4 Ocak 2012 Çarşamba

Armanın Hakkını Ver

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarı ilk maçında Kayseri’ye konuk olduk. Maçtan önceki düşüncelerim rahat bir galibiyet elde edeceğimiz yönündeydi, ister istemez düşüneceksiniz neden böyle düşündü acaba diye, bir kaç cümle ile bunu açıklayıp sonra maça geçelim. Şu anda biz taraftarlar dün akşam maçtan ziyade yapılacak transferleri düşünüyorduk maç saatine kadar, o yüzden maçla ilgili hiç birimizin en ufak bir beklentisi yoktu ilk sebep olarak bunu gösteriyorum. İkinci ve en büyük sebep, rakip Kayseri futbol oynamaya çalışan bir ekip ve biz futbol oynamaya çalışan ekibe karşı daha iyi bir oyun sergileyebiliriz yani Kayseri’nin diğer ekiplere nazaran açık oynaması, golü düşünmesi bizim için büyük bir artıydı –ki maçta yakaladığımız bir sürü kontra toplar vardı ki maç 2*0 bitmeyebilirdi-

Maça gelecek olursak, defansta Serdar’ın cezasından dolayı forma giyemediği için hoca tercihini sakatlıktan kurtulan Step’ten yana kullanmış yanınada İbo’ya forma vermiş, sağda Basser, solda da Vedo değişmez isimler. Orta alanda ise sakatlıktan kurtulan Adem tekrar formasına kavuşmuş, yanında N’diaye, solda Ozan, sağda Sestak, ileri uçun arkasında Batalla ve ilerde Turgay tabiki kalede de Carson onbiri ile mücadeleye başladık.

İş dolayısı ile maçın 8.dakikasına yetiştim ve eve girer girmez duyduğumuz cümle epey şaşırttı bizi “Turgay ne şut çekti öyle be, direkten döndü top” tabikide inanmadım, pozisyonun tekrarını görüncede epey bi şaşırdım. Turgay’ın rakip Kayseri olduktan sonra hırsı iki kat daha artıyor, resmen bir adrenalin patlaması yaşıyor. Oynadığı futbol, direk dönen iki top ve girdiği pozisyonlar bunun göstergesi. Maçta göze batan diğer isimler Carson, Basser, Step, Batallaydı, çok iyi iş çıkarttılar ve formanın hakkını tabiri caiz ise verdiler.

Ozan’da son zamanlarda inişli çıkışlı bir performans sergiliyor, bunun bence iki sebebi var; birinci sebep sağ kanadın fazla işlememesi ve kanat varyasyonlarının sürekli Ozan’ın sırtına binmesi, ikinci sebep ise Vederson’un sürekli ileri çıkması ve Ozan’ın Vederson çıktığı vakit defansa yardım için atakta gözükmemesi. Son vuruşlarında da eksilme var Ozan’ın, dün akşam koca kalede Basser’in mükemmel pasını kaleciye nişanlaması çok şaşırttı beni. Ozan için aklıma takılan bir şey daha var, artık nedense ataklara çıkacağımız vakit çizgiden bindirme yapması gerekirken nedense Ozan sürekli dikine kale içine doğru koşular yapıyor, hoca mı böyle istiyor ya da Ozan kendi kafasına göremi bunu yapıyor anlamış değilim.

En son galibiyetimizi 43 gün önce kendi evimizde Samsunspor’a karşı almıştık ve o maçtan sonraki periyotta 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etmiştik, lige iyi bir başlangıç için formda olan rakibi yenmek güven getirdi; bu maçın diğer bir önemi ise yeni yılda oynadığımız ilk maçtanda galibiyetle ayrıldık; maça dair diğer bir not ise Kayseri’de Kayserispor’ a karşı uzun bir aradan sonra galip gelmemizdi(en son galibiyet 73-74 sezonunda 1*0), diğer bir not ise 612 gün sonra kazanılan penaltıydı gerçi bu penaltının dışarı değil taca atılmasını istiyorduk ama gol olmamasına çok sevindiğimi belirtmek istiyorum.

Antep maçının ikinci yarısından itibaren istediğimiz Bursaspor’u sahada görmek mükemmel bir duygu, uzun zamandır istediğimiz oyunu ve mücadeleyi sahada görüyoruz, bu mücadele devam etsin varsın puan alınmasın ama armanın hakkı verilsin.

Bir parantezde Kayseri için açmak istiyorum, genelde bize karşı oynayan takımlar sert savunma yapar ve sürekli kapanırlar sonra uğraşki rakibi açasın. Oyunu çirkinleştirmeye çalışmayan ve iki takımında futbol oynamasını sağlayan futbolcuları kutluyorum.

Rakip oyunu çirkinleştirmesin yeter, sahada bar gücüyle bu futbolcular mücadele ederler fakat defans yapıp kontradan atarsak atarız mantığıyla gelen rakiplere sürekli istedikleri puanı veririz, bunun tersine dönmesi için hamleleri iyi yapmak gerekir. Bu hafta sonuna kadar en az iki transfer bekliyorum. İnşallah beklentilerim gerçekleşir.

Cumartesi günü kendi sahamızda Mersin’i konuk edeceğiz, Mersin’in tam bir deplasman takımı olduğunu unutmamak gerekir, kolay maç olmayacak ama galip geleceğimize inancım tam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder