9 Aralık 2011 Cuma

Ekim, Kasım, Aralık; İşler Çok Karışık

Aslında yazılacak ve çizilecek pek bir şey yok. Rakibin kardeş takımın olan Ankaragücü; eldeki imkanlarına bakınca futbolcuları birer ikişer serbest kalan, iç işlerinde kaosla uğraşan, aksi yönde sahada elinden geleni yapmaya çalışan bir takım. Anlam veremediğim nokta ise tribünlerdeki kardeşlik sahaya da yansımış sanırım, 90 dakika boyunca bir tane bile gol pozisyonuna girememeyi başka bir şekilde açıklayamayız zaten.

Sağ kanatta Basser yok, Ankaraya götürülen Vederson savcıya takıldı, Adem sakatlığından dolayı Bursa’da bırakıldı vs. ama bunların hiçbiri oynamamak için bir engel değil. Saydığım isimler yerine forma giyen oyunculara bir bakalım. Basser yerine forma giyen Svensson’ un maşallahı vardı, Turgut Doğan bir güzel kör düğüm etti kendisini; Vederson’un yerine bu haftada Mehmet Sak’ı gördük, oynadığı süre boyunca elinden geleni yaptı Mehmet; Adem’in yerine forma giyen Insua her zamanki gibi yan top Insua. Aslında isimlere de fazla takılmanın bir anlamı yok. Defanstan top çıkarmaya çalışıyorsunuz fakat orta sahanızdan kimse top almaya gelmiyor. Ömer dün akşam elleriyle oynadığı kadar ayağıyla top oynasa belkide herkesi çalımlayıp gol bile atabilirdi, neden mi böyle söylüyorum? Maç boyunca sürekli arkadaşlarına gelin şeklinde ellerini açtığı için… İkinci yarıya Bangura – Sestak değişikliğiyle başladık, Sestak ayağına her gelen topta tribünlerin tepkisine maruz kaldığı için oda ortalıkta hiç gözükmedi. Turgay dün akşam en çok mücadele eden isimdi fakat kısıtlı yeteneklerle mücadele ettiği ve sürekli ekstra işlere kalkıştığı için nedense bu iyi niyeti sürekli niyet olarak kalıyor. Halbuki tekte oynayıp bir şeyler denense daha olumlu sonuçlar çıkabilir.

Dün akşam %70lere yakın topla oynama oranımız var ama özetlerde gösterilecek bir gol pozisyonumuz dahi yok. Oyna, mücadeleni ver yeniliyorsan yenil hiç problem değil; insanı çileden çıkaran hırs, azim, istek ve mücadeleyi sahada görememek. Hani eskiler derler ya nerede o eski bayramlar diye, bende şimdiden söylemeye başladım ‘Nerede o eski BURSASPOR?’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder