22 Nisan 2012 Pazar

Vakıfköy'ün kupa & madalya canavarları

Bursaspor altyapısı olarak son 15 gündür yüz güldüren bireysel/takım halinde gelen şampiyonluklar göğüsleri kabarttı adeta. Süper Lig'de ki yayıncı kuruluş gazlı şampiyonluk yarışı gündemi işgal ededursun, biz burada her zaman olduğu gibi yine yeşil beyazlı gençlerimizin kazandığı başarıları elimizden geldiğince iletmeye devam edelim..

Taha Can ve Okan Deniz U19'a şampiyonlukla başladı...

Önceliği altyapının ağabeyi konumundaki 94 jenerasyonumuzun pırlanta gibi iki ismi Taha Can ve Okan Deniz'e verelim. U18 Milli Takımı'nın kaptanı Taha ve golcüsü Okan bu maç maratonunda bir kategori üste terfi ettirildi Milli Takım hocaları tarafından ve U19 Milli Takımı ile birlikte Croatia Cup'ta ülkemizi temsil ettiler. Oynanılan 3 maçta 6 puan alan Millilerimiz Croatia Cup'ı şampiyon olarak tamamladı. Oyuncularımızın ikiside üç maçta da forma giydi. Taha Can iki kez ilk 11 çıkıp  toplamda 175 dakika sahada kaldı. Okan Deniz ise bir kez ilk 11 çıkıp toplamda 180 dakika sahada kaldı. Okan Deniz ayrıca turnuvanın son maçında iki gol birden atarak şampiyonluğu getiren isimlerden biri oldu.

94 doğumlu bu iki gencimizden Taha'nın toplamda 36, Okan'ın 22 milli maçı olduğunuda hatırlatalım. Bir de unutmadan Emre Pehlivan'ın yaş grubu olan U19'a  gidememesi bir yaş küçüğü olan Taha ve Okan'ın gitmesi, Emre'nin biraz daha vites arttırması gerektiğinin bir göstergesi olmalı.

Oğulcan'dan milli formaya gollü 'merhaba'

U16 Takımımızın bu sezon attığı gollerle dikkat çeken  ismi ve Marmara Grubu'nun gol kralı olan oyuncumuz Oğulcan Çağlayan'da bu sezon ki çalışmasının mükafatını Milli Takım'a seçilerek aldı. Gürcistan'da düzenlenen U16 Development Turnuvası'ndaki iki maçtada görev alan genç golcümüz 2 maçta 2 gol kaydederek U16 Takımı'nın ulaştığı şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu. Genç oyuncumuz bu sezon ligde 21 maçta 27 gol ile sürdürüyor form grafiğini ve bir üst kategorisi olan U17 Takımımız ile Türkiye Finalleri için Antalya'ya gidecek olan kadroda yer alması bekleniyor.


U15 'final sendromu'nu yıktı geçti!


Milli oyuncularımızın kazandığı şampiyonlukların ardından, akademi takımlarımıza geçelim. Geçtiğimiz sezon U14  olarak mücadele eden ve Türkiye Şampiyonluğu'nu finalde Trabzonspor'a kaybeden gençlerimiz bu sezonda finalde Fenerbahçe'ye kaybetti. Ancak Akademi Ligi Şampiyonluğunu kaybeden takımımız, daha da önemli olan Nike Premier Cup şampiyonluğunda Fenerbahçeden intikamını aldı ve şampiyon olarak Polonya vizesini kaptı. Maçın tamamında üstün oynayan takımımız 9.dakikada rakibini 10 kişi bıraktı, kazanılan serbest vuruşta kaptan Enes Ünal muhteşem bir frikik golü ile perdeyi açtı. Ardından Enes'in asistinde Utku farkı ikiye çıkardı. İkinci yarı oyunu rölantiye alan gençlerimiz maçın son dakikasında Ekrem'in golü ile skoru 3-0 olarak tayin etti.

Nike Premier Cup şampiyonluğu şüphesiz daha önemli bir şampiyonluk. Çünkü bu kupayla birlikte Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası'nda  Türkiye'yi Bursaspor U15 Takımı temsil edecek.  Avrupa Şampiyonası'nda ilk ikiye giren takımlar ise Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Bu takımımızın geçen sezon Kuşadası Cup'ta Southampton, Standard Liege, Chelsea, PSV, Wolfsburg, Herta Berlin gibi takımların altyapıları ile mücadele edip şampiyonluğa ulaşmıştı. Yani U15 jenerasyonunun Avrupa ve Dünya şampiyonasından iyi bir derece alması 'hayal' değil.

U17'de hedef yine Türkiye Şampiyonluğu

Geçtiğimiz sezon U16 olan ve Türkiye Şampiyonu olan jenerasyonumuz bu sezonda dolu dizgin devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı maç yapmadan geçiren gençlerimiz en yakın takipçileri Fenerbahçe ve İBB nin birbirleriyle oynaması dolayısıyla bitime 3 maç kala oynamadan Marmara Grubu Şampiyonluğunu ilan etmişti. Bugün Körfez FK karşısında 5-0 sahadan galip ayrıldılar ve 'cepte' olan şampiyonluğa rağmen disiplinden ödün vermediler. Onlar için artık grupta iki formalite maçı kaldı ve ardından Türkiye Finalleri. Bu jenerasyonda en iyi olduklarını göstermek için tekrar sahaya çıkacaklar ve şampiyonluğu tekrar Vakıfköy'e getireceklerdir.

Batuhan Altıntaş bugün attığı 2 golle toplam gol sayısını 18 maçta 20 gole çıkardı. Sakatlığı nedeniyle bugün olmayan Furkan Soyalp ise 19 maçta 19 gol ile oynuyor. Bu ikili önümüzdeki yıllarda A Takım'ın yeni Batalla-Pinto'su olacaklarının sinyallerini güçlü bir şekilde veriyorlar. Ayrıca bu jenerasyonun kalecisi 95'li Okan Kocuk hafta içinde A2 Takımı'nın kalesini korudu. Bu sezon Harun Tekin, Serçan Şen ve Faruk'tan sonra A2'de görev alan dördüncü kaleci oldu Okan. Onun için önemli bir adım, Hocalarının bu şansı vermesi. Zaten o da Furkan ve Batuhan ile birlikte Milli  Takım'ın da oyuncusu. Bu üçlünün dışında takımın kaptanı Batıcan başta olmak üzere bu kategorinin Milli Takımı'na verdiğimiz oyuncu sayısının artmasını bekliyorum.

Altyapıdan bahsetmişken yazının sonunu bir abi/kardeş edasıyla ufak bir uyarı notuyla bitireyim. Sizler çok şanslı gençlersiniz bu takımın altyapısında yetişiyorsunuz, şu anda belki Vakıfköy'de (aşağıdaki resimdeki gibi) aşırı bir taraftar desteği görmüyorsunuz ama A Takıma yükselince hepiniz Vakıfköy patentiyle bu  taraftarın gözbebeği olucaksınız. Bu taraftarın hassas olduğu konuları gayet iyi bildiğinizi düşünüyorum, sosyal medyada biraz daha hassas olmak iki tarafıda daha memnun edicektir. Saygılar... :)


1 yorum:

  1. tebrikler çocuklar, sizlerin isminizi stadyumda haykıracagımız günler yakındır. birşey dikkatimi çekti ne kadar çok ismi "an" ile biten oyuncumuz varmış. :)

    YanıtlaSil