10 Ocak 2012 Salı

Darısı İnönü'ye

Uğursuzluğunu daha önceden yazdığımız 2011 yılından kurtulup 2012 ile yepyeni bir sayfa açtık kulüp olarak. Önce ligde Kayserispor ve Mersin İdman Yurdu galibiyetleri ardından bu gece kupada alınan Şanlıurfaspor galibiyeti ile birlikte bu sezon ilk kez 3 resmi maç üst üste kazanmasını başardık. 2012 yılının geride kalan üç maçında bir kayıp yaşanmadı, darısı İnönü'de kazanıp 4'te 4 yapmaya diyelim ve bu akşam ki maça geçelim.

Saat 17:00'de girdiğim final sınavımdan sonra maça apar topar yetiştim ve ilk şoku kadroyu görünce yaşadım. Ertuğrul Sağlam sahaya çıkarttığı ilk 11 ile bu seneki öncelikli hedefin Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğu mesajını gayet net verdi. Bugün kadroya alınmayan Ahmet Arı ve Ramazan Sal'ın artık tamamen bileti kesildi diye düşünmüştüm. Ramazan Sal için görüşlerim değişmesede İsmail Haktan'ın ikinci 45 dakikalık performansından sonra  Ahmet Arı'nın kadroda kalma ihtimali arttı bana göre.

Neyse maça dönelim erken bir gol ile başlayıp bence ağır bir kırmızı kart ile rakibin pamuk ipliğine bağlı süpriz umutları tamamen tükendi ve arka arkaya goller yağmur gibi geldi. Ömer, Turgay, Serdar Aziz ile açılan farkı Şanlıurfaspor'a kiraladığımız İlhan Depe indirsede 1 dakika sonrasında Turgay maçın henüz 30.dakikasında skoru tayin etti ve kupa hedefinde ilk sınav başarıyla geçildi.

Maçta süre alan gençlerden bahsedelim birazda. Gollerin gelmesi ve kırmızı karttan sonra Barış Örücü ile Emre Pehlivan'ın ilk yarı bitiminin beklenmeden sahaya sürülmesini düşünüyordum, nitekim Ertuğrul Hoca hafif sakatlık geçiren Adem'i riske etmedi ve oyuna Barış Örücü'yü aldı. İkinci yarı Sestak'ın yerini İsmail Haktan, 65.dakikada ise Turgay'ın yerini Emre Pehlivan aldı.

Barış Örücü bana göre bu sene aldığımız 4 gurbetçi  (Tunay, Deniz, Cemal, Barş) içinde tam isabet sağladığımız tek isim. Cemal Kaldırım ile Deniz Aslan A2 Takımı'nda devam ediyor Bursaspor kariyerine Tunay ise 2B'de Adana Demirspor ile her maçta 90 dakika sahada kalarak maç tecrübesini arttırıyor.Genç Barış'ın oyun zekasının yanında uzaktan şutları ve kendine güveni en büyük artıları ama tabiki henüz çok genç ve A Takım seviyesinde ilk maçlarını oynuyor, kat etmesi gereken çok yol var kendini geliştirirse Bursaspor orta sahası büyük bir yıldız kazanıcaktır. İsmail Haktan ise hayal kırıklıklarının bir numaralı adamı oldu bu gece. 45 dakika süre alan İsmail tek bir olumlu hareket yapmamasının yanında ezdiği toplar, isabetsiz vuruşlar ile ''Hocam beni kiraya gönder ya da sat gitsin'' der gibiydi. Son olarak oyuna giren genç Emre Pehlivan 18 yaşında Bursaspor A Takımı'nda ilk kez forma şansı buldu ve 25 dakika sahada kaldı. 4-1'den sonra pek ölçü olacak futbol oynanmasada Emre' de iyi sinyaller verdi. Onunda önünde uzun seneler var ve bu formayı layıkıyla taşıyıp çok iyi yerlere geleceğine inancım tam.

2012 yılında yediğimiz ilk golü kaydeden Bursasporlu İlhan Depe'de önümüzdeki sene forma yarışında olmasını ümit ettiğim isimlerden. Allah nazarlardan saklasın 2012 bize uğurlu gelmeye devam ediyor 3  resmi maçta alınan 3 galibiyet, atılan 7 gol ve kalemizde gördüğümüz 1 gol. Ne diyelim darısı İnönü'de Beşiktaş'a inşallah. Oradanda zaferle döndük mü ilk 4 hesaplarına başlayıp tekrar şehir olarak havaya gireriz.

1 yorum:

  1. Öncelikle güzel ve isabetli yorumlarınız için teşekür ederim.

    Toparlanma dönemine giren Bursamız için bu maç ilaç gibi geldi bence.. Beşiktaş maçı öncesi alınan galibiyet ile hem moral depolamış olduk hemde uzun bir aradan sonra 3-4 gollü galibiyet almamız futbolcularımızın kendine olan güvenini tazelemesine vesile oldu..

    YanıtlaSil