4 Aralık 2011 Pazar

Neler oluyor? Doğrul ve koş!

Son zamanlarda işlerin yolunda gitmediği kesin, biraz irdeleyecek olursak formayı sırtına geçiren futbolcularda ve de bunun yanında gönül bağı bulunan taraftarda da hırs ve isteğin gözle görülür şekilde düştüğü gözlemliyoruz. Biraz daha açarsak konuyu ; yıllarca bu formayı terleten Kaptan Ömer’in formundaki düşüş gözden kaçmıyor. Geçen yıllarda yaşına rağmen gösterdiği performans ile A Milli takıma kadar yükselen Kaptan oynadığı Kazakistan maçındaki performansı ve o maçtaki vurduğu kafa ile hala hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor. Ömer’in o zamandan bu zamana kadar fazla bir süre geçmemesine rağmen bu hale düşmesi ilginç bir durum gerçekten. Diğer bir parantezide İbrahim Öztürk’e açabiliriz aslında, futbola başlangıcı diğerlerinden farklı olsada kısa sürede kendinden bahsetmeyi başarmıştı İbo, Birkaç yıl önce Ömer ile oluşturduğu ikili ile transfer dönemlerinde defans oyuncuları arasında hiçte azımsanmayacak haberler çıkardı kendisi hakkında, şimdilerde ise adeta yokları oynuyor ve özellikle bu sezon başından beri her oynadığı maçta yaptığı bireysel hatalar bize pahalıya mal oluyor. Bunların yanına Turgay’ı da ekleyebiliriz, azminden ve hırsından fazla bir şey kaybetmese de son vuruşlarda yokları oynuyor. Turgay’ın durumuna nerede oynadığını bilmediğini de ekleyebiliriz aslında, bir sağda bir ortada adamın kimyası bozulmuş olabilir.

İçinde bulunduğumuz gün bizi bekleyen çok önemli bir şey var, çok önemli şeyden kastım bu akşamki karşılaşmadan alınacak 3 puan. Neden bu kadar önemli olduğuna biraz bakalım, bizde en önemli eksik güzel bir seri yakalayamamış olduğumuz… Kayseri ve Mersin maçıyla başladığımız ligde bjk maçı ile tüm dengeler değişti, en önemlisi o maçta pskilojik olarak futbolcularımız adeta bir yıkım yaşadı. Sonrasında hiç beklenmeyen Sivas mağlubiyeti ve dirilişin sinyallerini verdiğimiz bir Gençler maçı, bu maçın sonrasında deplasmanda gs maçı ki bu maçta mağlubiyeti kesinlikle hak etmemiştik, bu maçtan sonra ts, Ordu, Manisa, İ.b.b. beraberlikleri ve nihayet Samsun galibiyeti ve beklenmeyen Karabük mağlubiyeti. Sonuçlardan da görüldüğü gibi yakaladığımız tek seri dört maçlık beraberlik serisi, bizleride bu duruma sokan işte bu maçlarda ki özgüvensizlik.Geçen hafta Karabük maçında elimde olmayan sebeplerden dolayı otobüste radyodan dinlemek zorunda kaldım. Spikerin anlattığına göre top sadece bizim ayağımızda fakat ilk yarının son dilimlerinde golü bulan karşı taraf. %70 e %30 topla oynama oranı var fakat özetlerde bile pozisyonumuz yok. Demek ki %70 lik dilimde sadece top gezdirmişiz. Özetlerde izlediğim kadarıyla Turgay’ın direkten dönen pozisyonunda golü bulsak maçta beraberliği yakalayacağız, belkide o moralle üçüncü golü bulup galibiyete uzanan taraf biz olacaktık fakat olmadı…

Dediğim gibi bugün çok güzel bir üç puan bizleri bekliyor, bunun için yapılacak şey belli. Herkes arkadaşının, dostunun, küskününün, dargınının elinden tutacak ve maça gelecek. Bu maçı alınca ne mi olacak? Perşembe günü Ankaragücü, Pazartesi günü tahminimce bol cezalı ve yorgun bir fenerbahçe, Cumartesi günü Antalyaspor ve Perşembe günü Gaziantepspor ile karşılacağız. Bugün kazanıp güzel bir seriye imza atacağız.

Her şey bitmiş değil ey dost, Kalk yerinden Doğrul ve KOŞ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder