23 Aralık 2011 Cuma

Timsah’ın ilk yarı karnesi kırıklarla dolu


2011-2012 sezonunun ilk yarısını güç bela geride bıraktık. Adettendir biraz rakamları gözler önüne serip Bursaspor’un karnesini çıkartalım. Toplanan 19 puanın sonucunda tabiî ki karne genel anlamda kırıklarla dolu, tıpkı taraftarın kalbi gibi.

İlk yarının ardından satırbaşları şu şekilde oluştu;

- Bursaspor sezonun ilk yarısında 4 Avrupa Ligi, 17 Süper Lig mücadelesine çıktı
- Scott Carson 21 maçın tamamında 90 dakika oynayarak takımın istikrar abidesi oldu
- Scott Carson dışında 21 resmi maçta (15’i ilk 11, 6’sı sonradan dahil olmak üzere)  oynayan tek isim Pablo Batalla oldu.
- STSL’de oynadığımız 17 maçın tamamında Ertuğrul Sağlam’ın ilk 11 tahtasına yazdığı iki isim Scott Carson ve Ozan İpek oldu. Onları 16 kez ile N’Diaye ve 15 kez  ile Vederson izledi.
- Devre arası gönderilmesi gündemde olan Tagoe 8 kez kenardan oyuna dahil olarak yedek kulübesinden en çok tercih edilen oyuncu oldu.
- Bursaspor’da ilk yarı boyunca 24 farklı futbolcu forma giydi.
-
İlk yarı boyunca forma giyen 24 oyuncu arasında en yaşlısı 34 yaşındaki Ömer Erdoğan olurken, en genç oyuncu 17 yaşındaki Okan Deniz oldu.
- Forma giyen 24 oyuncumuzdan sadece Barış Örücü ve Okan Deniz hiçbir maça ilk 11’de çıkamadılar.
- Yavuz Özkan, Harun Tekin, Sercan Şen, Cemal Kaldırım, Deniz Aslan, Stelian Kirita ve Emre Pehlivan ilk yarı boyunca süre alamadılar.
- En uzun süre forma giyen isim Scott Carson olurken, en az süre alan isim 17 dakika ile Okan Deniz oldu.
- Takımımız sezonun ilk yarısında 36 sarı kart, 1 kırmızı kart gördü.
- Ligde 17 maçta 18 gol atıp  18 gol yiyen yeşil beyazlı ekibimiz, Avrupa Ligi’nde oynadığı 4 maçta ise 8 gol atıp 6 gol yedi.
- Takımımızın ligdeki en golcü isimleri 4’er golle Teteh Bangura ve Ozan İpek  oldu. Asist kralı ise 5 golün pasını veren Batalla oldu. Batalla’yı 3 asist ile Ozan İpek takip etti.
- Bursasporumuz ligde ilk yarı boyunca en çok timsah figürlü formasını terletti. 6 maçta tercih edilen timsah figürlü formayı  4’er kez ile gri formamız ve çubuklu formamız takip etti. Takımımız ayrıca  3 maça ise beyaz forma ile çıktı.
- Timsah figürlü forma ile 8 puan toplayan takımımız, düz beyaz ve gri forma ile 4’er, çubuklu forması ile 3 puan topladı.
- Bursasporumuz 4 maça çıktığı çubuklu formasıyla galibiyet yüzü göremezken, timsah figürlü forması ile 2, gri ve beyaz forması ile 1’er galibiyet elde etti.

Gol yollarında büyük eksiklik

2009-2010 sezonunu şampiyon olarak bitiren Bursaspor’umuz sezon boyunca rakip fileleri 65 kez havalandırmıştı. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısındaki 17 maçta ise 32 gol atan Bursaspor’un gol yolları ne olduysa 2010-2011 sezonunun ikinci yarısıyla birlikte adeta tıkandı. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısı sadece 18 gol atabilen yeşil beyazlı takımımız bu sezonun ilk yarısını da yine 18 gol ile kapattı. Neredeyse yarı yarıya azalan gol sayısının dışında topladığımız puanlarda haliyle aynı oranda düştü.

Ertuğrul Sağlam 2008-2009 sezonunun devre arasında takımı 22 puanda alıp sezonu 58 puanda tamamlamıştı. İkinci yarı en kötü ihtimalle bu ivmeyi yakalamak zorundayız. Ertuğrul Sağlam önderliğinde girdiğimiz ve birini şampiyon birini üçüncü tamamladığımız son iki sezonun ilk yarılarını  35 ve 37 puanda tamamladığımızı düşünürsek bu sezon ilk yarıda toplanılan 19 puanın üstüne ikinci yarıda çok fazla koymamız gereken şeyler olduğu bir gerçek. Ara transferde imkansızı başarıp transferlerde %100 isabet oranı yakalamamız gerekiyor. Umarım bu sefer tüm hamleleri doğru yapıp ikinci yarıyı hak ettiğimiz yerde bitiririz.

2 yorum:

  1. Bangura'ya her ne olursa olsun destek olmamız sabırlı davranmamız gerekiyor. O kadar bonservis bedeli ödedik bu sezon beklenen performansı alamayabiliriz ama banguraya çok büyük bir teklif gelmesi haricinde sözleşmesi süresince takımda tutup destek olmalıyız. az miktarda gol atmış olabilir ama attığı gollere baktığımzda ne tarz bir forvet olduğu hakkında bize fikir veriyor.

    YanıtlaSil