına kadar bu durumun gerçekleşeğini düşünüyorum. Hadi bakalım rastgele.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder