16 Kasım 2011 Çarşamba

3 yıl sonra yeniden Carson

Sezon başında West  Bromwich Albion'dan kadromuza kattığımız Scott Carson, dün gece bize güzel bir gurur yaşattı. 26 yaşındaki İngiliz eldiven ülkesinin İsveç ile oynadığı hazırlık mücadelesinin ikinci yarısında kaleyi Joe Hart'tan devralarak 4.kez milli olmanın gururunu yaşadı ve yaşattı.

Geçtiğimiz salı yazdığım yazıda Carson'ın İspanya veya İsveç maçlarından birinde süre almasını beklediğimi belirtmiştim.


Garip bir tesadüftür ki Carson kariyerinin 4.Milli maçınıda yine bir Kasım ayında oynadı. Başarılı file bekçisinin kısa milli maç geçmişi şöyle;

16 Kasım 2007 Avusturya - İngiltere
21 Kasım.2007 İngiltere - Hırvatistan
19 Kasım 2008 Almanya - İngiltere
15 Kasım 2011 İngiltere - İsveç

 Carson dün ikinci yarıda Manchester City'nin yıldız kalecisi Joe Hart'ın yerine oyuna dahil oldu ve ikinci 45 dakika İngilizlerin kalesini savundu, gol yemedi. Böylelikle 4 yıl önce kariyerine büyük darbe vuran Wembley'de ki Hırvatistan maçının ardından Carson ilk defa Wembley'de eldivenleri taktı ve formayı sırtına geçirdi. Bu maç ile birlikte başarılı kaleci 3 senelik Milli forma özleminide bitirdi. Capello'nun kalede 2 numaralı ismi olan Carson'ın Allah korusun bir sakatlık geçirmediği sürece Ukrayna-Polonya'ya giden İngiltere uçağında olmasına kesin gözüyle bakıyorum.


Belki bunları yazmak için erken ama kariyerinde ilk defa İngiltere'den ayrılan Carson'ı sezon sonunda kulüpte tutmanın zor olduğunu düşünenlerdenim. Bursa'da göstereceği başarılı  performans ve Milli Takım'a tekrardan katılması, Premier Lig'in cazibesiyle birleşince evli ve aile babası olan Carson sezon sonu İngiltere'ye tekrar uçabilir.

Yine de umarım  Carson uzun yıllar Bursaspor forması altında kalır ve hem bu camiaya hizmet eder hem de İngiltere Milli Takımı'nda kaleyi devralarak göğsümüzü kabartmaya devam eder.

Ozan İpek ve Tagoe

Milli oyuncularımızdan bahsetmişken Ozan İpek ve Tagoe'yi de unutmayalım. Zagreb'te ki formalite maçında Hiddink&Oğuz ikilisinin ilk 18'e aldığı Ozan, iki oyuncu değişikliği hakkını kullandığımız maçta maalesef forma şansı bulamadı. Ancak onu 16 numaralı forma altında ısınırken görmek bile güzel duyguydu. Hassasiyet için teşekkürler Ozan!

Bir diğer milli oyuncumuz Tagoe'de ise durumlar kötü. İzleme fırsatı bulamadığım maçta  Gana Gabon'u 2-1 ile geçmiş. Maça ilk 11 başlayan ancak daha sonra oyundan alınan Tagoe için Ganalı futbolseverlerin sabrı taşmak üzere. Ülkelerindeki spor sitelerinde okuduğum yorumlar açıkçası moralimi bozdu. Tagoe için yapılan ''fiyasko'', ''verilen şansları bir bir harcıyor'', ''takımın ikinci/yedek  forveti böyle kötü olmamalı'' gibi yorumlar okumak üzücü. Umarım Tagoe'de hem Bursaspor'da hem ülkesi ile katılacağı Afrika Uluslar Kupası'nda göstereceği performansla doğru tercih olduğunu kanıtlar ve bu yorumları ters köşeye yatırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder