6 Ocak 2013 Pazar

Akademi takımlarımızın Fenerbahçe mesaisi


Soğuk bir pazar sabahı daha U18 Takımımızın maçı için Vakıfköy'ün yolunu tuttuk. Rakip, son iki sezondur Türkiye Finali'nde mağlup edip şampiyon olduğumuz Fenerbahçe'ydi. Tesislerden içeri girdiğimed Basser'le karşılaşınca önce bi afallamadım desem yalan olur, acaba dedim kadro dışı kervanına Faslı sağ bekimizde mi katıldı derken takımımızın geri kalanınında tesislerde olduğunu gördüm laktak testleri yapılıyordu. Neyse konuyu uzatmadan maça geçelim...

Milli Takımda bulunan Süheyl Çetin ve Okan Kocuk'tan yoksun sahaya çıkan U18 Takımımız oyuna iyi başladı neticede de son dönemlerin en göze çarpan oyuncusu Furkan Kesikbaş'ın golüyle henüz 4.dakikada öne geçtik, bu Furkan'ın bu sezon attığı 10.gol oldu ayrıca. Ardından oyunu dengeleyen Fenerbahçe birazda bizim yaptığımız kademe hatalarını fırsat bilip skoru 5 dakikada 2-1'e getirdi. Maçı bırakmayan takımımız 5 dakika sonra bu kez Mustafa Sevim ile rakibinin filelerini havalandırdı. Bu da Mustafa'nın bu sezon attığı 9.gol oldu. Maç içinde takımımızı ikinci kez öne geçiren gol ise Batuhan Altıntaş'ın ayağından geldi. Rakip defans ve kaleciye yaptığı tek kişilik harika presin sonucunda sarı lacivertlileri hataya zorlayan Batuhan, Semih'le yaptığı verkaçın sonucunda sol ayağıyla adeta bir ''Henry'' vuruşuyla topu ağlara göndererek devreye 3-2 önde girmemizi sağladı.

İkinci yarıya oldukça kötü başlayan takımımız 71.dakikada ağlarında gördüğü gole kadar rakip kalede pek varlık gösteremedi. 71'de gelen gol ve 3-3 olan skordan sonra tekrar şahlanan takımımız Çağrı'nın direkte patlayan frikiği ile golün haberini verdi adeta ardından Çağrı tekrar sahneye çıktı ve 2-3 dakika önce yarım bıraktığı işi harika bir plaseyle tamamlayarak skoru 4-3'e getirdi. Bu dakikadan sonra top bir o kalede bir bu kaledeydi ve takımımız adına farkı 2'ye çıkarma şansını Batuhan penaltıyı auta atarak değerlendiremedi. Arkasından futbolun değişmez kurallarından biri olan ''atamayana atarlar'' devreye girdi ve Fenerbahçe 89'da golü bularak maçı 4-4'e getirdi.

Mücadele 4-4 sona erdi ancak gelelim esas mesele hakeme. Gerçekten bugün çok kötü bir yönetim sergiledi ve tribündekileri çileden çıkarttı. Bir de Fenerbahçeli iki oyuncuya değineyim birincisi kalecileri Murat Hocaoğlu, ikincisi ise 14 numaralı Kaan Güdü. Kaleci genç skoru 4-4'e getiren golü kaydettiklerinden sonra tribüne dönüp hareket çekerek mensubu olduğu camianın ve taşıdığı formanın hakkını verdi, Kaan Güdü ise maç içinde oyuncularımıza ana avrat sövüp daha sonra twitter'da ''Cümle alem biliyor kahpesin Bursa'' ve ''tipik Bursa'nın terbiyesizlikleri işte'' gibi sonradan sildiği iki twit atıp o da Murat Hocaoğlu gibi formasının ve camiasının hakkını verdi. Maç sonu her ne kadar antrenörleri bizlerden özür dileyip ben gereken cezayı vereceğim desede çok inandırıcı gelmedi açıkçası. Bu yaştaki çocukların spor yaparken bu kadar insanlıktan uzaklaşmaları tam bir psikolojik vaka gibi duruyor.

Bugün iki takımımızda Dereağzı Tesisleri'nde Fenerbahçe ile karşılaştı. İlk olarak sahaya çıkan U16 Takımımız 1-0 mağlup olarak rakibiyle arasındaki 4 puan farkın 1'e düşmesine engel olamadı. Bir de yanlış hatırlamıyorsam bu sezon ilk kez bir mücadeleyi gol atamadan tamamladılar.


U16'dan sonra sahaya çıkan U17 Takımımız ise 5.dakikada 1-0 geriye düştüğü mücadelede Gökhan ve Şahin'in golleri ile 2-1'lik galibiyete uzanmayı başardı. Kalecimiz Duhan Çağlar son dakikalarda çıkarttığı penaltı ile 3 puanda önemli rol oynarken, gençlerimiz bu galibiyet ile birlikte grubunda liderliğe yükselmeyi başardı.

Haftaya pazar günü U16 ve U17 Takımlarımız Vakıfköy'de Trabzonspor'u konuk edecek. U14, U15 ve U18 Takımlarımız ise Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Umarım sezonun ilk devresindeki Trabzonspor mücadelesi gibi azınlıkta kalmayız taraftar olarak ve bu maça ilgi gösteririz...

twitter.com/EKoncak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder