10 Ocak 2012 Salı

Hoşgeldin Hakan Aslantaş

Ara transfer dönemi nihayet Bursaspor için başladı. Basser’in Afrika Kupası’na gitmesi sonrası Svenson ve Serdar Aziz’e kalacak, Bursaspor taraftarına kabus olacak olan sağ bek mevkine yapıldı.

Kimdir Hakan Aslantaş ?

Hakan Aslantaş bu ligde bana göre hiçbir zaman değerini bulamamış bir oyuncu altyapı eğitimini Almanya’da almış 7 senedir Türkiye’de 5 ayrı takımda oynamış 85 doğumlu bir oyuncu. Kariyer adımlarına bakalım tek tek ;

Malatyaspor O’nu Stuttgart’tan getiren takım Ömer Erdoğan ile birlikte oynama fırsatı bulmuşlar o sene oynama fırsatı dediğime bakmayın antremanlarda birlikte oynamışlar daha çok, o sezon sadece 2 kere forma şansı bulabilmiş sadece Malatyaspor o sene küme düşmüştü hatırlarsın 2005-2006 sezonunda.

Küme düşen Malatyaspor’dan Gençlerbirliği’ne giden Hakan kendini göstermeye burada başladı aslında 17 kez forma Gençlerbirliği formasını gitme şansı yakalamış o sene ertesi gün Ankara’nın bir diğer takımı Hacettepe’ye gitti o zamanlar Hacettepe Süper Lig takımıydı ve burada 15 maçta forma giymesine rağmen Gençlerbirliği’nden daha fazla süre almayı başarmış. Hacettepe kariyerinden sonra 2 sene daha Gençlerbirliği’nde oynayarak artık olmuş bir oyuncu olarak Kayserispor’a gitti.

Kayserispor kariyeri sebepsiz yere 1 sene sürdü, 18 maçta forma giymesine rağmen taraftarın şüphesiz sevgilisi olmuştu. Hatta ayrıldığı dönem Kayserispor taraftarının Hurma’ya tepkisini hatırlıyorum takımın en çok “Savaşan” oyuncusunu sattıkları için. O dönem çokça istemiştik aslında biz taraftar olarak Hakan’ı ama o dönem gerektiği kadar istekli olmadık anlaşılan ki Konyaspor’a gitti Hakan.

Taze hafızalarda Konyaspor kariyeri, Konyaspor ile bir kez daha düşen takım kadrosunda bulunsa da geçen sene takımının düşmemesi adına 1 gol 5 asistlik bir katkı koymuş. 19 gol atan Konyaspor’un gollerinin %33 ünde katkısı olmuş yani ama düşmesini engelleyemedi tabi Ziya Doğan ve Yılmaz Vural projesinin. Bu sene de Konyaspor ile devam ederken Bursaspor’un 1 numaralı tercihi olarak takımımızla imzaladı.

Açık konuşmak gerekirse Türk oyuncuğu kıtlığı yaşayan takımımız bu sene bence O’ndan daha iyi bir oyuncu bulamazdı. Bek sıkıntısı yaşanan bir ülkede sağ bek, sol bek mevkilerinde oynayabilen bir oyuncu olan Hakan’ın yüreğiyle de oynuyor olması Bursaspor tribünü ile mükemmel uyum sağlayacağını düşündürtüyor bana. Basser gelene kadar sağ bek oynayacak olan Hakan, Basser geldikten sonra da Wederson ile forma kavgasına girecektir. Sert bir oyun karakteri olan Hakan kart görme konusunda hiç çekingen değil. Gole çok yakın olmasa da sağ açıkta oynayan oyuncuya hücumda katkı sağlayabilecek kapasite de bir oyuncu.

Kariyerinde ilk defa bu kadar ciddi bir takımda oynayacak bana kalırsa Kayserispor ile hedefler anlamında uyuştuğumuzu düşünmüyorum. Bu zihinsel değişimi kısa sürede atlatıp adapte olabilrse Adem Koçak gibi takıma büyük uyum sağlayabilir, takıma ivme kazandırabilir. İnşallah imzası hayırlı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder