25 Aralık 2011 Pazar

Transfer dosyası (Akşam pazarı)


Gazetelerin spor sayfalarını en çabuk hazırladıkları transfer sezonunu gayri resmi olarak açmış bulunmaktayız. (Resmi sezon 5 Ocak’ta açılacak) Hazır sıkışık fikstürlerden hafta arası maçlarından kurtulmuşken bu Pazar gününü Haziran’da serbest kalacak olan futbolcular arasından Bursaspor’a kim daha çok yakışır diyerekten kısa kısa hayallerle geçirelim, belki gerçeğe dönüşen olur.

(Sonda yazıcağımı başta yazayım, tüm bilgiler transfermarkt'ten alınmıştır. İçlerinden bazıları kendi kulüpleriyle veya başka kulüplerle söz kesmiş olabilirler o beni bağlamaz :) )

Almanya Bundesliga 1 ve 2

Bundesliga’yla başlayalım. Listenin ilk sırasında Jefferson Farfan var. Schalke’nin Perulu oyuncusunun sözleşmesi yazın sona eriyor, bu bizim için tabiî ki  fazlasıyla uçuk kaçabilir o yüzden listedeki diğer isimlerle devam edelim. 30’luk Hırvat Petric’te listede. Ayrıca Bremen’in gol yükünü sırtlayan iki önemli isim Pizarro ve Markus Rosenberg’te yazın serbest kalacak oyuncular arasında. Birazda gerçekçi hedeflere dönerek Alman ligini kapatalım. Bundesliga 2’de mücadele eden 1860 Munih’in sağ açığı  Stefan Aigner 7 gol 7 asist ile dikkatleri çekmeyi başardı sezon başında Stuttgart’ın talip olduğu yazılmıştı. Son olarak bu sezon Bundesliga’ya yükselmesi kuvvetle muhtemel Fürth’ün sağ açığı  Sercan Sararer’de ilk yarıyı 9 gol 7 asist ile tamamladı. İsim yanıltmasın Sercan’ın Alman ve İspanyol pasaportu var, bizim ligimize gelirse yabancı statüsünde oynayacak.
 
Oyuncu adı
Mevki
Yaş
Maç
Gol
Asist
Kulübü







J.Farfan
Sağ açık
27
16
2
7
Schalke
M.Petric
Santrafor
30
13
5
1
Hamburg
C.Pizarro
Santrafor
33
15
12
7
W.Bremen
M.Rosenberg
Santrafor
29
16
6
6
W.Bremen
S. Aigner
Sağ açık
24
20
7
7
1860 Munih
Sercan Sararer
Sağ açık
22
22
9
7
G.Fürth

İngiltere Premier  ve alt ligler

İngiltere ile devam edelim. Sezon sonu serbest kalacak olan ve gözümüze kestirebiliceğimiz ilk isim Premier Lig’e bu sezon veda etmesi muhtemel olan Bolton’un golcüsü Klasnic. Fulham’ın tecrübeli golcüsü Andy Johnson’da bu adaylar arasına girebilir. Geçtiğimiz sezon İngiltere Championship’e damga vuran üç adamdan biri olan Mc Gugan’da sene sonu serbest kalacaklar arasında. Onun dışındaki iki isimden Shane Long Premier Lig’ten WBA’ya, Adel Taarabt’ta kendi takımı QPR ile Premier Lig’e terfi etmişti sezon başında. Ancak bu sezon Gugan geçtiğimiz sezon istatistiklerinin biraz altında. İngiltere’den yazacağım son isim Ched Evans. İngiltere Leauge 1’de zirveyi kovalayan Sheff Utd’nin 23 yaşındaki Gallerli golcüsü 16 maçta  12 gol 5 asistlik performans gösterdi.

Oyuncu adı
Mevki
Yaş
Maç
Gol
Asist
Kulübü







Ivan Klasnic
Santrafor
31
16
7
4
Bolton
Andy Johnson
Santrafor
30
27
11
5
Fulham
L. Mc Gugan
Orta saha
23
23
4
5
N.Forest
Ched Evans
Santrafor
23
16
12
5
Sheff Utd.








Fransa Ligue 1

Bu sezon tercih ettiğimiz Fransa pazarını atlamak olmaz. Yaz transfer sezonunda haberini patlattığımız Obraniak bu listenin ilk sırasında. Ancak onunda Fransa’dan çıkan talipleri bizim önümüzü kapatmış gibi duruyor. Obraniak’ın dışındaki ikinci isim Lyonlu Ederson. 4 senedir süren Lyon kariyerinin son iki senesinde süre almakta güçlük çeken Brezilyalı orta sahanın Ocak ayında ayrılması gündemde. Ülkesinin güçlü takımlarının transfer listesinde bulunan Ederson’un Avrupa’da mı kalacağı yoksa 25 yaşında Avrupa macerasını tamamlayıp ülkesine mi döneceği merak konusu.  Lille’in 1,93’lük yede santraforu Tulio De Melo ile niçin bu listeye koyduğumu bilmesemde Hasan Kabze’de sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncular arasında.
 
