23 Ocak 2012 Pazartesi

A2 Üzerine Değerlendirmeler...



Bu sezon ilk kez A2 Takımımızın maçını izlemek kısmet oldu. Üstüne bir yazı yazmasak olmazdı. Vakıfköy'de oynanan ve 13:30'da başlayan mücadelede rakip A2 Ligi 2.Grup'ta son sırada bulunan Sakaryaspor A2 Takımı'ydı. A2 Takımımız sahaya; Faruk Polat, Deniz Aslan, Cemal Kaldırım, Caner Şen, Taha Can Velioğlu, Barış Örücü, İsmail Haktan, Bilal Şeflek, Gökhan Murat, Emre Pehlivan, Osman Demir ilk 11'i ile çıktı.


Maç öncesi rakibin son sırada olmasından mıdır bilmiyorum benim ümidim daha etkili bir futbol izlemekti ancak bunu pek sahaya yansıttığımız söylenemez.Sadece bu maç üzerinden kısa kısa oyuncular hakkındaki fikirlerimi yazayım; Carson cezalı olduğu için muhtemelen Ankara'ya 3.kaleci olarak götürülecek Sercan Şen'in yerine bugün kalede Faruk Polat görev aldı. Faruk maç içinde sadece iki kez yere yattı desek yanlış olmaz heralde. Bir karşı karşıya pozisyonda ayakları ile tehlikeyi uzaklaştırdı bir de yediğimiz frikik golünde topu 90'dan çıkaramadı. Onun haricinde pekte zorlayamadı Sakaryaspor oyuncuları kalemizi.


Defans bekleri sezon öncesi aldığımız gurbetçilere emanetti. Sağ bekte Deniz Aslan sol bekte ise Cemal Kaldırım vardı. Deniz oldukça hırslı bir oyuncu, iyi de oynadı bugün açıkçası ilk 2 maçta vasatı aşamayan Hakan Aslantaş'tan bir eksiği var mı acaba diye düşünmeden edemedim maç esnasında. Cemal ise bilekleri sağlam bir oyuncu gibi gözüksede bu fizik ile Bursaspor'un sol bekini emanet edebileceğimiz bir oyuncu gibi gelmedi bana. Stoperlerimiz Taha Can Velioğlu ile Caner Şen uyumlu ve az hatalı bir maç çıkardılar. İkiside güçlü bir fiziğe sahip. Özellikle 1994 doğumlu Taha Can hava toplarının hemen hemen hepsini aldı ve bugün ufak tefek hatalar olsada iyi bir maç çıkardı.


Orta sahanın sağ kanadında oynayan İsmail Haktan'ı ise yorumsuz geçmek en iyisi sanırım. 2 senedir Bursaspor A Takımı ile maçlara çıkıp az/çok süre alan bir oyuncunun A2 Ligi'ni kasıp kavurması gerekirken İsmail Şanlıurfaspor maçının ardından bugünde bu takımda yerinin olmadığını gösterdi. Sol kanatta görev alan Osman Demir ise maçın açılış golünü atan isimdi, hızlı bir oyuncu ancak bu fizik gücü ile A Takımı zorlayabilecek bir oyuncu değil. Orta sahada görev alan Barış Örücü'den ben bugün biraz daha yıldızlaşan performans seyrederim diye umuyordum ancak o da takımın genel havasına uyup idare etti. Emre Pehlivan ise yeteneginin ve hızının yanına birazda agresiflik koydu mu A Takımı daha fazla zorlayabilir. Bilal Şeflek bugün 1 gol 1 asist ile mücadelenin istatistiki anlamda yıldızıydı. Orta sahadan aldığı toplarla kaleye dikine gidebilen ve hücum bölgesine attığı isabetli uzun toplarla dikkat çeken genç oyuncu kendini dahada geliştirirse Bursaspor için bir kazanım olabilir. 


Hücum bölgesinde görev yapan Gökhan Murat ise çok koşup çabalamasına rağmen bir Okan Deniz değil diyebilirim. Aklımda kalan tek pozisyonu altı pasın içine yapılan çok net bir ortayı dışarı vurarak harcaması.


İlk yarıda Osman, ikinci yarıda Bilal'in golleriyle 2-0'ı yakaladıktan sonra yediğimiz muazzam frikik golü günün Sakaryaspor adına tek artısıydı. Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim Sakaryaspor'un antrenörü bana Yılmaz Vural'ı anımsattı. Sürekli sahaya müdahaleler ve az sayıda seyirciyi güldüren serzenişlerle... (''Oğlum niye pas vermiyorsun boşa ben mi burdan kumandayla oynatıcam seni?'' gibi)


Son olarak ufak bir bilgi verelim. Bugün maçı izleyenler arasında U18 ve U19 Milli Takımı'nın antrenörü olan Emre Aşık'ta bugünkü karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. U18'e çağırılan üç oyuncumuzdan sadece Taha Can bugün sahadaydı ve sanırım bugünkü başarılı oyunundan sonra U19'a terfi edebilir.


Fenerbahçe'nin bugün kaybetmesiyle gençlerimiz ertelenen Eskişehirspor maçını kazanmaları halinde ikinci sıraya çıkıp Play Off barajına girecekler. Tabiki Eskişehir'i yendikten sonra  Fenerbahçe deplasmanından mağlup olmadan dönmeleri gerekicek. A2 ile ilgili şimdilik bu kadar sağlıcakla kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder