8 Ocak 2012 Pazar

90+3 puan

Bu maçı 13.00’ da oynamak olmazdı zaten, maç saatine itiraz ederek 16.00’a aldıran yönetimi tebrik ederek yazmaya başlayalım. Dün akşam verilen mücadele sonunda, bizi çılgına çeviren son dakika golü için Batalla’ya sonsuz teşekkürler, ayağına sağlık süper bücür.

Bu maçta, senenin en iyi Bursaspor’unu izledik dersek yalan olmaz herhalde. Kaleye atılan toplam 20 şut, bu şutlardan kaleyi bulanı 11, kazanılan 6 korner, maruz kalınan 29 faul ve yakalanılan 3 ofsayt, bunun yanında rakip 7 sarı kart gördü ne var ki o kadar faule ve sarı karta rağmen bir tane kırmızı kart göremedi buda hakemin başarısı idi sanırım.

Maça bakacak olursak solda Ozan’ın yokluğunda formayı Ahmet Arı almıştı, Mehmet’i beklerken Ahmet’in ilk onbirde çıkması epey şaşırttı beni, zaten 2.devrede yerini Mehmet Sak’a bıraktı. Açıkça söylemek gerekirse Mehmet’te beklentileri karşılayamadı, maça yeni giren genç oyuncu birkaç pozisyonda Vederson’a eliyle “ben buradayım, sen çık ileri” diye işaret ediyordu. Mehmet’in özgüven kazanması gerekiyor. Yaptığı iki olumlu hareket vardı zaten birisinde tehlikeli bir noktadan serbest vuruş ve rakibe sarı kart kazandırdı. Ahmet’inde tahminimce son senesi olur Bursaspor formasıyla. Maçta gözüme en çok çarpan isim şüphesiz ki Sestak, elinden gelen her şeyi yaptı sahada, bizimde görmek istediğimiz Sestak bu. Yakaladığı pozisyonda topa düzgün vurabilseydi şu anda daha fazla methiyeler düzülüyor olurdu kendisi için. Anlam veremediğim en büyük tepki ise stadyumdaki homurtular, maç daha yeni başlamış neyin –aaa,uuu,oovvv’u bunlar? Yahu biraz sabır be arkadaş, maçın 3.dakikasında gösterdi takım, biz bu rakibi yeneriz diye, gol elbette gelecekti –Hoş gelmesede bu mücadeleden sonra canları sağolsun.- ama gelmeseydi Turgay hain ilan edilecekti muhtemelen. Biz değil miyiz böyle oynayın canımızı verelim diyen? Peki sahada en çok mücadele eden isim kim? Turgay değil mi? O zaman neden Turgay sahadan çıkarken onu alkışlamak yerine ıslıklamayı tercih ediyoruz? Turgay’ı tebrik ediyorum, tribünleri çoğu ıslıklarken o tüm tribünlere dönüp alkışladığı için, helal olsun sana. Turgay’ın bir Pedro, Di maria, Robben olmadığını biliyorum, bu yüzden formasını terletiyor ya oda yetiyor bana, Tebrikler Turgay. Maç sonunda Turgay’ın üçlü çektirmesi çok anlamlıydı ve arada bir olumsuz hava başlamadan bitmiş oldu. Maçla ilgili aklımdan çıkmayan en önemli pozisyon ise İbrahim Öztürk'ün çektiği şut, bir gün karşıma çıkarsa özellikle bu pozisyonu soracağım, o şutu nasıl çektin be İbo? Bir parantezde Batalla için açmak lazım, elinden gelenden daha fazlasını yapmaya çalışıyor süper bücürümüz. Dün akşamda attığı şutlar, kullandığı serbest vuruşlar ve attığı gol ile takımın en iyisiydi, birde solunda Ozan olsaydı neler olurdu acaba…

Son dakikada gelen golün tadı hiçbir şeyde yok şüphesiz ki, golü maç esnasında yaptığım totemlerden dolayı görememiş olsamda Vederson’un tam önümüzde yaptığı dansın umarım videosunu çeken olmuştur. Maç sonu orta sahadaki sevinç gösteriside mükemmel oldu, umarım bu coşku artarak devam eder ve tribünlerden yükselen ‘Şampiyon’ geri gelir.

Son 3 maçta gelen sergilenen özgüven ve kazanma isteği beni gelecek adına umutlandırıyor, Gaziantep deplasmanında başlayan akabinde Kayseri ve Mersin ile devam eden bu mücadelenin haftaya oynacak B.Jimnastik maçı ile devam etmesini temenni ediyorum, ilk yarı Bangura’ın gördüğü kırmızı kart ve maçın son 5 dakikasında kaybettiğimiz mücadelede 3 puandan daha fazlasını kaybetmiştik ve bu maçta da 3 puandan daha fazlasını kazanacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder