22 Aralık 2011 Perşembe

Bakan var, bakan var!

"Benim  şahsi düşüncem şudur, şike yapanlar en ağır cezaları alsınlar ama bu  suç kulüplere mal edilmesin. Tabi bu benim şahsi görüşüm. Kararı TFF  verecektir. Galatasaray ve Trabzonspor'un buna karşı çıktığını biliyorum. TFF bu kararı  verirken tüm kulüplerle görüşürse sağlıklı bir karar alacaktır"

Bu sözleri sokaktan çevirdiğim 10-11 yaşlarında bir afacan veyahut huzurevi ziyaretinde muhabbet ettiğim akli dengesi pekte yerinde olmayan 90'lık Mehmet Amca söylemedi.

Bu sözlerin sahibi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç. Şaşırdık mı ? Tabi ki hayır.

Son günlerde TFF Talimatnamesinin değiştirilmesi konusunda Fenerbahçe'nin Nihat Özdemir vasıtasıyla yaptığı baskıya bir nevi destek açıklaması sayın Bakan'dan geldi. Bakanın şahsi düşüncesi cezaların kulüplere mal edilmemesiymiş. Garip bir düşünce, ama saygı duyuyorum. Akabinde bir kaçta kafama takılan soruları sıralamak istiyorum.

Farz edelim 2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'nin şike ve teşvikle puanların bir kısmını topladığı kanıtlandı. UEFA olaya el koymasaydı Fenerbahçe bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne gidecekti ve hatrı sayılır bir gelir elde edecekti. Şike ve teşvikle gelen başarının mükafatı olarak gidilen bir turnuvadan kazanılan para kişilerin menfaatine midir yoksa kulüplerin menfaatine midir ?

Fenerbahçe bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılsaydı elde edeceği gelirin tamamı Aziz Yıldırım'ın cebine mi girecekti ? Yoksa Fenerbahçe Kulübü'nün kasasına mı girecekti ?

Olayı kişiselleştirmekten yanasınız eyvallah. Olayı bu boyuta taşırsak ileride kulüplerin ''kukla başkan ve yöneticiler'' ile dolmasını engelleyebilir misiniz ? Para babalarının kulüplerin yönetimine adamlar sokup şike ve teşviğe devam etmelerini, yakalanmaları durumunda ne  de olsa kuklaların ceza alıp kulüplerin zarar görmeyeceği garantisiyle buna kalkışmalarına engel olabilir misiniz ?

Şike ve teşvik pisliği ile Süper Lig'de kulüplerin sıralaması değişirken ve bu da önü kesilip mağdur olan kulüplerin ciddi bir gelir kaybetmesine sebep olurken bu işten kulüpleri muaf tutmanın bana mantıklı bir açıklamasını yapabilirmisiniz ?

Geçiniz be Bakanım... Anlıycağımız bu ülkede herkes sizin düşündüğünüz kadar aklı evvel değil. Canım ülkemde olaylara sizin gibi 'taraflı Bakan' olduğu gibi, tarafsız bakanlarında var olduğunu unutmayın...

2 yorum:

  1. bakan şikecilerin avukatı oldu çok yazık daha doğrusu yazıklar olsun.kulüpler caza almasaymış o zaman kupaları kulüpler almasın baskanlar alsın.

    YanıtlaSil
  2. cook komik geldi

    YanıtlaSil