21 Ocak 2012 Cumartesi

Mutlu yıllar Ivan Ergic

Bursa’dan ve Bursaspor’dan önemli bir değer geldi geçti. Sanırım en kısa zamanda anladığımız oyuncumuz ya da genel bir tabirle bireydi diyelim.

Kafası aynı biz gibi çalışan, insani değerlere önem veren, paranın her zaman ikinci hatta en arka planda kaldığı kişilikti kendisi. Mesela ‘Benim hiç kırmızı bir spor araba hayalim olmadı’ demişti bir keresinde, istese en kıyak arabayı çekebilirdi altına fakat o hep tercihini ikinci el arabalardan kullandı. Mesela hiç moda olan şeyleri giymedi, marka diye adlandırılan isimlerden değilde kermeslerden giyinmeyi tercih etti. Dış görünüm, etiket onun için problem değildi. Canı isteyince saç sakal bıraktı, canı isteyince kesti. Para hiç önemli değildi onun için, ‘Çok param var ama bu parayla çocukluğumu geri alamam; oradaki arkadaşlarımı,akrabalarımı parayla geri alamam’ diyordu.

Renkli bir kişiliği vardı, bir gün tesislere gittiğimizde kendisiyle resim çektirmek istediğimde ‘Foto 5 lira, ama Bursasporluysan bedava’ esprisine baya bir gülüşmüştük, kendisi gibi kocaman bir yüreği vardı. İnanılması güç bir adamdı Ergic, ligin devre arasında İzmir’de bir üniversitede konuşmacı olarak dahi katılım göstermişti.

Aslında benim kalemim Ergic’i anlatmaya yetmez onun için sürekli okumak lazım, sürekli röportajlarını dinlemek lazım ve onu anlamaya çalışmak lazım. Yazdıkça aklıma geliyor, nasıl unutulur Manchester United maçı için durumu olmayan ailere ve küçük çocuklara bilet alıp dağıttırdığın. Hatta bu olay basına yansıdığında nasılda kızmıştın. Nasıl unutulur ‘Manu’yu izlemek onlarında hakkı’ cümlen. Futbolun endüstriyelleşmesine karşı çıkan bir futbolcuydu, ‘Forma reklamı gözüksün diye sevinemeyecekmiyiz’ diyerek buna en güzel tepkisinide koymuştu zaten. Kariyeri boyunca hiç kırmızı kart görmeyecek kadar dürüst ve kasti faul yapmayacak kadar saygılı bir kişiydi.

Mesaj vermektende hiç kaçınmadı, Bursaspor tv de Nereden Nereye isimli programda stadyumla ilgili kurduğu cümlelerde unutulacak cinsten değil; ‘Burdaki statta birçok aynıya sahibim, belki 2 sene sonra yeni bi stat yapılacak ve eski stat yıkılmış olacak ve buda çok farklı duygular getircek eski statla ilgili’ cümleni zamanında anlayamadık Ergic fakat şimdi çok güzel anlıyorum ne anlatmak istediğini. Ertuğrul hocayla ilgili bir cümlesinde ‘Her golden sonra futbolcuların hocasına koştuğu bir takım görmedim’ demişti, birde giderken bir cümle kurmuştu ‘benden daha iyi birini transfer ederseniz mutlu olurum fakat alamazsanız çok üzülürüm...’


Kısacası böyle bir adamdı Ivan ERGİC. Kendisini geç bulduk, erken kaybettik fakat şu taraftan bakmak lazım ya hiç gelmeseydi ve kendisini hiç tanımasaydık...Umarım birgün tekrar geri gelirsin bu topraklara ama futbolcu ama teknik heyet ama altyapı ama yönetim bazında. Hatta gel başkan ol kulübe Ergic...

Nice mutlu yıllar, iyiki tanıdık seni Ivan. Bir futbolcudan daha fazlası...

2 yorum:

  1. Bir Beşiktaşlı olarak, ellerinize sağlık diyorum. Ivan Ergic'e selam olsun.

    YanıtlaSil
  2. çok uzağımızda değil..bulgaristan yolcusu...
    güzel yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil