21 Ocak 2012 Cumartesi

ŞİKE YAPANLAR KÜMEYE !


Yıllar, yıllar önceydi. O zamanlar gençtim daha kanım kaynıyordu. Gücümün yettiğince her maça giderdim. Babadan kazanılan bir Bursaspor sevdası yaşıyordu içimde. Aslına bakarsan bizim öyle çok kazanılmış bir başarımızda yoktu. Bursa’da yaşıyor olmanın verdiği gururla Bursaspor’umuzu desteklerdik. Nice nice efsaneleri barındırdık. İmparator Nejat Biyediç’imiz, Amigo Yaşar’ımız, timsah yürüyüşünün mucidi Musisi’miz, Ertuğrul Sağlam’ımız...

Nejat Biyediç en zor zamanlarımız da hep bizi sırtlayan oldu. Amigo Yaşar’ımız trübünlerin efsanesiydi. Musisi’miz pek sevmişti bu taraftarımız onu. Bir de Ertuğrul Sağlam’ımız vardı. Kulübümüze attığı imzadan sonra şehir olarak inanmıştık, çok şey bekliyorduk kendisinden. Nitekim başardıda. İmzasından tam 1,5 sene sonra o zaman için 47 yıllık tarihimizde lig şampiyonluğu kupasını müzemize kaldırmıştı. Öyle bir şampiyonluk yaşamıştık ki Şükrü Saraçoğlun’da bile timsah yürüyüşleri yaptırmıştık. Yanlış anlama he sakın bize sevindiklerinden değil 2 dakikalıkta olsa şampiyon olduklarını sandıklarından akıllarınca bizle dalga geçmek içindi. Ama yanlış anons kurbanı oldular.

Aradan bir sene geçti ve o senenin şampiyonu bir önceki sene şamar oğlanına çevirdiğimiz Fenerbahçe oldu. Bu sefer temkinliydiler iyice emin olduktan sonra sevinmeye başladılar. Ama gel zaman git zaman bu kez 2 dakika değil 2 aylığına şampiyonluk sevinci yaşadılar.
3 Temmuz 2011 sabahıydı. Haberler son dakika olarak geçiyordu. Meğersem bizim şamar oğlanı “bedavamı sandın, para verip aldım” kampanyasından yararlanıp almışlar o kupayı tabi beraberinde 7 kulüp daha vardı.

Ozamanın kanunu belliydi. Şike,teşebbüs gibi olayların sonucunda kendini bir anda alt ligde buluverirsin. Nitekim kanundan yola çıkarak bjk,ts,fb,Sivas… kendilerini bir anda alt ligde buluverdiler. Bizim zamanımızda kanunlar takır takır işlerdi. Yok öyle torpil falan.
Bir anda bizi o senenin şampiyonu ilan ediverdiler. Rüya gibiydi tekrardan dökülmüştük sokaklara. Bütün Türkiye ne kadar onurlu bir şampiyonluk yaşadığımıza şahit olmuştu. Güzel yıllardı anlayacağın.

Aaa, uyudun mu canım oğlum benim daha masalın sonuna gelememiştim. Neyse her masaldan çıkarılacak bir ders vardır elbette. Burada ki gizli dersimiz de onur ve şeref üzerineydi. Gerçeğe döndüğümüzde böyle bir dünyanın olmadığını hepimiz çok açık ve net görüyoruz. Böyle bir olay da ancak masallarda olur zaten. Haydi kalın sağlıcakla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder