7 Aralık 2011 Çarşamba

Elveda şampiyon Kirita

Tarih yazan şampiyon kadronun bir neferi daha gemiden bugün ayrıldı... 2008 Ağustos'undan bu yana taraftarın gönlüne taht kuran deneyimli futbolcumuz Stelian Kirita ile bugün Bursaspor'un yolları ayrıldı. Belki geldiğinden bu yana futbolundan çok agresifliği konuşuldu, çoğu zaman takımın neşe kaynağı olması futbolunun önüne geçti. Ama o şampiyonluk sezonunda Gaziantep'e karşı 79.dakikada attığı gol ile kırılma noktalarından birinde başrolü oynamıştı. Aslında bu kritik golden çok onu taraftarın gönlüne yerleştiren maç sonlarında çektirdiği üçlüler olmuştu.

Sezon başında gönderilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılırken 34 yaşında olmasına rağmen sözleşme yenilenmişti tecrübeli Rumenle ancak henüz açıklanmayan bir sebeple sözleşmesinin sonu beklenmeden yollar ayrıldı. Bu kararda başrolü Ertuğrul Hoca mı yoksa Kirita mı oynadı şimdilik belirsiz.

Yaklaşık 3.5 yıllık Bursaspor kariyerinde çok izler bıraktı Kirita... Gaziantep'e attığı gol şüphesiz bu listenin ilk sırasındadır. Onun haricinde birazda esprilerini anımsatarak veda yazısı yazalım bu şampiyona. Burada kaldığı süre boyunca takımda en iyi anlaştığı isim eski futbolcumuz Halil Zeybek'ti. Bursaspor TV ye konu olan şakalaşmaları ''Sen çok çirkin kardeş. Sakallar aynı terörist gibi.'' diyalogları ve mikrofonu eline alıp Halil'e yönelttiği ''Sen Kamil mi?'' sorusu  herkesi gülmekten kırıp geçirmişti. Aynı sezonda Shin Young Rok'a taktığı ''Shin Şimşek'' lakabı ve Shin'in Denizlispor maçındaki gollerinden sonra karşılıklı taekwondo yapmaları vs...

Sercan Yıldırım'la da çok uğraştı Kirita, Burak Uçar'a verdiği röportajda Sercan hakkında söylediği ''İyi çocuk ama beyin yok.'' yorumu Sercan'ın oyun zekasındaki eksik bitiriciliğine bir göndermeydi. Bu sezon öncesi ise Avusturya kampında Sercan'a takılıp ''Senle aramızdaki tek ortak yön kellik'' esprisi yine herkesi kırıp geçirmişti. Şampiyonluk sonrası İvan Ergic ile karşılıklı ''Bu fasulye yedi buçuk lira'' performanslarıda efsaneler arasındadır. Liste böyle uzar gider, onun esprilerini ne kadar yazıp çizsekte mutlaka es geçtiğimiz çıkacaktır.

Veda yazıları genelde sıkıcı olur, o havayı dağıtmak için Kirita'dan bir kaç esinti ile güzellik katalım diye düşündüm. Lafı fazla uzatmadan tarih yazan adamlardan birini daha iyi dileklerle uğurlayalım... Yolun açık olsun kardeş, bu taraftar seni hiç unutmayacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder