29 Aralık 2011 Perşembe

Talimat değişikliğine red, spekülasyonların önüne geç!

 3 Temmuz'dan bu yana mide bulandıran şike soruşturması ve akabindeki Fenerbahçe'yi kurtarma operasyonu tam gaz ilerliyor. Türk Futbolu'nda tüm taraftarları etkisiz eleman yerine koyan filmin gala tarihi belirlendi; 26 Ocak. TFF Olağanüstü Genel Kurulu, haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması için toplanacak.

TFF her zamanki kıvraklığı ile mertçe çıkıp ''Bizim Fenerbahçe'yi düşürmeye gücümüz yetmedi'' demek yerine bu yola başvurdu. Muhtemelen çıkacak sonuç ya 58.maddenin değişimi ya da  bu sezonluk geçerli olacak af kararı olacak. Bu kararın alınmasında adı bu pisliğe bulaşan takımlarında oy kullanacak olması zaten futbolun ne kadar dibe battığının ve taraflı olduğunun göstergesi aslında.

Fenerbahçe'nin kurtarılmasına sayılı günler kala ben lafı uzatmadan sözü Bursaspor'a getireyim. Net bilgi sahibi olmamakla birlikte sanırım Bursaspor Kulübü adına olağanüstü genel kurulda 7 delege oy kullanacak. Yazın gerçekleşen TFF Olağan Genel Kurulu'nda Bursaspor'u temsilen oy verme yetkisi bulunan 7 isim; İbrahim Yazıcı, Hayri Yazıcı, Cavit Çağlar, İrfan Koç, Kadir Şankaya, İlhan Parseker ve Hüseyin Özdilek'ti. Bir değişiklik olmadıysa bu isimler Olağanüstü Genel Kurul'da da Bursaspor'u verdikleri oylar ile temsil edecekler.

Bizlere yakışan, taraftarın net ve kesin görüşünü orada yansıtacak olan hareket; 58. Madde'nin değiştirilerek şike ve teşvik konusunda küme düşme cezasının kaldırılması veyahut bir sezonluğa mahsus olmak üzere şike ve teşvikin puan silme cezası ile geçiştirilmesi konusundaki tekliflere Bursaspor'dan 7 delegeninde red oyu vermesidir.

Bu beklentinin dışında, Bursaspor Kulübü medyada şu ana kadar çıkan ve bundan sonrada çıkması muhtemel ''Kulüpler talimat değişikliğinde anlaştı'' , ''Sadece X,Y,Z Takım karşı çıkacak'' gibi spekülatif haberlerin önüne geçmelidir. (İstanbul medyasında Bursaspor oylamada talimat değişikliğine kabul veya red oyu verecek gibi haberlerde açıkçası beni ilgilendirmiyor) Bursaspor Kulübü konu hakkındaki tavrını ve 26 Ocak'ta sergileyeceği şikeye  karşı olan duruşunu şimdiden resmi yayın organları olan Bursaspor TV ve Bursaspor.org.tr aracılığıyla net bir biçimde ortaya koymalıdır. Camia olarak 58.madde değişikliğine veyahut bu sezonluk af düşüncesine karşı olduğumuzun açıklanmas, 26 Ocak'ta kullanılacak red oyunun şimdiden kamuoyu ile paylaşılması ve İstanbul basınına daha fazla  malzeme verilmemesi benim en büyük dileğim. Taraftarın beklediği ufak bir resmi açıklamayı kulübümüzünde bu hassas süreçte çok göreceğini sanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder