9 Nisan 2012 Pazartesi

Süper Final Mizan’ı

İçinde bulunduğumuz gün içerisinde, liglerimizde ilk defa uygulanacak olan Play off sistemi, yani bizdeki adıyla ‘Süper Final’ kura çekimleri yapıldı.

Kuraya göre fikstürümüz şu şekilde;

  1. Sivasspor (d)
  2. İ.B.B. (i)
  3. Eskişehir (d)
  4. Eskişehir (i)
  5. Sivasspor (i)
  6. İ.B.B. (d)

Bu maçlara tüm takımlar 25’er puandan başlayacak ve lig usulü mücadeleler devam edecek. Dezavantajlı tek takım ise biziz. Bunun kaynağıda ikili averajlarda sadece İ.B.B’ye üstün olmamız ve buçuklu sistem ile Süper Final’e katılmamız.

Buçuklu sistemin dezavantajı ise, puanının bir üst sayıya yuvarlandığı için diğer takımlarla aranda doğabilecek bir puan eşitliği sonrası avantajın diğer takımlarda olmasıdır. Yani bizim puanımız kimle eşit olursa o takım bizden bir adım önde olacak.

Perşembe günü oynayacağımız Sivasspor ile kupa maçından sonra ne tesadüftür ki Süper Final’de ki ilk maçımızı deplasmanda Sivasspor ile yapacağız.

Ligde oynadığımız iki maçtanda boynumuz bükük ayrıldığımız için, yaradan intikamı bu şekilde almamızı istemiş demek ki.

Antep maçı sonrası vurgulamıştım tekrar belirtmekte fayda var, Kupada finale kadar ve Süper Final’de karşılacağımız rakiplerimiz aynı. Yani Sivasspor ve Eskişehirspor her iki kulvarda da rakibimiz.

Süper Finalin ne hali varsa görsün. Futbolcu mu denencek, izlenecek mi, maç eksiğimi ortadan kaldırılacak ne yapılıyorsa yapılsın, mağlubiyetlede ayrılsın hiç problem değil ama Türkiye Kupasında ne pahasına olursa olsun sahadan galibiyetle ayrılmak zorundayız.

Süper finalde oynayacağın 6 maç sonrası grubu lider bitirdiğin takdirde, Şampiyonluk grubu sonuncusu ile final maçı yapacaksın ve galip geldiğin takdirde yani 7 maç sonunda Avrupa bileti kazanacaksın. Diğer taraftan bakacak olursak,

Kupa’da 3 maç kazanacaksın hem müzene kupayı götüreceksin, hemde Avrupa’ya gitmeye hak kazanacaksın.

Basit bir muhasebe yapılacak olursa, hangisinin mantıklı olduğunu herkes anlayacaktır. Bu yüzdendir ki futbolculara kupanın önemi üstüne basa basa, tekrar tekrar anlatılmalıdır.

***

Play Off benim düşünceme göre lige heyecan katmıştır. Son maçlarda bile ununu eleyip eleğine asan az sayıda takım mücadele vermiştir fakat belirtmeden geçilmeyecek durumlarda var örnek olarak;

Neden Play Out sistemi getirilmedi? Ne için Samsunspor neden bir çırpıda düştü?

Bu play off neden beklenmedik bir anda hayatımıza sokuldu?

Play offun altında yatan gerçek sebep lige renk katmak mı yoksa bizim şampiyonluğumuzdan sonra böyle bir olayın tekrar yaşanmaması ve sezon başlamadan patlak veren şike soruşturmasını biraz olsun üstünü kapatmak mı?

Eğer samimi iseniz... neyse hiç samimi değilsiniz, olamadınızda bugüne kadar!

5 yorum:

  1. Aha buraya yazıyorum renkdaş % 70 biz % 30 es-es gidecek avrupaya.

    YanıtlaSil
  2. %38 bursa, %32sivas, %20es-es, %10 ibb

    YanıtlaSil
  3. ben sivas ve es-es i bir adım önde görüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ayrıca Kupayı alınca Playoff turundan, 4. olunca 4 turdan katılıyorsun UEFA Grup Elemelerine.

    YanıtlaSil