22 Kasım 2011 Salı

Özlenen 3 puan ve adamlık dersi

Dün geceden hanemize yazdırdığımız iki değer var. Biri üç puan; getirisi yaklaşık 750 bin TL... Biri adamlık dersi değeri ise paha biçilemez.

5 haftalık galibiyet özlemi ile çıktık dün Atatürk Stadı'na ve gecenin sonunda hanemize üç puanın yanında adamlık sınavından da geçmenin gururunu yazdırdık adam gibi adamın, adam gibi öğrencilerinden biri olan Turgay Bahadır'ın sayesinde....

Maça baktığımızda Ertuğrul Hoca kadro seçiminde herkesi ters köşeye yatırdı Batalla ve Bangurayı yedek oturtan Sağlam, Ömer ve İsmail'e ilk 11 de formayı teslim etmişti. Nitekim Kaptan defansta zaman zaman aksasa da Bance ve Zenke gibi iki hareketli hücumcudan gol yemeden kapattık maçı tabi ki burda aslan pay Carson'ın. Üç maçtır kalesini gole kapayan İngiliz file bekçisi yükselen formuyla hem Euro 2012 kadrosundaki yerini sağlamlaştırdı hemda piyasasını yükseltmeye devam etti.

Maçın yıldızı ise bana göre Chretien Basser'di. Savunmada görevini tam yapan Faslı sağ bekimiz hücuma verdiği katkı, attığı klas gol ve genelde Vederson'dan seyretmeye alıştığımız hücuma çıktığında oynadığı çizgiden içe kat ederek pozisyon yaratmasıyla 10 üzerinden 10'luk bir performans sergiledi. Ayrıca yerini aldığı Ali Tandoğan'ın gol attığı haftada yıldızlaşarak olası bi ''Ali Basser'den daha iyiydi niye gönderdik ki?'' eleştrilerininde önüne geçti.

İlk yarının son dakikalarında Turgay'ın verdiği ''adamlık'' dersi gecenin olayıydı. İlk yarı boyunca dökülen ve ''2 haftalık Milli maç arasında sırf topuk pası mı çalıştı acaba, ne bu topuk pası merakı ?'' dedirten Turgay gösterdiği dürüst davranışla 3 senedir onu bu takımın bi parçası yapan şeyin yetenekten çok karakter olduğunu gösterdi. İnşallah ilerleyen haftalarda attığı goller ve yükselen formuyla gündeme gelir.

Oyun anlamında çok iyi olduğumuzu söyleyemesekte neticede kazanmak güzel. 1-0 öne geçtikten sonra 10 kişi mücadele eden rakipten pozisyon yemek maç esnasında oldukça sinir bozucu olsada sonradan düşününce 5 haftadır kazanamayan ve bu sezon yaşadığı son dakika travmalarından canı yanmış bir takımın bocalaması olarak görüyorum bunları. Neyse ki Carson günündeydi ve gece mutlu bitti.

Sestak sayılmayan goldeki usta vuruşu dışında dün gece oldukça vasattı. Cezasını tamamladıktan sonra her maça ilk 11 de çıkan oyuncunun artık ilk 11 deki yerini devretme vakti geldi diye düşünüyorum ve Karabük deplasmanından başlayarak Teteh Bangura'nın artık golleriyle muhteşem bi geri dönüş yapmasını bekliyorum.

Turgay dışında gecenin bir diğer adamlık örneği Samsunspor tribünlerinden geldi. Ertuğrul Hoca için açtıkları pankart son derece anlamlıydı. Gecenin en talihsiz olayı ise Açık Kale'de açılan pankarttı, yakışmadı.

Son olarak dün maçı izleyenler arasında Milli Takım teknik direktörü Abdullah Avcı'da vardı. Bugün basında Ozan İpek'i beğendiği belirtilmiş ama bana göre en iyi yerli oyuncumuz Adem Koçak'tı. Avcı'nın bugün bir Milli Takım kadrosu açıklaması gerekse ilk yazacağı isimlerden biri Adem olurdu herhalde. Adem'in dışında tabiki Ozan İpek'te dün sahanın iyilerindendi ağrılarına rağmen yaptığı fedakarlıkla sahadaki yerini aldı ve görevini tam anlamıyla yaptı Milli oyuncu.

Uzun süredir dile getirdiğim gibi Fenerbahçe maçına kadar seriye taktık mı 15.haftada dananın kuyruğunu kopartıp bu yarışta ''biz de varız'' deriz. Karabük maçında Batalla & Banguralı bir kadro ve erken kopartıp rahatça sonunu getirebiliceğimiz bir mücadele görmek ümidiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder