16 Aralık 2011 Cuma

Sahibinden Az Kullanılmış Kombine!

Bu sıkıntının başlangıcı aslında geçen sezona dayanıyor, tabi ki konumuz kombine bilet. Şampiyonluğa koşarken genci yaşlısı, öğrencisi öğretmeni, emeklisi işçisi yani kısacası tüm Bursa bilet kuyruğunda bekliyordu. Bir sezon sonra yani geçen sezon, işler ters gitmeye başladığı zaman insanların hevesi kırıldı ve kendini tribünlerden çekmeye başladı. Belki de tvden izlemekte daha rahat geliyordu insanlara, taraftarın ya da seyircinin elini çektiğini gören yönetim çareyi bilet fiyatlarında indirime gitmekte aradı ve bu indirim sonucunda sezon başında birçok sıkıntı çekip kombinesini alan taraftarını mağdur etti. Yine sesimiz çıkmadı, çünkü kendi adıma konuşmam gerekirse; ‘Kar yapma amacı ile değil, sürekli BURSASPOR’un peşinden koştuğum için, sezon başı kulübüme bir nebzede benim katkım, çorbada zerre kadar benimde tuzum olsun diye kombinemi her sene alıyorum.’ Hiçbir Bursaspor taraftarının da kar amacı güdüp kombine aldığını düşünmüyorum.

Bu sene başında ilk defa kombine bilet konusunda takdir etmiştim yönetici amcaları, çünkü sezon başında yapılan duyuruda lig maçlarında uygulanacak bilet fiyatları da açıklanmıştı resmi siteden. Geçen sene takımın iyiliği için yapılan indirime takılmadan ve en önemlisi ilk 5 hafta kendi evimizde oynamayacağımızı bile bile gittik her yıl olduğu gibi bu yılda kombinemizi aldık. Cezalar iptal edildi ve Bursa Atatürk Stadyumu ilk maçta kapılarını açtı fakat bu yıl şehirde futbol çok farklıydı, geçen sene yaşanan olaylar bu sene filizlerini verdi ve taraftarlar bir şekilde tribünlerden uzaklaştırıldı, seyirciler ise kendiliğinden yok oldu. Büyük amcalarımız ise tribünlere seyirci(!) çekmek adına bilet fiyatlarında indirime gitti fakat bu yine çare olmadı ve bu hafta tekrar ikinci bir indirime adım atıldı. Bu atılan adımda bir farklılık vardı çünkü ilk defa kombine sahipleri düşünülmüştü, ancaaak tabiri caiz ise bir seferki kombineye gebe bırakılarak... Açıklama ise aynen şu şekilde; “2011 - 2012 futbol sezonunda kombine bilet alan taraftarlarımızın mağdur olmamaları için, bu yıl kombine bilet almış olan taraftarlarımıza önümüzdeki sezonun kombine bilet fiyatlarında %25 indirim yapılacaktır.” Bu nasıl bir zihniyettir Allah aşkına? Böyle bir pazarlama stratejisi var mıdır?

Küçücük beynimle bu açıklamayı kendi varsayımlarıma göre uyarlıyorum. “2011-2012 futbol sezonunda, ilk etapta yapmış olduğumuz bilet fiyatlarındaki indirimden sonra Bursaspor’umuz seri galibiyetlere ulaşmıştır. Bu yüzden maç biletlerimize taraftarlarımızın talebi çok olduğundan; bilet fiyatlarının açık kale 30 tl. , kapalı kale 40 tl. , maraton ise 60 tl. olmasına karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda bu yılki kombine sahiplerimize seneye alacakları kombine biletlerinde yapılan zam oranı kadar bilet fiyatı yansıtılacaktır.”

Olmaz demeyin, olur mu olur!

Müşteri olmadığımızı umarım amcalarımız biliyorlardır. Şayet müşteri olarak görülüyor isek, müşteriyi cezbedicek bir çare bulmaları gerek. Seneye kombine bilet almayı düşünmüyorum, eğer indirimli maraton kombinesi almak isteyen olursa , Sahibinden az kullanılmış Kombine!

Çek Kirli Elini!

Hiç derdimiz yokmuş gibi yine çıktı piyasaya İmran Toroğlu. Düşmeye gör arkadaş fırlar gibi fırlıyorlar meydana. Bugün okuduğum haber epey bir keyfimi yerine getirdi bu konuda, gerekli yazıyıda Erhan yazmış zaten  (Sıra kabağın tadını almakta) , fazlada üstünde durmaya gerek yok zat-ı muhtereme de kabak tadı vermesin …

Bu Kez 3 Olsun!

Yarın önümüzde önemli bir maç var rakip Antalyaspor, 19 puanla bir basamak üstümüzde olan bir takım.Yendiğimiz takdirde en fazla iki basamak yukarı çıkarız. Yani haftayı 11.sırada bitirebilme ihtimalimiz var. Maçla ilgili tek düşüncem üç puan, O’ndan gerisi de yalan. Antalya ve Antep maçını önemli kılan ise giden oyuncuların daha da netleşecek olması. Bu yüzdendir ki ben yarın akşam Musa ve İsmail’i ilk 11 de sahaya çıkmasını bekliyorum. Carson- Basser-Serdar-İbrahim-Vederson – İsmail-Musa-N’diaye-Ozan – Bangura-Turgay ile sahaya tam 4-4-2 dizilişi ile çıkmasını ümit ediyorum. Umarım maçı kazanıp güzel bir haftasonu yaşarız.

Vurduğun gol olsun BURSASPORUM!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder