8 Kasım 2011 Salı

Milli gurur Carson

Bu sene yabancı transferlerimizden bir kısmı eleştiri alsa da ben iyi bir standart yakaladığımızı düşünüyorum. Carson, Basser, Tagoe, Bangura ve N'Diaye'nin ülkelerinin Milli Takımlarına çağırılması kuşkusuz ki camia için büyük bir gurur kaynağı.

Özellikle Scott Carson adına çok seviniyorum bu duruma, yazıyı da zaten onun için kaleme aldım. İngiliz eldiven 28 kez Ümit Milli olarak yükselmişti İngiltere A Milli Takımı'na ve ilk kez 16 Kasım 2007'de Avusturya ile oynanan hazırlık maçında forma şansı bulmuştu. Ve bu maçtan 5 gün sonra Carson 22 yaşında İngiltere Milli Takımı'nın kalesini Hırvatistan'a karşı korumak üzere Wembley'e ayak bastı.

Hırvatistan mücadelesi Euro 2008 Elemelerinde İngiltere'nin gruptaki kaderini belirleyecek son maçtı ve İngilizler’in mutlak galibiyet almaları gerekiyordu. Ancak yoğun yağış altında oynanan maç hem İngilizler hem de ilk kez resmi bir mücadelede Milli Takım'ın kalesini koruyan Scott Carson için kabusa dönüşmüştü. 8.dakikada Kranjcar'ın 30 metreden attığı şuta müdahale edemeyerek içeri alan Carson maçın 3-2 kaybedilmesinin ardından ağır eleştirilere maruz kalıyor ve İngiltere Euro 2008 Elemeleri grubunda 3.sırada kalarak Euro 2008'i evinde izlemeye mahkum oluyordu.

Carson'ın bileti kesildi diye düşünürken bir sene sonra yine bir Kasım ayında kadroya çağırıldı başarılı eldiven ve Almanya ile oynanan hazırlık karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna girerek 3.kez Milli oldu (19.11.2008). Bu Carson'ın İngiltere adına çıktığı son maçtı ve bundan sonra 3 yıllık bir Milli Takım hasreti çekti Bursaspor'un tecrübeli file bekçisi.

Sezon başında Bursaspor'un kalesini korumak üzere kariyerinde ilk kez İngiltere'den ayrılan Carson 3 yıl aradan sonra tekrar Fabio Capello'nun kadrosunda kendine yer buldu. Geçtiğimiz ay Karadağ mücadelesi için kadroya alınan ancak Joe Hart'ın yedeğinde kalan Carson ülkesinin yapacağı İspanya ve İsveç maçlarının aday kadrosuna tekrardan davet edildi.

Bu rüya gibi bir şey olmalı, bir Bursaspor taraftarı olarak Dünya futbolunda 7.sırada bulunan İngilizlerin Futbol Federasyonlarının internet sitesine girip aday kadrolarına bakıyorum . 25 kişilik aday kadroda İngiltere dışından alınan tek oyuncu Scott Carson, kulübü ise Bursaspor. (Aday kadrodaki 23 oyuncu Premier Lig'den, 1 oyuncu İngiltere Championship'ten ve 1 oyuncu Spor Toto Süper Lig'den)

Kariyerindeki 3 milli maçı da Kasım ayında oynayan Carson'ın İspanya veya İsveç maçlarından birinde kaleyi korumasına kesin gözüyle bakıyorum ve şimdiden başarılar diliyorum. Umarım Carson hem Bursasporumuz'da hem Milli Takımında performansını sürekli arttırır ve Euro 2012'de İngiltere'nin maçlarını ayrı bir heyecan ve gururla takip etmemizi sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder