17 Aralık 2011 Cumartesi

Ne beter sene çıktın sen 2011!



Yaklaşık 3 sene önce göreve gelen Ertuğrul Sağlam önderliğindeki en kötü senemizi geçiriyoruz. 16 Mayıs'ta kaldırdığımız kupayla ve ardından istediğimiz sonuçları alamasakta Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde boy göstererek zirve yaptığımız 2010 yılının ardından 2011 yılı kabus gibi üstümüze çöktü adeta.

Yönetim - Teknik heyet & futbolcular - Taraftar üçgeni arasındaki kenetlenme şüphesiz bu başarının temelinde yatan sebepti. Bu etmenlerin üçünün birden 2011 yılıyla birden tepetaklak olması adeta kuyumuzu kazdı diyebiliriz. Yönetimin yaşadığı bölünme ve mahkeme süreçleri. Hatta çıkan tutuklu yargılama kararları... Ertuğrul Sağlam ve futbolcuların formsuzluğu, taraftarımızın  Beşiktaş maçından sonra yaşanan tutukluluk halleri ve devamında gelen men cezalarının etkisi derken bu tablo kaçınılmaz oldu.

Kısaca rakamlarla tabloyuda verelim; 2011 yılı içerisindeki 39 resmi maçta alınan 12 galibiyet, 13 beraberlik ve 14 mağlubiyet. Bu sezon oynadığımız 20 resmi maçta sadece 6 galibiyet aldığımızıda hatırlatalım. (Gomel (2), Kayserispor, M.İdman Yurdu, Gençlerbirliği ve Samsunspor)

Bugün ki maçın analizi nasıl yapılır açıkça bilmiyorum. Ertuğrul Hoca'da gerçekten peygamber sabrı olduğunu düşünüyorum. Yoksa hiç bir teknik adamın Turgay'a 70 dakikalık tahamülü olamaz. Bir de Sestak'ın sağ kanada hapsedilmesi artık hem Sestak'ı hem taraftarı futboldan soğutmuş durumda. Sanırım Ertuğrul Hoca'da da taraftarın sahip olduğu ''İnadına'' anlayışı hakim. Umarım  devre arasındaki ilk imza orjinal bir sağ açık tarafından atılır. Neyse biz önümüze bakalım Perşembe akşamı Antep'te ilk yarının perdesini kapatıcaz iki senedir biri hükmen olmak üzere galip dönüyoruz Gaziantep'ten. Umarım şans, melekler, dualar vs. herşey yanımızda olurda 2-3 haftalık araya biraz olsun moralli gireriz.

Ocak ayında takıma vurulucak neşteri açıkçası çok merak ediyorum. Büyük bir yenilenmeye ihtiyacımız olduğu apaçık ortada ve bu sefer hata yapma lüksümüz maalesef yok. Tek dileğimiz kabus gibi geçen 2011 yılını galibiyet ile noktalayıp 2012'ye yenilenmiş ve savaşçı ruhunu geri kazanmış bir Bursaspor ile bomba gibi girmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder