19 Aralık 2011 Pazartesi

Bursa'da Gündem ; Transfer

Ligin ilk yarısının bitimine 1 maç kala Bursa’nın aklı bu maçtan ziyade yeni yapılacak transferlerde Bursa’dan kastım sadece taraftar değil; Yönetimden kademe kademe tutun da Ertuğrul Sağlam’a kadar, medyadan tutun da forumlara kadar ilk öncelik transfer olmuş vaziyette. Aslına bakarsanız bu durum Ertuğrul Sağlam’a bir nevi güvenin göstergesi bence öyle ki takımın ilk yarıyı 18 puanla bitirme riskine rağmen Ertuğrul Sağlam’ın kuracağı takımla ya da takviyelerle takımın daha iyi yerlere geleceği inancı var Bursa’nın genelinde. Herkes transfer konuşurken bizim burada yazmamamız olmaz, “Kanbersiz Düğün Olmaz” derler ya o hesap çekelim bizde kendi penceremizde Bursaspor’un ufak bir resmini.

Şuan gol noktasında ligin en kısır takımlarından biriyiz hatta son haftaları düşündüğümüzde birinci sıradayız hatırlıyorum Bursasporum.com’a yazdığım “3lük tarife” adlı yazıyı da o günlerinde hesabını düşünce son haftaları fazlasıyla gol noktasından uzak geçirdik. Açık konuşmak gerekirse bunun 1. Sebebi olarak ben forvet oyuncularını görmüyorum, Bangura’nın maç başına 1 pozisyona giremeyişini Bangura’nın yetersizliği açıklamıyor bana kalırsa. Problemin temelinde oyunun temposunu ayarlayan, birebirde adam eksilten bir merkez orta saha oyuncusuna sahip olmamamız yatıyor. Takımın şablonunu maç içinde değiştirebilecek yani Ertuğrul Sağlam’ın banko tercihi olan 4-4-1-1 i maç içinde 4-4-2 ye çevirtebilecek bir oyuncu alınması gerektiğini düşünüyorum. Şampiyon olduğumuz sene ligin ilk yarısında çokça 4-4-2 oynayabiliyorduk ve bunun temelinde Ivan Ergic ve Hüseyin Çimşir ikilisinin şahane uyumu vardı ligin ikinci yarısıyla baskı arttı, Ivan Ergic’in performansı biraz düşmeye başladı Batalla takımın vazgeçilmezlerinden oluverdi. Ve ben bu oyuncunun bir parça “Şöhretli” olması gerektiğini düşünüyorum. Insua, Svenson gibi mutsuz yabancıların ve Batalla gibi oynadı mı “Uçuran” oynamazsa “Uyuşturan” bir adamın önüne geçebilecek gerek tribünlerin gerek ise takım arkadaşların saygısını kazanacak bir oyuncu olmalı. Yani imzaladığı gün takım arkadaşları O’nunla oynamak için heyecanlanmalı, dışlamaya çalışmamalı. Yani kısacası takımın beyine ihtiyacı var yine 4-4-2 oynatabilecek bir adam gerekiyor, Fransa bunun için uygun gözüküyor belki de Almanya yada fotoğraftaki arkadaş olabilir.


Ve sağ açık mevki, bizim takım sadece sol kolu çalışan Boksör’e benziyor resimdeki gibi; Ozan İpek’in yapısı da adam eksiltmeye yönelik olmadığı için boş alan yakalayamıyoruz forvetlerimizi oralara kaçırabileceğimiz. Bunun içinde toplu hareketi seven ama hareketinin sonucu orta ya da pas yapabilen bir adam gerekiyor. Basser’in de Afrika Kupası dolayısıyla uzunca bir süre takımda olmama ihtimalini düşünürsek oraya gelecek olan piyango Türk oyuncunun da hücum anlamında boşluğunu kapatabilecek biri olmalı. Bakalım özellikle bu iki mevkiye nasıl takviyeler yapılacak?


6-8 M gibi bir para harcanacağı söyleniyor transfer için bu bedel doğruysa ve maaşlarda buna dahil ise Teknik Ekibin işi gerçekten zor bu dediğim vasıfları üzerinde bulunduran adamları bulmak gerçekten zor. Umuyorum “Kanatlandıran” oyuncular alınır ve yıllardır özlemiyle tutuştuğumuz “Türkiye Kupasının” bir kulpundan tutup Avrupa’ya kolay yoldan uçarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder