26 Aralık 2011 Pazartesi

2011 Giderken

İçinde bulunduğumuz yılın son günlerini yaşıyoruz, bakalım 2011 yılında neler olmuş…

Şüphesiz bu yılın akılda kalan ilk olay 28.07.2011 tarihinde Bursa Atatürk Stadında oynanan Gomel maçının 52.dakikasında Serdar AZİZ’ in attığı gol olacaktır. İlk defa katıldığımız UEFA Avrupa Liginde atılan ilk gol olarak tarihe geçti Serdar.

2011 yılının ilk resmi maçı Türkiye Kupasında İ.B.B. mağlubiyeti oldu. Diğer kupa maçında ise Kasımpaşayada mağlup olup kupa defterini kapattık.

Spor toto süper lig’de ise Konyaspor beraberliği ile başlayan geçen sezonun ikinci yarısı ise cezalı olduğumuz için Eskişehir’de oynanan Gençlerbirliği galibiyeti ile son buldu.

Geçen sezonun, yani 2011 yılının ilk beş ayında Bursasporumuz çıktığı Türkiye Kupası maçlarında hiç galibiyet alamadı ve oynadığı iki karşılaşmadan da puansız ayrıldı. Bu maçlarda takımımız yediği dört gole, attığı tek gol ile cevap verdi.

Geçen sezonun ikinci yarısında oynanan Spor Toto Süper Lig maçlarında oynadığı onyedi maçta; altı galibiyet, altı beraberlik ve beş mağlubiyet ile tamamladı. Bursaspor attığı onsekiz gole karşı kalesinde onyedi gol gördü (bir maç hükmen mağlubiyet, 0-3)

Alınan bu sonuçlardan sonra Bursaspor ilk defa Uefa Avrupa Liginde mücadele etme hakkını elde etti. Uefa’ da çıktığı dört maçta; iki galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet elde eden takımımız attığı sekiz gole karşı kalesinde altı gol gördü.

Bu yıl Spor Toto Süper Lig’de bekleneni veremeyen takımımız çıktığı onyedi maçtan dört galibiyet, yedi beraberlik ve altı mağlubiyet ile ayrıldı. Attığı onsekiz gole karşılık kalesinde de onsekiz gol gördü.

2011 yılında Bursaspor çıktığı kırk resmi maçta oniki galibiyet, ondört beraberlik ve ondört mağlubiyet aldı. Bu maçlarda attığı kırkbeş gole karşı kalesinde de kırkbeş gole engel olamadı (bir maç hükmen mağlubiyet, 0-3).

Bu yıldan camia olarak beklediğimizi alamadık. Umarım 2012 yılında yakın geçmişteki mutlulukları tekrar yaşayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder