6 Aralık 2011 Salı

Ocak'ta 'ümit'lenelim!

Üst üste gelen 2 mağlubiyet, neşter dileklerimiz falan derken birazda gündeme dair bir kaç kelam edelim. Ümit Milli Takım'ın iki beki Kamil Ahmet Çörekçi ve Özgür Çek kulüpleri ile bağlarını kopartmış durumda. Ocak ayına bırakmadan boşta olan ve gelecek vaad eden iki oyuncu içinde harekete geçmek lazım diye düşünüyorum. Çünkü ki oyuncununda mevkisinde ciddi bir alternatifsizlik sorunumuz var özellikle sağ bekte...

Bucasporlu Kamil Ahmet Çörekçi'den başlayalım. 1 Şubat 1992 doğumlu genç oyuncu alacaklarına karşılık bonservisini alarak kulübü ile olan sözleşmesini feshetti ve boşa çıktı. Sağ bek mevkiinde görev yapan genç oyuncu yaşı 19 olmasına rağmen 7'si Ümit Milli  olmak üzere toplamda 49 kez alt yaş kategorilerinde Milli Takım'a çağırıldı. Fulham'ın altyapısında futbola adım atan Kamil Ahmet daha sonra Milwall'a oradanda Bucaspor'a geldi. Ocak ayında Fas Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'na gidecek olan Basser'in alternatifi olarak gözüken Svennson ve Deniz Aslan'dan daha iyi bir alternatif olacağı kesin.

Gelelim ikinci Ümit Milli oyuncuya, o da tanıdık bir isim Özgür Çek. Aslında Özgür'de tam bir bek değil. Sol kanatta hem hücumda hem defansta oynayabilen bir genç yetenek o da henüz 1991 doğumlu. Sezon öncesi Ankaragücü ile iplerin kopma noktasına gelince bizdende giden bir teklif vardı Özgür'e. (Süper Lig'den 4-5 kulübün daha teklifi vardı o dönemde) Ancak Ankaragücü o dönemde sorunlarına geçici çözümler bulunca Özgür'ün transferi yatmıştı. Toplamda 77 kez alt yaş kategorilerinde Milli Takım kamplarına çağırılan Özgür Çek, Ertuğrul Sağlam'ın takibinde olan bir oyuncu.

Hatta bir de tahminde bulunayım, önce Bursa'ya verilip ardından Kasımpaşa Tayyip Erdoğan Stadı'na alınan Türkiye-İtalya Ümit Milli maçını takip eden Ertuğrul Sağlam'ın gözü bence o gün Özgür'ün üzerindeydi. Ligde herhangi bir  Ankaragücü mücadelesinde Özgür'ü izlemek/veya Ankaragücü maçı seyretmek kardeş takım taraftarları tarafından tepkiyle karşılanabilirdi Sestak olayından sonra. (Bu benim tamamen kendi kafamda kurguladığım bir olay :) )

Özgür'ün de bugün noter aracılığı ile sözleşmesini feshettiği haberleri ulusal spor sitelerinde yer bulmaya başladı. Ankaragücü ile olan taraftar kardeşliğimize saygımız sonsuz ama Ankaragücü ile bağlarını koparan bir futbolcuya talip olunmasında bir sakınca olmamalı profosyonel hayatta.

Oylar Carson'a!

Özgür ile Kamil Ahmet'i bir kenara bırakıp yazının sonunu Carson'a ayırayım. İngiliz file bekçisi İngiltere Futbol  Federasyonu'nun Vauxhall England Player of the Year 2011 oylamasında yer alıyor.Oylar tabiki ona...
(Oy vermek için tıklayınız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder