2 Ocak 2012 Pazartesi

Zordur Bursa'da teknik direktör olmak...


Zor şehirdir Bursa... Futboldan anlayan olduğu kadar, anlamayanda vardır. Bazen yapılan eleştiriler o kadar yapıcıdır ki hayran kalırsın, bazen öyle saçma eleştiriler gelir ki ''Ah be hocam ne işin var senin Bursaspor’un başında ?'' diye sorarsın içinden. Hatta; ''Çıkart ver düdüğü, bizden birine teslim et takımı da bakalım o ne yapabilecek'' dersin. Bazen teknik direktörlüğün sadece o hafta 90 dakika içinde yapacağın oyuncu değişikliklerinle sınanır. İnönü'de 84'te Sercan'ı çıkarıp Ömer'i forvete alırsın maç 2-1'den 3-2'ye döner ''dahi'' olursun, bazen yaptığın hamleler tutmaz ''bu sefer sağlık olsun'' lafı yerine eleştiri oklarına maruz kalırsın.

Her hafta tribünler, forumlar, sosyal medya teknik diretörle dolup taşar. Aslında içimizde birçok cevher (!) vardır bu konuda. Ama ne hikmettir ki herkes unutur insan olduğunu, hata yapma lüksün olduğunu. Bazıları bakmaz gerçek hayatta kendi uzman olduğu alanda neler başarabildiğine, sadece eleştirir. Ancak çoğu insan teknik direktörlüğün 90 dakikada olup bittiğini düşünerek hareket eder. Çok az kimse düşünür her gün yapılan antrenmanları, 30 tane adamın futbol yaşantısının dışında sağlığından ailesine kadar birçok sorunla çoğu zaman ilgilenmek zorunda olduğunu.

Senden önce alışkındı Hocam Bursasporlu Günevç Kurtar gibi hocalara, hedeflerin düşük tutulmasına. Oysa senin 3 sene önce tam da bugün verdiğin şampiyonluk sözünü henüz burada 1,5 yılın doldurmadan gerçeğe dönüştürmene rağmen 16 Mayıs gecesi tavan yapan güvenler çabuk sarsılır oldu iki sallantıda.

Hatta güven sarsılmasının dışında öyle ki ''teknik direktörlük belgeni de biz verdik sana'' der adeta bazı eleştiriler, bazıları ise ''sonsuza kadar'' lafına sadakatini gururla ve inatla sürdürür. Neyse hocam anlayacağın bizim şehrimiz teknik direktörlerle dolu seninde işin zor. Allah sana Bursaspor çatısı altında bol bol sabır versin, başarılar nasip etsin. Son olarak şahsi fikrime de değineyim. Benim sonsuzum 17 maçla, 13.basamağa düşmekla falan sınırlı değil hocam. Sonsuza kadar diyorsak sonsuza kadardır 'Sir' Ertuğrul Sağlam...

2 yorum:

  1. 'Sir' yerine Padişah desek daha yerinde olmaz mı? Milleti örnek alacağımıza, Cihana hükmeden Ata'larımızdan esinlensek daha güzel olmaz mı? Ellerinize sağlık, Zordur Bursasporlu olmak...

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten Bursa'mdaki durumu güzel özetleyen bir yazı olmuş kalemine, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil