8 Nisan 2012 Pazar

Bir Mağlubiyetten Fazlası (Mı?)

Bursaspor için söylenecek fazla birşey yok aslında Gaziantepspor maçıyla başlayan yükseliş grafiğinde böylesine kötü bir futbol oynamamıştı Bursaspor. Hani bakıldığında mazereti var mı Bursasporlu oyuncuların? Mağlubiyete mazaret olmaz ama neticesinde 5.likten 8.liğe düşerek ciddi manada bir gelirden olduk ama Gaziantepspor'un daha çok ihtiyacı olması playoff adına bir ümitle, bizim geçen hafta garantilemiş olmamız ve Perşembe günü oynanacak sezonun en önemli birkaç maçından birinin olması belki sayılabilir.

Gaziantepspor Hikmet Karaman döneminde çok keyifli bir takım oldu, Gaziantepspor taraftarı önümüzdeki sezonu büyük merakla bekleyeceklerdir, dün maç sonrası takım oyuncuları tek tek kafileden ayrıldı 5 ay gibi bir tatil var önlerinde, ne kadar saçma şeysin sen buradan bakınca "Züper Final".

Dün ilk golü atan Muhammed maçın en isteyen adamıydı, Mehmet Gerçeksi'nin haftaiçi yaptığı "Muhammed Bursa'da olsa en fazla Pinto'nun bavullarını taşırdı" açıklamasını O da duymuş demek ki. Gol sonrası sevinmemesi güzel hareketti, aslına bakarsak Serdar'ın yaptığı futbol dışı harekete karşı takım arkadaşını savunması da güzel hareketti ama bunu yanlış şehirde yaptı zira Muhammed ile bu şehrin yarım kalan bir hikayesi var. Keşke yuhlanmasaydı neticesinde Bursaspor'dan sadece futbol oynamak için gittiğini bu sene oynadığı futbol, saha içerisindeki topa olan hırsı, azmi gösteriyor ve bu performansı O'nu Eren Albayrak'tan ayırıyor.

Tek tek oyuncu analizine girmek istemiyorum zira iyi olan bir oyuncu yoktu, Ertuğrul Sağlam'ın Barış tercihini sorgulamam ama Ömer Erdoğan tercihi geçen sene 4-2lik maç sonrasında Cenk Tosun karşısında yeniden, garipsedim açıkçası. Ahmet Arı'nın da A2 maçındaki performansından ötürü kadroda olduğunu düşünüyorum. "Peki Okan Deniz niye yoktu?" Diye düşünenler olacaktır. "Pinto'nun ve Bangura'nın bu gol performansları varken olmaması olağan değil mi?" Diyorum bende.

Bu maçın özelinde "Canları Sağolsun" Bence bu sezon son kötü oynama yada top oynamama haklarını kullandılar. Bu maç artçısı Perşembe günkü Kupa maçına olacaktır maalesef 20 bin kişi gelecekse 10 bin olmuştur. Maalesef taraftar sayımızda bu seneki performansımız gibi dalgalı. Şehirden kaybolan bir hava var bunu sosyal paylaşım ağlarında oyunculara, Ertuğrul Sağlam'a karşı yazılan şeylerden ziyadesiyle anlayabiliyoruz. Bunu normale getirmek yine oyuncuların elinde Sivasspor'u yenip yarı finale geçmek herşeyi kolaylayacaktır. Hadi Bursaspor, Rastgele!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder