2 Nisan 2012 Pazartesi

Altyapıda 4*4'lük haftasonu ve gelecek planları

Cumartesi pazar günü Bursaspor altyapısı için mükemmel geçti. U14 ve U15 Takımlarımız Cumartesi günü Vakıfköy'de sahaya çıkarken U16 ve U17 Takımlarımız Pazar günü Eyüpspor  karşısında Bahriye Sahası'ndaydı.

U14 Takımımız ile başlayalım, hafta sonu Akademi U14 Ligi'ndeki son maçlarında Sakaryaspor'u 3-1 mağlup etti minik timsahlar. Galibiyeti getiren goller Sercan Akyıldız, Uğur Vardar ve Özgür Köse'den geldi. Bu galbiyetle U14 Takımımız Marmara Grubu'nu 3.sırada tamamladı.

Grubun lideri 54 puanlı Fenerbahçe U14 olurken, ikinci sırayı 53 puanla Galatasaray U14 aldı. Bursasporumuz ise 45 puanla 3.sırada kaldı.

Miniklerimiz 22 müsabakada 51 gol atıp 20 gol yediler. 12 takımlı grubun en golcü 4. takımı olurlarken, yedikleri 20 golle grubun en  az gol yiyen ekibi olarak sezonu tamamladılar.

U14 Ligi'nde gruplarını birinci bitiren takımlar için Türkiye Finalleri yapılmıyor. Statüde sadece sezon sonunda gruplarını birinci sırada bitiren kulüpler düzenlenecek olan “Futbol Gelişim Şenliğine” katılırlar ibaresi var.Yani Bursaspor U14 Takımımız için sezon kapandı diyebiliriz.

U15 Takımımıza geçelim, onlarda cumartesi günü Sakaryaspor'u  tabir-i caizse ''dağıttılar'' 7-1 bitti maç. U15 Takımımız geçen senenin Marmara Grubu'nu namağlup şampiyon tamamlayıp, Türkiye Finalleri'nde Trabzonspor'a finalde kaybederek Türkiye 2.si olmuştu. Ayrıca geçen sezon Southampton, Standart Liege, PSV, Wolfsburg, Herta Berlin ve Chelsea gibi takımların altyapıları  ile mücadele ettikler KUŞADASI CUP şampiyonlukları da mevcut.

Onlarda normal sezonun son maçında Sakaryaspor'u 7-1 geçerek Marmara Grubu'nu 57 puanla 2.sırada tamamladı. Galibiyet golleri Enes Ünal (2), Sedat Dursun (2), Volkan Şentürk, Berke Yılmaz ve Sakaryasporspor KK'den geldi. Grubun lideri 59 puanlı Fenerbahçe olurken, Enes Ünal 21 maçta 55 gol atarak geçen seneki performansını  (48 maç 62 gol) oranlarsak katladı diyebiliriz. Bursaspor U15 100, Fenerbahçe U15 ise 99 golle sezonu bitirdi. Dipnot olarak verelim Enes Ünal tek başına gruptaki diğer 10 takımdan fazla gol attı. En yakın rakibi 51 gollü GS ve Eyüp U15 takımları :)

Bursaspor U15 Takımı grubu 2.sırada tamamlasada Türkiye Finalleri'ne gidecek 8 takımdan biri oldu. Umarım geçen sene kaçan şampiyonluk bu sene gelir.

Pazar günü maçları ile devam edelim. U16 ve U17 takımlarımız Eyüpspor deplasmanındaydı. Önce U16 çıktı sahaya  ve rakibine 9-0'lık bir mağlubiyet yaşattı gençler. Oğulcan Çağlayan ve Emirhan Çolak'ın hat trick yaptığı maçta diğer goller Mehmet Kalkan, Gökhan Karataş ve Eyüpspor KK'den geldi. Oğulcan Çağlayan oynadığı 18  maçta attığı 23 golle bu kategoride en göze batan oyuncularımızdan.

U16 Takımımız normal sezonda bitime 4 hafta kala Türkiye Finalleri'ne epey uzak. Grupta 18 maçta aldıkları 37 puanla 4.sırada bulunuyorlar. Liderlik ise 47 puanla Fenerbahçe'de onu  46 puanlı İstanbul BŞB, 38 puanlı Beşiktaş JK izliyor.



Ve son olarak şampiyon U17. Onlarda U16 takımımızdan hemen sonra sahaya çıktı ve plakayı yazdırıp Marmara Grubu şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştılar. 6-1 biten maçta gollerimizi Batuhan Altıntaş (2), Mustafa Acun, Furken Kesikbaş, Furkan Soyalp ve Mustafa Sevim attı.

Bu klasman şampiyon kadro olduğu için aslında adam ayırmak biraz haksızlık olur  ama biz yinede dikkat çeken isimleri yazalım. Tabiki öncelik A Takım'da da gördüğümüz Batuhan Altıntaş ve Furkan Soyalp'te. Batuhan geçen sezon  26 maç 18 gol ile bitirmişti sezonu, bu sezon 16 maç 17 gol ile gidiyor.Ayrıca bu sezon 11 tane de milli maç tecrübesi yaşadı. Furkan Soyalp'te geçen sezonu 15 maç 14 gol ile tamamlamıştı bu sezona 18 maç 18 gol ile devam ediyor. Batuhan'la mükemmel uyum yakalamış gözüküyorlar.

Batuhanla Furkan dışında son kadrolarda Milli Takım'da yer alan kalecimiz Okan Kocuk ve şimdilik ara vermiş gibi gözükselerde daha önceden Milli Takımlara gitmişliği bulunan  Mustafa Sevim, Mustafa Acun, Batıcan Aday gibi isimlerde takım için önemli. Bir de Taha Alper Çiber var geçtiğimiz sezon banko oynuyordu  hatta Faruk Korkmaz'la yaptığımız röportajda övgüyle bahsetmişti Milli forma tecrübesi de var bu sezon sadece 4 maç oynamış. Sebep ne bilemiyorum ama umarım toparlanıp güvenleri boşa çıkarmaz diyelim.

U17 Takımımız bu galibiyetle 18 maç sonunda puanını 47 ye çıkardı. En yakın rakipleri 40 puanlı İstanbul BŞB ve Fenerbahçe U17 takımları.  Haftaya Vakıfköy'de Fenerbahçe'yi konuk edecekler ve yendikleri takdirde İstanbul BŞB'de puan kaybederse haftaya  şampiyonlukları garanti olacaktır. Belediye kaybetmediği takdirde şampiyonluk bir hafta sarkar en fazla, sıkıntıya gerek yok yani. Onlardan asıl beklenen geçen sene kazandıkları Türkiye Şampiyonluğunu bu senede Bursa'ya getirmeleri. Bunuda yapacak güçleri pek ala var.

Özetle, bana göre Bursaspor altyapısı ile kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kulüp kıvamına yavaş yavaş geliyor. Şampiyon jenerasyonlar U15 ve U17 dışında diğer takımlarımızda birçok iyi oyuncumuz mevcut. 94 jenerasyonumuzdan Sercan, Taha Can, Okan zaten A Takım havasına alışık.   Tabiki bir kanıya varmak için henüz çok erken, bu çocukların gelişim ve altyapıdan A Takıma eşik atlama süreçlerini etkileyecek bir çok etmen olacaktır. Ancak işler yolunda giderse Türk Futbolu'ndaki yeni Bursaspor devrimlerine bu gençler sayesinde imza atacağımız günler pek uzakta değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder