1 Nisan 2012 Pazar

Bekle Bizi Playoff!

BBP ! Bekle bizi playoff, ya da bir diğer tabirle Batalla, Bangura ve Pinto! Mis gibi bir pazar günü... Talihsiz Kadıköy mağlubiyetinden sonra dünkü skorlarla 9.luğa düştüğümüz ligde 5-8 play-off'unu garantilemek için çıktığımız Antalyaspor maçında istediğimizi üç golle paşa paşa aldık. Kadıköy'de ki ilk 11'imiz ile sahadaydık Mardan'da da. Mehmet Özdilek ise  oldukça defansif ve kontraya dayalı bir kadro sürmüştü sahaya..

Play-off'u garantilemek için bize 3, ligde kalmayı garantilemek için ise Antalya'ya 1 puan yetiyordu. Bu nedenle maçın kontrolünü ele alarak başladık. Önce 18'de Sestak'ın içeri çevirdiği topta altı pasın üstünde Hakan ile Pinto'dan önce Antalya savunması araya girdi, ardından 31'de Sestak ile karşı karşıya bir pozisyondan yararlanamadık. Bu kaçan pozisyonlar golün adeta habercisiydi, çok geçmeden 34'te Sebastian Pinto sahne aldı.  Basser'in içeri çevirdiği topta Antalya savunması yetersiz kalınca Pinto klas bir vuruşla skoru 1-0'a getirdi.

İlk golden üç dakika önce Sestak ile mutlak bir golü daha harcıyan takımımız, 41'de yine Sestak'ın kaçırdığı net bir golün 3 dakika sonrasında golü buldu. 44'te Pablo Batalla Ömer'i mağlup ederek takımımızı rahatlatan golü attı. İki golde Sestak'ın kaçırdığı pozisyonların 3 dakika sonrasında gelmesi Sestak'ın kaçırdığı golleri bir nebze olsun unutturdu.

İkinci yarı takımla birlikte bende maçı garantilemenin rahatlığıyla gözümü Beşiktaş-Samsunspor maçına diktim. Samsunspor'un bu lgide kalmasını isteyenlerdenim. İki maç arasında gidip gelirken, Bursaspor'un doğal olarak üzerine rehavet çökmüş futbolunun yanında, Samsunspor'un düşmeme mücadelesi daha bir zevkliydi.

Nitekim önce gol Samsun'dan geldi. Samsun'un golüyle paçası tutuşan Antalyaspor, birazda bizim rehavetimizden kaynaklı bir gol bularak son 12 dakikaya stresli girmemizi sağladı. Ancak Antalyaspor'un atakları ikinci golü bulmaya yetmedi. 87'de Pinto'nun yerine oyuna dahil olan Bangura 90+'da ''Takım zirveye o dibe'' haberine nispet yaparcasına girdikten 4 dakika sonra golü Antalyaspor ağlarına göndererek farkı ikiye çıkartan golü attı.

Bu skorla tekrar 5.liğe yükseldik ve ligi ilk 8 içinde bitirmeyi garantiledik. Şimdi hedef son hafta içeride oynayacağımız Gaziantepspor maçını kazanıp ligi 5.noktalayarak, 8.sıray ıalacak rakibimizi beklemek.

Ayrıca bu galibiyet ile Bursaspor'un başında 147.maçına çıkan Ertuğrul Sağlam 74.galibiyetini alarak genel ortalamada galibiyet yüzdesini %50'nin üzerine çıkardı. Genç teknik adam Bursasporumuz'un başında çıktığı 147 resmi maçta 74 galibiyet, 36 beraberlik ve 37 mağlubiyet aldı.

Artık son hafta rakip Gaziantepspor, belki bir kaç genç rotasyonlu bir kadro izleyebiliriz. Önümüzde kritik bir play-off ve Türkiye Kupası eşleşmeleri bizi bekliyor. İki yoldada hedefe ulaşmak zor değil. Yolumuz açık olsun...

Son olarak takımı Antalya'da da yalnız bırakmayan kocaman yürekli insanlardan Allah razı olsun, hepsinin ayaklarına sağlık. Kazasız belasız yolculuklar...




1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil