8 Nisan 2012 Pazar

3 Büyüktür 6’dan

Normal sezonun son maçına kadroda birkaç değişiklik yaparak çıkmayı tercih etmiş Sağlam. Bunun en büyük nedeni olarak; garantilenmiş Avrupa Süper Final’i, sezon sonu son kez görmek istediği oyuncuları görmek istemesini söyleyebiliriz.

Barış’ın onbirde maça başlaması Svensson’un uzun bir aradan sonra yedek kulübesinde oluşu, Ahmet Arı’nın uzun zaman sonra forma şansı bulması bunlara örnek verilebilir.

Barış Örücü hakkında benim beklentim gün geçtikçe daha da yükselişe geçiyor. Sahadayken sürekli top istemesi, sorumluluk almaktan kaçmayışı bana göre olumlu nedenler. Çok basit pas hataları yapıyor ama bunlarda normal olarak karşılanmalı diye düşünüyorum. Eğer üstünde durursa Ertuğrul hoca bu çocuk uzun zaman sonra fayda sağlayacağımız gurbetçi futbolcumuz olabilir. Barış’ın yerine oyuna giren Musa ise ilk maçında oyuna girer girmez olumlu sinyaller vermiş ve Adem’i bile kesebileceğini düşünmüşken, dün oyunda kaldığı 20 dakika boyunca ekmek bile kesemeyeceğine şahit oldum ve bu duruma çok üzüldüm.

İlk oyuncu değişikliğimizi sahada mücadele eden sayılı isimlerden olan Hakan’ın yerine giren Ahmet’ten yana kullandık. İlk onbirde sahaya çıkmasa bile kendisinden daha fazla forma şansı bulan ve biraz daha tecrübeli olan Mehmet neden maç kadrosuna dahi alınmadı. Ahmet’in oyuna girme sebebi acaba a2’de attığı goller mi? Yoksa rakibin golcüsünün yerine aldığımız oyuncu olmasından dolayı mı? Belki de Muhammet’in bize golü sonrası, Ahmet’te misilleme yapar diye düşünmüştür teknik heyet.

Tribünlerdeki binlerce insan her gün seni düşünüyor. Hatta maç öncesi herkesin dilinde Kadıköy’de oynanacak olan kupa maçının muhabbeti… Kendimden örnek verecek olursam, Kadıköy için plan yapmayı, dün ve bugün olan AÖF sınavlarına çalışmaya tercih ettim. Bugünkü sınavlarıma ise dün akşamki sinirle hiç bakmadım bile. Her zaman söylüyoruz futbolun içinde yenmekte var yenilmekte ama böyle değil. Önceden bilirdik bu takımla 3 puan alırsak sevinelim, 1 puan alırsak eyvallah, yenilirsek normal sonuç derdik. Ama artık her takımı yenebilecek güçtesin, herkes senden çekiniyor ve en önemlisi sen kötü futbol oynadığın dönemlerde Antep maçıyla çıkışa geçmiştin, içinde bulduğun çıkışı neden Antep maçı ile bitirdin? Yazık olmadı mı sana, bize, hepimize?

Antep maçı hakkında kimle konuştuysam Muhammet elinden geldiğinden daha fazlasını yapacak, Bekir Ozan Allah’tan sakat ama Sow’a, Shelton’a adım attırmayan defansı Muhammet ve Cenk zorlayamaz diyordum. Bu söylediklerimiz sadece cümlelerde kaldı. Geçen seneki Antep maçını hatırlattı Kaptan, kaymış bir yıldızı tekrar gün yüzüne çıkardık.

Çok küçük bir cümle Cüneyt Çakır için kurmak istiyorum. Bu adamı Türkiye'de maç yönetirken izleyen bir heyet yok mu? Bir insan Barcelona maçı yönetirken farklı, Bursaspor maçı yönetirken nasıl farklı davranabiliyor? Ve bu adama bu şekilde nasıl Avrupa'da maç yönettiriliyor?

Bunların hepsi bir kenara bu karşılaşmanın bize zararı çok büyük oldu, hem basamak ve puan başına aldığın para ve en önemlisi Kadıköy’e gelmeye niyetlenen binlerce insanın niyetlerinin 90 dakika sonucu unutulup gitmesi. Umarım hayaller tekrar yeşerir ve herkes her şeyin farkına varıp elinden geleni sahaya ve tribüne yansıtabilir.

Oynanacak olan Süper Final’de içerde dışarıda olmak üzere toplam 6 maç yapılacak ve üst gruptan gelecek takımla bir maç oynanıp galip gelen takım Avrupa bileti kazanacak. Diğer pencereden bakacak olursak; Türkiye Kupasında önünde çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları olmak üzere 3 maç var. Ve bu maçlarda finale kadar oynayacağın takımlar ne hikmetse Süper Final grubunda mücadele edeceğin takımlar. Gerekirse Süper Final maçlarında yenil ama Türkiye Kupası maçlarında galip gel. 3 maçı alıp Avrupa’ya merhaba de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder