29 Nisan 2012 Pazar

Züğürt tesellisi...

Çarşamba günü cebe konan Avrupa biletinin ardından, bugünkü maçın tek önemli kısmı rotasyon ve seyredeceğimiz 'yedek' ağırlıklı oyunculardı. Eskişehir'e götürülmeyen Pinto ve Carson'ın yanı sıra Batalla ve Sestak'ta maça kulübede başladı. Kalede Yavuz geri dörtlüde Basser, Ömer, Serdar, Hakan önlerinde NDiaye, Svennson. Sol açıkkta sakatlıktan dönen Ozan İpek, sağda genç Okan Deniz, 10 numara pozisyonunda Musa ve ilerde tek forvet Bangura ile maça başladık.

Hal böyle iken maçın favorisi tabiki Eskişehirspor'du. Onlarda gayet baskılı başladılar maça duran toplardan tehlikeli oldular. İlk yarım saatte Yavuz Özkan'ın akılda kalan iki güzel kurtarışı vardı. 31.dakikada kullanılan kornerde en tehlikeli adam Diego'yu arkada unutunca kalemizde golü yedik maalesef. Golden sonra cevap verme fırsatını Ozan'ın arapasında Bangura ile yakaladık ancak Sierra Leoneli futbolcumuz basit bir gol vuruşu ile ağları bulmak varken Kayacan'ı çalımlamayı denedi ve maalesef pozisyonu harcadı.

Devreyi geride bitiren takımımızda ikinci yarıda ilk yarının etkisiz isimleri Okan ve Musa yerini Batalla ve Sestak'a bırakarak başladık. Bu devre daha çok Eskişehirli oyuncuların oyunu soğutma ve sinirleri germe girişimleri ile geçti desek yalan olmaz. Başta Kayacan'a çok büyük selamlarımı iletiyorum. Turgay ile yan yana geldiği gibi kendini yere bırakması en hafif kelime ile neyse hafif bir kelime bulamadım kaliteyi düşürmeyelim.

Batalla'nın hücuma biraz olsun getirdiği hareketlilik golü bulmamıza yetmedi bu devre. Bangura'nın Batalla'nın gerisine attığı pas maça ortak olma adına kader anıydı, olmadı. Son dakikalarda Erkan Zengin'in Veysel'i düşünerek attığı ancak Veysel'in ve Ömer Erdoğan'ın tutamadığı top Pele'nin önüne düştü ve gol oldu. Ancak yayıncı kuruluş spikerinin inatla Erkan Zengin'den süper asist harika gördü vs  edebiyatı yapması garibime gitti. Sanırım spikerde çarşamba günü İzmir Atatürk'ün açığındaydı :) Neyse bunlar önemsiz işler Bursaspor üç yıl üst üste Avrupa Kupaları'nda boy gösterecek, ve bu son 3 yılda 2.kupasını müzesine götürmeye çok yakın. Hal böyle iken bu hazımsızlıklar normal. Spiker ile birlikte Eskişehir taraftarınında pek bir farkı yoktu. Maç boyu küfürler, makara çalışmaları filan yapıldı ama İzmir'in yanında solda sıfır kalır bunlar boşa kasmasalardı keşke.

Birazda Kuddusi Müftüoğlu'ndan bahsedelim. Kaç yaşına geldin be bicim hala hakemliği öğrenemedin. Gerçi bu hakem camiasının hakkını veriyorsun ama bıraktığın gün Türk Hakemliği bir level yükselicek buna emin ol yani.

Serdar Aziz'in son dakikalardaki kırmızı kartı yakışmadı. Karar doğruydu, zaten Serdar'da itiraz etmedi ve muhtemelen alacağı ceza ile sezonu kapatacak. Serdar iyi başladığı sezonu geriye gidişlerle kötü noktaladı maalesef umarım yeni sezonda hatalarından ders alarak ivme kazanır. Serdar'ın yokluğunda stoper bloğunda geriye 3+1 alternatif kaldı.  Ömer Erdoğan, İbrahim Öztürk, Milan Stepanov ve Taha Can Velioğlu. Perşembe günü sahada göreceğimiz stoper ikilisi muhtemelen İbrahim-Stepanov veya İbrahim-Taha Can olacaktır. Ömer'in kupa ve ligde üst üste iki maç 90 dakika sahada kaldığını düşünürsek Hoca 1 hafta içinde 3.maçına Kaptan'ı riske etmez diye tahmin ediyorum. Stepanov'un Sivas deplasmanındaki formsuzluğunun ardından bugünde Eskişehir'e getirilmeyişi ve muhtemelen önümüzdeki sezonda kadroda düşünmemesi Ertuğrul Hoca'yı  Taha Can tercihine yöneltebilir.

Bugünün hayal kırıklığı maalesef Bangura'ydı. Genç futbolcu 90 dakika sahada kaldı 1 gol 1 asist ile maçın yıldızı olma fırsatı ayağına kadar geldi ama iki pozisyonda da başarılı olamadı. Umarım kalan maçlarda yeni sezon için gerekli morali bulacağı golleri atar ve hem taraftarı hem kendini rahatlatır.


1 yorum:

  1. Bangura'nın maç boyunca doğru düzgün iki pozisyonu vardı. Ozan'ın pasında plaseyi vuramadı ve Batalla'nın önüne topu yavaşca yuvarlayamadı arkasına düşürdü..

    Serdar'ın kırmızı kartı bence yanlıştı.. cünkü orda Batalla'ya faul yapıldı hakem düdük çaldı fakat eskişehirli futbolcu durmayınca Serdar onu durdurma amacı ile yaptı o hareketi... ben öyle sezdim.. yada Serdar'ın yaptığı faul ise oyun neden Bursaspor'un faul atışını kullanması ile başladı ?????

    YanıtlaSil