31 Aralık 2011 Cumartesi

Olması Gerektiği Gibi...

Temmuzun ilk günlerine dayanıyor Türk futbolunun içinde bulunduğu bu aciz durum. Tutuklamalar, göz altılar, dinlenip salınanlar, yatıp çıkanlar derken bugüne kadar geldik. İlk zamanlarda “iddianame”nin açıklanmasını bekleyen yetkililer iddianame açıklandıktan sonra nedense kurdukları tüm cümlelerinin üstüne bir bardak su içmeyi tercih ettiler. Kamu oyuna açıklanan iddianame dosyasından sonra ek klasörler beklendi, eklerde açıklandıktan sonra birden kararı sezon sonuna bırakacağız dendi. Şimdi soruyorum; adalet bunun neresinde? Her şey ayan beyan ortada iken, ceza verememekte neyin nesidir? Diyelim ki savcı beyin iddianamesi yanlış, o zaman ismi geçen kulüpler savcı bey için neden şikayette bulunmuyor? Neyse…

Esas konumuz bu değil, değinmek istediğim konu futbol aşığı(!) olan T.F.F’nin 26 Ocak’ta yapacağı olağan üstü genel kurul. Bu toplantının amacı benim ufak ve düz çalışan beynimin algıladığı kadarı ile “Biz beceremedik, kulüpler ne isterse onu yapacağız” demekten başka bir şey değil. Şahsım adına ben öyle düşünüyorum, ve üstüme vazifemidir bilemem ama ben bir an önce M.A. Aydınlar’ın üzerinde bulunan malum takım formasını çıkartmasını istiyorum. Yeter artık, yıllarca peşinden koştuğumuz, uğruna ailemizi-sevgilimizi-birçoğumuzun eşini ve çocuklarını-arkadaş ve dostlarını kırdığı,üzdüğü,saydığı,sövdüğü futboldan çekin ellerinizi. Bıktırdınız artık, amacınıza ulaştınız, tebrik ediyorum sizleri ama sadece bu konuda!

Dün akşam saatlerinde resmi siteden bir duyuru yayınlandı, aslında günlerdir beklediğimiz açıklama dün akşam yapıldı. Geç kalınmış bir açıklamada olsa kulübümüzü bu tavrından dolayı tebrik ediyorum. ‘şike’den canı en çok yanmış kulüplerin başında geldiğimiz aşikar, küme düştüğümüz sezon ve geçen sezon şampiyonluk yolunda hızlı adımlarla ilerlerken üstümüzde oynanan pis oyunlar aydınlık bir biçimde önümüzde, şu an gerçekleşmişçesine de hafızalarımızdaki tazeliğini hala ilk günkü gibi koruyor. Bu olayları yaşadıktan sonrada gırtlağına kadar çamurun içine bulaşan takımlara destek vermemizde beklenemezdi zaten. Fazlada söze gerek yok, kulübümüzün yapmış olduğu açıklama şu şekilde, buyurun;

Kamuoyuna Duyuru

Yönetim kurulumuz akşam saatlerinde yaptığı toplantının ardından bazı kararlar almıştır.

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 26 Ocak 2012 tarihine genel kurul çağrısı yapılarak futbol disiplin talimatının 58.Maddesinden değişiklikler yapılması hususu genel kurulun tasvibine bırakılmıştır.

30.12.2011 tarihinde toplanan yönetim kurulumuz futbol disiplin talimatı 58.maddedeki değişik yollarla gündeme getirilmek istenen tüm önerilerin OY BİRLİĞİ ile REDDİ yolunda karar almış, kararımızın ayrıca ve gerekçeleriyle birlikte kamuoyu ile paylaşılması da benimsenmiştir.

Şöyle ki;

1. Oyun oynanırken kural değiştirilmesi fikir ve düşüncelerinin kimseye ve özellikle futbol dünyamıza bir faydası düşünülemez.

2. Bursaspor Kulübümüzün yakın geçmişte ligden düşmesine neden olan olaylar halen hafızalarımızda derin ve silinmez izlerle yer almaktadır. Bu yıllardaki iddiaları bile halen ve tamamen açığa çıkarılmamış, kulüpler arası taraftarlar arası husumetler kapatılmamış iken şike ve şikeci zihniyetlere yönelik hafifletici hükümlerin gündeme getirilmesine şiddetle karşıyız.

3. Bursaspor Kulübü olarak ülkemizdeki tüm kişi, kurum ve kurulları bu konudaki mevcut kanunlar ve kuralları gecikmeksizin derhal ve adil bir şekilde uygulamaya koymaya davet ediyoruz.

4. Ayrıca bu konuda süreci başından sonuna kadar dikkatle ve özenle takip edip özellikle şike konusunda hiçbir hukuksuzluğa mahal verilmeyecek şekilde sürecin devamının takipçisi olacağımızı da özellikle belirtiyoruz.

Kamuoyuna Saygıyla arz olunur.

Bursaspor Kulübü

Yönetim Kurulu

Yapmış olduğunuz açıklama tam anlamıyla 'Olması gerektiği gibi' bunun için sizlere teşekkür ederim.

BURSASPOR; Onurdur, Şereftir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder