12 Nisan 2012 Perşembe

Çok Önemli!!!! Kupa Mesaisi :)


Gün itibariyle sezonun en önemli maçına çıkıyoruz. Net ; affı, rehaveti, telafisi yok. İlk maçtan son maça kadar oyunun hiçbir bölgesinde istikrar yakalayamadığımız bu sezonda yaşanan tüm olumsuzluklara sünger çektirecek 3 maçın ilk ayağı.

Bu sezon Sivasspor ile 3. kez karşılaşıyoruz ve ilk maçı skandal bir oyun ile , 2. maçı şahane! bir hakem performansıyla kaybettik. Rakamlarla dile getirmek gerekirse ;

0 ..... Aldığımız puan
5 ..... 35 gol yediğimiz koca sezonda sadece Sivasspor'dan yediğimiz gol sayısı
1 ..... Attığımı gol sayısı ki, Batalla'nın penaltı golü.


Bu kısa özete bile bakınca anladığımız şu ki Sivasspor 2 maçı da domine etmiş, Bursaspor pozisyona girmekte dahi zorluk çekmiş ki gol de organize değil penaltıdan gelmiş.

Açık konuşmak gerekirse kaybedilen bu 2 maç sonrası Ertuğrul Sağlam özelinde de çok kritik bir maç olacak bu 3. maç öyle ki "İyi" bir Teknik Direktör başka bir "Denk" takıma 3 maç üst üste kaybetmemeli 1 sezon içerisinde. Bu kaybedilen maçlar sonrası Bursaspor'un oyununa bir ivme kattığı muhakkak ama asıl sınav bugün verilecek.

Savunma anlamında oynadığımız 2 maça nazaran daha az problem yaşayacağımızı düşünüyorum misal ilk maçta Carson ile önünde oynayan stoperlerin uyum süreci devam ediyordu. 2.maçta da sağ bek pozisyonunda Basser yoktu Grosicki gibi seri bir adam karşı Basser büyük bir koz olacaktır.

Ligte en beğendiğim 2-3 oyuncudan biri Kadir Bekmezci, sert oyunuyla Batalla'yı sindirebilir o yüzden hücum anlamında ekstra performans sergileyecek bir oyuncu gerek. Wederson sol önde çok başarılı olmadığını düşünürsek artık Sestak'tan birşeyler beklemek hakkımız zira bu maçtan önemlisi yok, O'nun içinde herşeyi unutturabileceği bir maç. Plase N'Diaye'den de sürpriz bir performans gelebilir.

Ama bence bizim için en kritik performans Adem Koçak'ın olacak ( Ben oynamama ihtimali olmadığını düşünüyorum) Erman Kılıç karşısında ne kadar diri ve seri durursa yarın maçta o kadar iddialı oluruz. Serdar ve İbrahim ikilisini göreceğimizi düşünüyorum ki marke anlamında gerçekten profesyoneller ama topu oyuna sokmada bir o kadar amatörler. Ben yine de Enaramo, Cerny, Erman, Grosicki gibi hücum hattına sahip olan bir takıma karşı bu oyuncuları görmek isterim. İbrahim Öztürk çok önemli bir adam bu sene en kriz, en kötü performanslarda da O'nun ismi var en başarılı performanslarda da.

Şehri tekrar diriltmek için büyük şans, bugün alınacak kötü bir sonuç karşısında şehrin tekrar futbola konsantre olma ihtimali çok düşük mazallah 10.000 kişi hayal olabilir Süper Final sürecinde bu durumda o yüzden Haydi Bursaspor, Rastgele!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder