11 Kasım 2011 Cuma

Senin eserin TFF

9 Ekim 2011 tarihinde TFF'nin resmi internet sitesinde güncellenen Ümit Milli Takımın fikstüründe grubun kader maçı olarak görülen Türkiye - İtalya mücadelesinin Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacağı belirtilmişti. Ancak o sıralar gündemde olan ''Türkiye-Hırvatistan play-off maçı nerede oynansın'' tartışmalarında kamuoyununda yükselen ''Bursa'' seslerinden sonra kendi adıma aynı tarihlerde oynanacak Ümit Millilerin maçının Bursa'dan alınma ihtimaline üzülmüştüm. Hatta TFF Hırvatistan maçını Arena'ya verince Bursasporum.com'dan bir teşekkür yazısı bile geçmişliğim vardı TFF'ye, Ümitlerin maçını bizden almadıkları ve A Milli Takımı layık olduğu İstanbul'da bıraktıkları için.

Neyse ki aradan çok zaman geçmeden TFF bizi yanıltmadı ve saçmalıklarına yeni bir halka ekleyerek Türk Futboluna bir darbe daha vurdu ve Ümit Milli maçı Bursa'dan aldı. İstanbul'dan çıkarılmayan A Millilere, Ümitleride eklediler ve onlarıda Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'na postaladılar. Oysa ki Bursa halkı, taraftarı çoğunluğu Anadolu kulüplerinin oyuncularından oluşan Ümit Millileri bağrına basmaya hazırdı.

Dün oynandı merakla beklenen karşılaşma ve İtalyan gençler sahadan 2-0 galip ayrıldı. Kalite farkı olarak İtalyanların bizden üstün olduğunu kabul etmek gerekir ancak değinmek istediğim nokta şu; oyuncularımızı neden taraftardan kaçırıyoruz ve boş stadlara mahkum ediyoruz ?

İtalya maçlarına kadar oynadığı 4 maçıda kazanan ve yetenekli oyunculardan kurulu bir Türk Ümit Milli Takımı, Bursa'da müthiş taraftar desteğiyle İtalyan gençleri dize getiremez miydi ? Sonuçta rakip oyuncular her ne kadar profosyonel olursa olsunlar en büyükleri 21 yaşında ve bir çoğuda taraftar baskısına alışık olmayan oyuncular. Onları Bursa'da 11 Milli futbolcu + 12.adam taraftara karşı oynatmanın kime ne zararı olurdu ey Federasyon ?

Kasımpaşa Stadı'nda boş tribünlere karşı bu maçı seyrederken hiç mi utanmadınız ? Neyse, bu son sorunun cevabını hepimiz biliyoruz biraz gereksiz oldu. Allah yakın zamanda işin ehlilerini İstinye'de ki Federasyon binasında görev yaparken görmeyi nasip etsin.

Türk Futboluna 5 ayda sayısız çöp eser bırakan Federasyon yetkilileri, sizleri de bu eserlerinizle doya doya anıcak tüm futbolseverler hiç merak etmeyin.

Dipnot : Dünkü karşılaşmayı Ertuğrul Sağlam Hocamızda tribünden takip etmiş, Ocak ayında bir ihtimal kadroda Ümit Milli bir sürpriz görebiliriz.

Erhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder