15 Nisan 2012 Pazar

Sorun; Mental...



Daha üzerinden 3 gün geçmeden aynı rakip karşısında uydurulan 5.element olan Süper Final ilk karşılaşmasına çıktık.

Ligdeki iki karşılaşmada da boyun eğdiğimiz belalımız Sivasspor’u , hafta içi kupa karşılaşmasında 4-1 mağlup ettik. Ve ligdeki maçların intikamını bu şekilde kupada yarı finale yükselerek aldığımızı düşünüyorum.

Formda olan Sivasspor’u bu skorun etkileyeceği ve bu maçı en iyi ihtimalle berabere kalarak atlatacağımızı düşünüyordum ki ağır bir mağlubiyet aldık.

Bu mağlubiyetin en büyük sebebi “mental”… Akıllar hala kupa maçında kalmış besbelli. Yoksa üzerinden kısa bir zaman geçmişken aynı rakibe karşı oynayan aynı oyuncuların bu denli pasif kalmasının başka bir açıklaması olamaz herhalde.

Süper final hakkında düşüncemi daha önceden söylemişimdir. Bu maçları öylesine oynayalım, yedek oyuncuları görelim, çıkarabildiğimiz kadar tadını çıkaralım. Çünkü bu Süper finalden Avrupa’ya gitmek kadar hayal ürünü başka bir şey olamaz bence. Yapacağın 6 maç sonunda kendi grubunda en iyi puan toplayan takımı konumunda olacaksın, sonrada üst gruptan gelen sonuncu takımla final maçı oynayacaksın ve sonrada Avrupa liginde ön elemeler oynayacaksın oynayacaksın oynayacaksın…

Devam eden ve şu anda en büyük hedefin olan Türkiye kupasında yarı finaldesin ve rakibin Eskişehir. Ayrıca Eskişehir Süper Final’de de rakibin. Şimdi Es es’i yarı final karşılaşmasında bi’ defa mağlup edip finale çıkmak mı? Yoksa Süper Final grubunda galip gelip hikayeden maçlara devam mı etmek?

Bende Süper Finalde yine Mehmet Sak’a, Ahmet Arı’ya, Yavuz’a, Musa’ya, Barış’a, alttan Emre, Tahacan, Okan vs. isimlere şans verelim onları görelim. Ama Yarı Finalde Eses’i geçip finale kalalım.

Bu maç hakkında beni üzen tek şey; sahada kendinizi göstermeniz gerekirken, en son forma giydiğiniz maçı dahi aratmış olmanız. Ve forma giyen oyuncuların sadece 90 dakika duralım ve gidelim der gibi sahada gezinmesi.

Beyler kötü oynayabilirsiniz, formsuz olabilirsiniz, ama bunların hepsi mücadele etmemeniz gerektiğini belirtmez. O formanın içinde 1 saniye bile olsa terini gerekirse kanını akıtmayı bekleyen ve arzulayan binlerce sevdalı var…

1 yorum:

  1. sayın "ibodal" yazınızı çok beğendiğimi öncelikle belirtmek isterim.. Hırslanan sivas'ın bu tarz bi futbol oynayacağı belliydi ama ne yazık ki bizim futbolcularımız rakibin baskısına karşı direnç gösteremediler özellikle 2.yarı.. ve bu maç bazı şeyleri görmemize vesile oldu diyelim.. Yavuzun Bursaspor'un yedek kalecisi dahi olamayacağı kanısına varmış olduk, ha bide Mehmet Sak'ın yetersizliğine...

    YanıtlaSil