15 Ocak 2012 Pazar

Ocağına Düştük Pinto



Şampiyonluk play-off'u ümitlerini diri tutmak için çıktık İnönü deplasmanına ama maalesef sonuç istediğimiz gibi olmadı. Hakan Aslantaş'ın tehlikeli yerde gereksiz çalım denemesinin faturasını  7.dakikada 1-0 geriye düşerek ödedik. Hemen ardından yakaladığımız mutlak gol pozisyonunda skoru eşitleme şansını Turgay ne yazık ki İnönü tribünlerine gönderdi. Harcanan bu fırsatın ardından iyi oyunumuzu sürdürüp 36'da Batalla ile eşitliği yakalasakta bu sefer gol yedikten 2 dakika sonra cevap verme şansı Beşiktaş'ın eline geçmişti. Ve malesef Edu Turgay'ın yakaladığı fırsatın bin kat zoru olan bir pozisyonda topu ağlarımıza yollayarak Beşiktaş'ı tekrar öne geçirdi.



İlk yarının son dakikasında Sestak'ın kafa şutunu kontrol ettikten sonra topla beraber çizgiyi geçen Rüştü'yü farketmeyen yan hakem ve Özgür Yankaya ilk yarının 2-2 bitmesine engel oldular. İlk yarıda Turgay ile başladığımız gol kaçırma yarışı ikinci yarı Bangura'nın değerlendiremediği iki pozisyon ve Ozan İpek'in kaçırdığı gol ile devam etti. Neticesinde Ozan İpek'in kaçırdığı pozisyonun hemen akabinde Mustafa Pektemek skoru 3-1 olarak ilan etti.

Maç hakkında çok bile yazdık. Beşiktaş JK gibi play off hedefinin kırılma maçında bu kadar çok gol kaçırıp bireysel hataya dayalı bir de gol yedin mi puan alman imkansızlaşıyor haliyle. Başlıktada belirttiğim gibi bu takım Pinto'nun ocağına düşmüştür. Şilili oyuncu ileri uçtaki takımın bu beceriksizliğini ortadan kaldırırsa bu gol kaçırma yarışı sona erebilir. Aksi takdirde o da Bursaspor'a son dönemlerde gelen Güney Amerikalı toprakları gibi vasatı aşamazsa sezon sonuna kadar maalesef ciddi bir kriz bizi bekliyor olacak.

Santrafor için hamlemizi Pinto ile yaptık, Sestak'ın da sağ kanatta yükselen formunu göz önüne alırsak bu takımın transferdeki önceliği N'Diaye'nin yanına kaliteli iyi bir ofansif yönü güçlü orta saha almak olmalıdır. Aksi takdirde çok başımız ağıracak sezon sonuna kadar...

1 yorum:

  1. Öncelikle Teşekkürler çok güzel bir yazı..

    Kalemizde gördüğümüz ilk 2 gol savunmamızın dikkatsizliği nedeniyle, son golde Mustafa Pektemek'in çevresindeki oyuncularımızın bir anlık boşluğuna (sersemlemesi) gelmesi sebebiyle gerçekleşti. Oyunda zaman zaman üstün oynadık ve kaçan net gol pozisyonlarımız vardı.

    Zengin bir kadromuz olsa Turgay'ın 11'e girme ihtimali çok düşük. yaz transfer döneminde ilk 11 garanti oynayacak 2-3 oyuncu transfer edip Turgay'ın gönderilmesi gerek.

    Pinto gol problemini gidermek için alındı ama kariyerinde O'Higgins takımı dışında çok gol atabilen bir oyuncu değil.. bence kaliteli bir sağ açık transfer edilmeliydi ve Sestak sağ kanattan kurtulup kaleye daha yakın oynayarak daha yüksek verim alınması düşünülmeliydi...

    YanıtlaSil