13 Nisan 2012 Cuma

Karnaval Yeri

Öğleden sonra 14.30 civarı renklerin peşinden düştük yollara. Kocaeli belediyesi sesimizi önceden duymuş olacak ki , Teksas Konvoy tek sıra tabiri caiz ise ip gibi olsun diye otoyolu tek şeride indirmiş tabi ki yol çalışmasından dolayı...

Oradaki arkadaşlarla görüşmek için erken gittik stadın oraya, hesapta erken gittiğimizi sanmışız biz. Stadın çevresi sanki Arap Parkı mübarek. Her yer Yeşil-Beyaz, sanki bayram günü adeta karnaval yeri. Bu manzarayı görünce içeride oluşacak tribün görüntüsünü düşününce iyiden iyiye heyecanda bastı bizleri.

Arkadaşlarla buluşup ufak bir sohbetten sonra pankartı asmak için biraz erken girelim dedik tribünlere, dakka 1 gol 1 ;

“YASSAH KARDEŞİM, SOKAMAZSIN!” , “Pankart almıyoruz.”

Rakibi tahrik eden yazı vs.söz konusu değil, pankart sadece bir cümle ama amirin karşılığı tek kelime “YASSAH”...

Millet sürtmeye geldik der. Rakibine binbir çeşit laf sokar. Onlar içerde yerini alır fakat bizimkiler alınmaz. Gerçi biz bu muameleye alışkınız. Neyse tadımızı kaçırmaya hiç gerek yok...

Tribünlerde yerimizi aldık ve maç saatini beklemeye başladık, maçın başlangıç düdüğü ile coşku tavan yaptı ve kale arkasında muhteşem bir şov başladı.

Aldığım duyumlara göre güzel bir kareografi hazırlanmış ve her zamanki gibi O’da içeri alınmamış.

Sis bombaları, torpiller derken coşku had safhaya tırmandı ve tribünler maça güzel bir başlangıç yaptı. Maç esnasında yapılan yorumlar ve bugün gördüğüm bir kaç yorumdan sonra şunu belirtmek istiyorum. “Eğer önümüzdeki kaleyi Sivasspor koruyor olsaydı, şu anda yazılan ve söylenenler 32 kat daha fazla olacaktı. Yaşanan bu olaydan sonra, tribünde görsellik esastır diyerek şov yapan takımın taraftarları kendi kalesi, rakip kale diye ayırım yapmadıkları için teşekkürler denmesi gerekirken, yine kürekle sırta vurma çabalarına devam etmişler. Gerçekten yazık sizlere.”

Tribünlerdeki coşku ile beraber Batalla sürpriz dedi ve perdeyi açtı. Batalla ve o saha hakkında merak ettiğim bir şey var, sıkılmadın mı arkadaş aynı kaleye aynı golleri atmaktan? Derken Batalla’nın alda at dercesine attığı toplara Pinto’nun at dersinde atmam mı dercesine vuruşlarından sonra ilk yarı 3*0 lehimize sonuçlandı. Uzun zaman olmuştur bu kadar rahat maç seyretmeyeli. Maçın normal süresinin ve uzatma devresinin 0*0 biteceğini beklerken ilk yarının 3*0 önde kapanması aşırı derecede rahat ettirdi Yeşil-Beyaz’a gönül verenleri.

İkinci yarının başlama düdüğüyle oranın karnaval yerine dönmesi gerekirken yan taraflardan çök-çök sesinin gelmesi bir hayli şaşırttı. Ufak bir diyalogdan sonra derdimizi anladılar eşlik etmeselerde ayakta durmayı tercih ettiler.

Sivasın golü ile biraz bocalatsada takımı, dakikalar geçtikçe skor avantajıyla beraber gelen rahatlama tribündeki coşku ve şovlardan sonra gelen 4.gol sonrası film bitti ve sahada kamera arkasında yer alan görüntüler yer almaya başladı.

Maça dair söylemek istediğim bir kaç hadise var;

Sol tarafta yapılan bir müdahale sonrası, Turgay’ın ısınırken yan hakeme verdiği tepki çok güzeldi. Bu takım için yüreğini ortaya koyanlardan bir tanesi Turgay Bahadır. Belirli bi yeteneği olsada koca bir yüreği var bu Adamın!

Pinto’nun attığı ilk gol sonrası sevinirken elini telefon olarak kullanmasına dayanamayan yedek oyunculardan bir tanesi kramponunu fırlattı ve Pinto’nun o meşhur büyükannesini aradığı gol sevinci böyle gerçekleşti.

Baktığımızda çok ufak birşey gibi gözüksede kısa zamanda bir futbolcunun takıma ne kadar uyum sağladığının, ne kadar sevildiğinin göstergesi olarak kabul edilebilecek davranış bana göre.

Atılan ilk gol şampiyonluk senesinde muhteşem geri dönüşe örnek olan aynı sahada aynı kaleye atılan ilk golü hatırlattı, ve atılan son gol ise bana şampiyonluk senesinde son maçta atılan ilk golü hatırlattı. Bunların toplamında ise ortaya çıkan gerçek;

“O Kupa Bursa’ya Gelecek!”

Bizden ne isteniyor anlamış değilim. Sevdanın peşinden koşan insanlara neden bu kadar eziyet çektiriliyor? Biz bazıları gibi bulunduğumuz şehirde toplanıp maça gitmiyoruz, biz Bursa’dan yola çıkıp Arma neredeyse onun peşinden yollara düşüyoruz. Ama siz önümüzde hep set olmaya çalıştıkça, biz daha da güçlenip yine geleceğiz. Madem yasaklıyorsun, giderkende bindirmiceksin kimseyi, gelirken gel ama dönüş yolunda ‘Yassah kardeşim’ demeyeceksin!

Feribotu kapatın ne yazar? İzmit’i kapatın ne yazar? Bolu’dan gelir, yine geliriz!

2 yorum:

  1. döktürmüşsün yineee kaleminee sağlıkk :)

    YanıtlaSil
  2. Sivas kendini büyük takım zannederek o tarzda bi futbol oynamaya çalıştı ama kimle dans ettiğini maç sonu öğrendi :)

    YanıtlaSil