Oyuncu adı
Mevki
Yaş
Maç
Gol
Asist
Kulübü







L. Obraniak
Orta saha
27
19
2
6
Lille
Ederson
Orta saha
25
13
2
0
Lyon
Tulio De Melo
Santrafor
26
7
1
1
Lille
Hasan Kabze
Santrafor
29
3
0
0
Montpellier









 Ve diğer ligler...

Avrupa’da ki diğer ligler ve Brezilya’dan isimlerle kapatalım artık. Genk’in 1.88’lik dev orta sahası Daniel Tözser ile FC Brugge’ün 25 yaşındaki golcüsü Akpala Belçika Ligi’nde sezon sonu serbest kalacak isimler. Rubin Kazanlı Noboa’da  dikkat çekici bir isim. Sezon öncesi gündeme gelen GAISli Mervan Çelik bence ilk değerlendirilcek isimlerden olmalı. Senelerdir sambacılardan yüzümüz gülmesede adettendir diye iki isim iliştirdim listeye. Birincisi santrafor Dagoberto bu sezon 9 gol 11 asist ile oynuyor. İkincisi ise  Daniel Carvalho. Bunlar dışında Odense’nin santraforu Peter Utaka ve Hibernian’ın golcüsü Garry O’Connor yazın sözleşmesi sona erecek olan ve bi ihtimal gündemimizi girebilecek isimler.
 
Oyuncu adı
Mevki
Yaş
Maç
Gol
Asist
Kulübü







Dániel Tőzsér
Orta saha
26
31
3
7
Genk
Joseph Akpala
Santrafor
25
25
11
2
FC Brugge
Christian Noboa
Orta saha
26
36
6
7
Rubin Kazan
Mervan Çelik
Sol kanat
21
29
14
3
GAIS
Dagoberto
Santrafor
28
33
9
11
Sao Paulo
Daniel Carvalho
Orta saha
28
25
4
8
A.Minerio
Peter Utaka
Santrafor
27
25
9
6
Odense
Garry O'Connor
Santrafor
28
20
9
5
Hibernian

7 yorum:

  1. bucaporlu abdülkadir özgen ile de ilgileniyormuş sanırım bursaspor..geçen sene 7 maçta 6 gol ile gözleri üstüne çekmişti.bu gollerin sanırım 3ü ise fenerbahçe ve trabzonspora olması gerekti.bitiricilik özelliği çok fazla, kafasını sadece futbola verebilirse türkiye'de önemli bir santrafor statüsüne gelebilir.dikkate almakta fayda var

    YanıtlaSil
  2. Kayserispordaki Amrabat BURSASPORUMUZA ilaç gibi gelicektir.Sağ ve sol kanatta oynayabilen hızlı,adam geçebilen ve dayanıklı oyuncu...Kesinlikle alınması gerek !

    YanıtlaSil
  3. Sercan sararer ,ched evans,dagoberto ve peter utaka bursaspora kesinlikle gelmesi lazım.Bursaspor bu 4 ünün arasından 2 tanesi almalı bence 1 tanesi sercan sararer ve 2. si dagoberto

    YanıtlaSil
  4. müdür iyi güzel yapmışsın da bu adamları alamayız. ama 1860 münihteki eleman iyiymiş.

    YanıtlaSil
  5. Bobo ismi geçiyordu herhangi bir gelişme yokmu acaba

    YanıtlaSil
  6. üstad biz bunların hiçbirini alamayız. adamların gol ve asist sayılarından belli kaliteli oldukları. ama bize gene giderler tagoe leri getirirler. sizde okuyorsunuzdur forvete bobo sağ açığa holosko sağ beke uğur uçar (ki basserden daha iyi olduğunu düşünüyorum) acil olarak alınmalı. biz daha hala pahalı demenin peş,indeyiz. tagoe svenson insua cok mu az paralara oynuyor sanki?

    YanıtlaSil
  7. listede Sercan ve Mervanin mutlaka kadroda görmek istedigim isimler.

    corbada benimde tuzum olsun :)

    1.Kensuke Nagai
    http://www.transfermarkt.de/de/nagai/profil/spieler_103305.html

    2.Ehsan Hajsafi
    http://www.transfermarkt.de/de/ehsan-hajysafi/profil/spieler_77547.html

    3.Mohammed Fellah
    http://www.transfermarkt.de/de/mohammed-fellah/profil/spieler_49488.html

    4.Harmeet Singh
    http://www.transfermarkt.de/de/harmeet-singh/profil/spieler_62125.html

    5.Bo-Kyung Kim
    http://www.transfermarkt.de/de/bo-kyung-kim/profil/spieler_128375.html

    6.Hiroshi Kiyotake
    http://www.transfermarkt.de/de/hiroshi-kiyotake/profil/spieler_86175.html

    7.Wilfried Zaha
    http://www.transfermarkt.de/de/wilfried-zaha/profil/spieler_145988.html

    8.Viktor Claesson
    http://www.transfermarkt.de/de/viktor-claesson/profil/spieler_116598.html

    9.Efe Yildirim
    http://www.transfermarkt.de/de/efe-yildirim/profil/spieler_63448.html

    10.Brek Shea
    http://www.transfermarkt.de/de/brek-shea/profil/spieler_71107.html

    YanıtlaSil