13 Nisan 2012 Cuma

Adım Adım, Adam Adam; Finale!


Üst üste bir rakibine 3 defa yenilmek olmazdı, artık bazı şeyleri değiştirmen gerekiyordu. Maça hızlı başlayan Bursaspor taraftarıydı takımı ateşlemeyi "Ateşli" nesnelerle yapmayı tercih ettiler ve bu pası aldı Bursaspor, soldan Wederson net kesti daha net Batalla vurdu. Aynı şampiyonluk senesinde meşhur Kadıköy maçında olduğu gibi. Maç öncesi taktik maçı olacağını yazmıştım bu gol onun resmi gibi oldu. Bekleriyle destek veren Sivasspor'da ortadaki tandem sürekli değişiyor ve yerini kaybediyor, uyum problemi hat safhada Wederson'un savunmanın arkasına sızması Batalla'nın göbekten hareket edişi ve adamını kaybettirişi. Klasikleşen bir Batalla golü oldu bu aslında.

Bizim için skora avantajıyla başlamak önemliydi maça zira 34 haftalık Sivasspor'un özeti "Aga bu takım gol atar"dı. Açıkçası kupa maçı olduğu için golden sonra savunmaya dönsek daha kontrollü çıksak da olur bu kadar şahane oynamasakta canım sıkılmazdı ama böyle olmadı Gaziantepspor maçında aktif dinlenen takım ve başta penaltıyı kaçıran Batalla oynamaya gelmişti besbelli. Sestak'ın hırsı, hızı ve yediği bunca tekmeye rağmen oyuna konsantrasyonu harikaydı. Maç öncesi ekstra bir performans lazım diyordum, bu sayı 1 de kalmadı ve çok rahat bir galibiyet oldu. Bu performanslara değinmek gerekirse;

Misal Wederson, 1 gol 1 asistlik katkı koydu. Ligde Wederson'un yerine altetnatif diye söylenen sol bekleri izledim kupa maçlarında kimse kusura bakmasın tüm kademe hatalarına rağmen ne Hasan Ali ne de Ziya takımına Wederson kadar hücum katkısı koyamıyor. Yine N'Diaye, sahada basmadık çim tanesi bırakmadı herhalde çokça da kaleyi düşündü ama kale onu hiç düşünmedi. Ve Adem, sezona çok iyi başlamıştı, ayın oyuncusu seçilmişti ve ardından gelen sakatlıkla bir daha dönüş yapamadı. Dün her kademede, her adamın önünde vardı. Erman gibi bir oyuncuyu sahadan sildi desek yeridir. Savunma anlamında en güvendiğim adam Basser, Ekigho ve Stoch performansından sonra Grosicki'yi bitirdi dün gece zaten bu sene savunma anlamında sadece Shelton'a karşı zorlandığını söyleyebilirim onun dışında savunmada maşallahı var. Dün taktik gereği hiç çıkmadığını düşünüyorum zaten skor avantajını da erken ele geçirince Grosicki'ye alan bırakmamak için daha limitli oynadı ve çok başarılıydı. İbrahim Öztürk ayağına top vermediğin müddetçe ligin en iyi markaj yapan oyuncusu bence ama top kullanmasına izin verince "Dikkat hata yapabilir!" haline geliyor. Serdar dün eksiksiz ve dengeliydi böyle bir Serdar izlemeyi özlemişim, top kullanmayı da öğrense Türkiye dar gelecek ama bu haliyle biraz zor. Hakan Aslantaş dün gecenin sıradan isimlerinden biriydi, ayağında tehlikeli yerlerde çok top tutuyor öyle ki Beşiktaş maçını aklıma getiriyor bu pozisyonlar. Dünde hücuma çıkarken pas hatası yapıp alanını boş bıraktı ama Serdar çok konsantreydi dün akşam tehlike oluşmadı. Carson içinde şöyle bir durum var, Gaziantepspor maçını saymazsak kaleye isabet eden tüm şutlar gol oluyor son dönemde ve bu gollere yapacak hiçbirşeyi olmuyor. Dünde Ömer Erdoğan'a çarpan top ters köşe yaptı Carson'u. Büyük Kaptan'da bu sene Şampiyonluk senesinde attığı golleri hesaptan düşüyor etti 2 :) İbrahim Öztürk'te bir sakatlık olmadıysa Ömer Erdoğan değişikliğini doğru bulmuyor açıkçası yani Sivasspor'un doldur boşalt yapacağını düşünüp Enaramo'ya karşı Ömer Erdoğan hamlesi yapıldıysa bence doğru bir hamle olmadı. Turgay, dün daha arzuluydu golün başlangıç pası iyiydi, yine Batalla'ya güzel top verdi son dakikada ama olmadı. Turgay'ın yetenekleri kısıtlı eyvallah ama ona kısıtlı roller verilirse mesela geride olduğumuz maçlarda oyuna kurtarıcı olarak girmezse daha faydalı olabilir gibi geliyor bana zira böyle durumlarda fazla fazla sorumluluk alıyor ki bunda da başarısız olunca hem kendisi hem de tribün bozuluyor. Mehmet Sak, az oynadı ama sırıtmadı.

Batalla ve Pinto için ayrı bir paragraf içinde yazmak gerekiyor. Dün gollerin ortak noktası İspanyolca'ydı gol anlamında aynı dili konuştuk dün. Batalla için ne yazılsa az. Her geçen gün kendini yeniliyor, büyütüyor. Onunla aynı futbol dilini konuşan bir oyuncu daha olsa arkasında kim bilir neler olacak! Pinto oyun içinde çok gözükmese de hep topun olduğu, olacağı yerde topla buluşuyor. Biraz artistik işler yapmayı seviyor ama yakışmıyor :) Ve sezon öncesi kampı yedikten sonra bambaşka bir hal alacak bence. Şimdilik 70 dakikalık bir oyuncu zaten gücünü biliyor öyle önde fazla pres yapmıyor misal kaleci ayağında top tuttuğunda Pinto'yu hiç basarken göremiyoruz genelde oyundaysa Bangura yoksa Sestak yapıyor bu işi. Pinto'nun sezon öncesi kampı görerek daha farklı boyuta geçeceğini düşünüyorum.

Daha çokça şey yazılabilir, sezonun şimdiye kadar ki en önemli maçının bu kadar kolay geçmesi üzerine ama devamını maçı dün gece yerinde takip eden İbrahim'e bırakıyorum. Artık rakip Eskişehirspor sezon içerisinde 5 puan aldılar bizden. Zor maç olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder