3 Kasım 2011 Perşembe

O 6'yı atmayacaktık!

1990 yılında kurulan Büyükşehir Belediyespor ile ilk randevumuz, camia olarak en dibi gördüğümüz 2004 yılında oldu. 15 Mayıs 2004'te İkinci Lig'e düşen Bursasporumuz, Lig A'daki ilk sezonunun 14.haftasında (28 Kasım 2004) konuk etti İstanbul ekibini.

Serdar, Çetin, Miu, Ünsal, Egemen, İbrahim, Fresineanu, Orhan, Mustafa Er, Fatih Koyugölge, Okan 11'i ile sahaya çıkan Hüseyin Kalpar'ın Bursaspor'u, Uğur Tütünekerli Belediye'yi Okan Yılmaz'ın biri penaltıdan olmak üzere kaydettiği 2 golle geçmişti. (İki takımın o günkü kadrosundan bu yana kadroda bulunan tek oyuncu, İstanbul ekibinin kaptanı Efe İnanç)

Aynı sezonun ikinci yarısındaki maçıda Okan Yılmaz ve Fresineanu'nun golleriyle 2-0'lık tarife uygulayarak geçen Bursasporumuz, Lig A'da şampiyonluğa ulaştığı ertesi sezon ise ilk maçı 2-0 kazanıp, deplasmandan 1-1'lik sonuçla dönerek rakibine karşı ilk puan kaybını yaşamıştı.

Bursaspor'un Süper Lig'e yükselişinin ertesi sezonunun (2006-2007) başında Abdullah Avcı ile anlaşan ve sezon sonunda Süper Lig'e tarihinde ilk defa yükselen turuncu mavili ekip 2007-2008 sezonunun 5.haftasında Vinicius'un golüyle yeşil beyazlı ekibimize karşı ilk galibiyetini almıştı. Sezonun ikinci yarısındaki maç ise Belediye adına İbrahim Akın, Bursaspor adına Zuniga ve iki takım adına Mustafa Sarp'ın kaydettiği gollerle 2-2 sona ermişti.

2 Ocak 2009'da Bursasporumuz ile sözleşme imzalayan Ertuğrul Sağlam'ın ilk lig maçı Bursa'daydı ve rakip İstanbuL Büyükşehir Belediyespor'du. Takımımız o gün sahadan Romashenko ve Sercan'ın golleriyle 2-0 galip ayrılmış, sezonun ikinci yarısındaki mücadeleyi de Tuna Üzümcü'nün tek golü ile kazanmıştı.

Ve herşeyin değiştiği 2009-2010 sezonunun 10.haftası... Bursa Atatürk Stadı'nda rakibini ağırlayan takımımız Ömer, Ali, Volkan, Pablo, Ozan ve Turgay'ın golleriyle maçı 8 kişi tamamlayan rakibini İstanbul'a yarım düzine golle uğurluyordu.

Abdullah Avcı ve talebeleri için intikam soğuk yenen bir yemekti ve 6-0'ın rövanşı bizim için tam bir faciaydı. 11 maçlık yenilmezlik ve 6 maçlık galibiyet serisi ile birlikte cuma günü 30 binden fazla taraftarını peşinden İstanbul Olimpiyat Stadı'na sürükleyen takımımız yarım saatte yediği 2 golle şok geçiriyor ardından 79'da Volkan ile farkı 1'e indirsede mücadeleden puan almayı başaramıyordu. Ayrıca bu mağlubiyet şampiyonluk sezonunda aldığımız son yenilgiydi.

Geçtiğimiz sezon İstanbul'da 0-0, Bursa'da ise Pablo ve Efe'nin karşılıklı golleriyle 1-1 sona ermişti mücadeleler. Turuncu mavililer ayrıca geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası D Grubu'nda rakibimiz olmuştu ve Bursa'da oynanan grubun üçüncü maçının 81.dakikasında Holmen'in golüyle galibiyete uzanıp bizi Türkiye Kupası'nın dışına itmişlerdi.

Ayrıca bu sezonun öncesinde hazırlık maçında karşı karşıya geldiğimiz İstanbul temsilcisi bize çektirmeye devam ederek Kamil Zayette'nin golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

6-0'lık hezimetten önce rakibiyle oynadığı 8 resmi mücadelenin 5'ini kazanıp 2'sinde berabere kalan takım, 6-0'dan sonra oynadığı 1'i hazırlık 4'ü resmi 5 mücadeleden sadece 2 beraberlik çıkartabildi.

Artık bu işin altında Abdullah Avcı'nın futbolcularına her Bursaspor maçı öncesi 6-0'lık hezimeti izlettirip oyuncularını intikam duygusuyla sahaya salmasından başka birşey yatmadığını düşünmeye başladım. Pazar günü önce kurbanı sonra BozBaykuş'u kesip 6-0'ın uğursuzluğunu 6.maçta kıralım ve 2 yıl önce olduğu gibi yine Kurban Bayramı'nı çifte bayram modunda geçirelim. Saldır Bursasporum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder