20 Ocak 2013 Pazar

Silkinme zamanı...



2013 yılına kabus gibi başlangıç yaparak önce Sivasspor'a ardından Fenerbahçe'ye yenilen takımımız cumartesi gecesi nihayet Kayserispor'u mağlup ederek bu kötü gidişe bir dur diyerek yeni yılın ilk galibiyetini aldı.

Ertuğrul Sağlam cezası nedeniyle tribünde takip ettiği mücadeleye  Fenerbahçe maçındaki 11'inden iki değişiklik yaparak sahaya sürmüştü; Ömer Erdoğan-İbrahim , Tuncay-Sestak. Galatasaray'ın mağlubiyetle başladığı ligin ikinci yarısına Bursaspor'umuzun mutlak galibiyetle başlaması gerekiyordu ve neticede öyle oldu.

Yine çok komik sayılabilecek bir pozisyonda Kayserispor'a adeta zorla golü attırdık. 18.dakikada gelen golle kısa süreli bi şok yaşasakta Pinto 25'te sahneye çıkarak çok klas bir gole imza attı ve skoru dengeledi. Şilili gerçekten gol attıkça kendini buluyor. Bu onun son 4 maçtaki 3.golü oldu. Ardından atakları sıklaştırdık ve 40'ta sahneye Belluschi çıktı. Çarşamba günü SAGS'ın kendisi için açtığı ''Boomb en aras de la Bursa'' Bursa için bombala! pankartının hakkını vererek skoru 2-1 yaptı ve takımı rahatlattı.

İkinci yarıda Carson bir ara yürekleri ağıza getirsede neyse ki korkulan olmadı ve kalemizde gol görmedik. (Daha doğrusu gördüğümüz 2 gol de ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.) Yeni transfer Maurice Edu'nun  25 dakika süre aldığı devrede Amerikalı Kayserispor kalesini yokladığı şutu ve son dakikalarda yaptığı biraz gereksiz faul ile akıllarda kaldı. Hafta içindeki Fenerbahçe deplasmanında muhtemelen ilk 11 başlayacaktır, o zaman kendisi hakkında daha net fikir sahibi olabiliriz. Ben şahsen çok umutluyum, NDiaye'nin yerini doldurduğumuzu düşünüyorum.

Edu dışında son 6 dakika oyuna giren Batuhan'da kupa maçından sonra ilk kez bir lig maçında süre almayı başardı diyerek bir de dipnot geçelim.

Sonuç olarak oyun kalitesi olarak iki takımında vasatı aşamadığı maçta kazanan biz olduk ve Galatasaray'ın yenilip Beşiktaş JK'nin berabere kaldığı haftada altın değerinde bir 3 puan aldık. Şimdi önümüzde kupada Fenerbahçe deplasmanı ardından ligde İstanbul BBSK (D) ve Galatasaray (İ) maçları. Kadıköy'den en kötü beraberlik bence bizim gruptan çıkma anahtarımız olur. İstanbul BBSK ve Galatasaray maçlarına iyi konsantre olup 6 puanı cebimize koyarsak şehrin ve takımın havası bir anda değişebilir. Bizim için bu maç silkinme maçı olmalı ve ligin ikinci yarısına damga vurmalıyız... Umarım oyunumuzu bir kaç tık daha ileriye taşıyıp defansif zaaflarımızı en aza indirgeyerek bu sezonun sonunu iyi bir şekilde getiririz...

twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder